Görüş Bildir
Haberler
Uzmanlara Göre Solana Geleceğin Ethereum'u Olabilir: İşte Solana'nın Fark Yaratan Özellikleri!

etiket Uzmanlara Göre Solana Geleceğin Ethereum'u Olabilir: İşte Solana'nın Fark Yaratan Özellikleri!

Merlot Vinho
25.05.2022 - 15:06

Ethereum, Bitcoin'den sonra en güçlü 2. para birimi olsa da kripto markette birkaç yıldır devam eden bir 'Geleceğin Ethereum'u' mevzusu var. Uzmanlara göre bu rakipler arasında yenilikçi özellikleriyle öne çıkan proje ise Solana! Peki neden?

Detaylar içeriğimizde!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ethereum'un (ETH) marketteki gücü tartışılamaz, hatta pek çok kişi için verimli enerji güncellemesi almasıyla birlikte Bitcoin'i (BTC) tahtından indirmesi de fazlasıyla olası. Güçlü ve stabil ekosistemi, NFT alışverişinde en çok kullanılan para birimi olması, DeFi projeler ve dApp'ler ile olan mükemmel uyumu ETH'nin bu kadar popüler olmasının nedenlerinden sadece birkaçı. Ancak uzmanlara göre kripto markette ETH'yi bile tahtından edebilecek daha güçlü altcoin projeleri mevcut.

Beklenen ETH 2.0 güncellemesi gelmedikçe rakip projelere olan ilgi daha da artıyor.

Beklenen ETH 2.0 güncellemesi gelmedikçe rakip projelere olan ilgi daha da artıyor.

Lider altcoin Ethereum bu kadar güçlü olmasına rağmen ağda azımsanamayacak kadar büyük bir hız problemi mevcut. Saniyede yaklaşık 13 işlemin gerçekleştirildiği ETH ağında işlem ücretleri de fazlasıyla yüksek. Hatta çoğu kullanıcı gönderilen kripto tutarından fazla çıkan işlem ücretlerinden şikayetçi. Bu da ağın aslında verimli çalışmamasına neden oluyor ve kullanıcıların daha hızlı çalışan diğer ağlara yönelmesine neden oluyor. Dolayısıyla kripto yatırımcıları ETH için beklenen 2.0 güncellemesi gelmedikçe ve hız problemleri devam ettikçe tercihlerini rakip projelerden yana yapıyor.

Solana Ethereum rakipleri arasında en hızlı ve güçlü olanlardan biri.

Solana Ethereum rakipleri arasında en hızlı ve güçlü olanlardan biri.

Uzmanlara göre bu rakipler arasında öne çıkan proje ise hızlı çıkışıyla tanıdığımız Solana (SOL). Özellikle Ethereum'un düşük performans gösterdiği bir dönemde yüksek hızı ve düşük işlem ücretleriyle öne çıkan Solana, zaman içinde gücünü de ortaya koydu. dApp'ler için sunduğu çözümler ve kullanışlı akıllı sözleşmeleri ile dikkat çeken Solana, uzmanlara göre gelecekte Ethereum'u geçmesi en yüksek ihtimal olan altcoin projesi. Saniyede 65.000 gibi dikkat çekici bir işlem hızına sahip olan Solana, Ethereum rakipleri arasında da en hızlısı.

Solana yakın zamanda Visa ve Mastercard ile yarışmaya başladı.

Solana yakın zamanda Visa ve Mastercard ile yarışmaya başladı.

Çok kısa bir süre önce tanıttığı Solana Pay ile Visa ve Mastercard gibi popüler ödeme yöntemleriyle yarışmaya başlayan Solana (SOL), aynı zamanda merkeziyetsiz özelliği ile öne çıkıyor. Bu sayede işletmelere ve kripto kullanıcılarına merkezden uzak ve son derece hızlı bir ödeme yöntemi sunuyor. Ayrıca hızla devam eden dijital çağ kapsamında, kripto paraya geçiş yapmaya çalışan işletmeler için de bu süreci kolaylaştırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Solana çevreci özellikleri nedeniyle gelecekte global anlamda kabul edilebilir bir yapıya sahip.

Solana çevreci özellikleri nedeniyle gelecekte global anlamda kabul edilebilir bir yapıya sahip.

Arada aracının bulunmadığı, hızlı, verimli ve merkeziyetsiz bir sistem sunan Solana aynı zamanda işlemlerden aldığı minimum ücretlerle de ön planda. Yapılan bir çalışmaya göre ağ o kadar verimli ki Solana ile tamamlanan bir işlem için harcanan enerji, iki Google aramasından çok daha az enerji tüketiyor. Dolayısıyla Solana sürdürülebilir ve temiz enerji sistemiyle de dikkat çekiyor, bu özellikse gelecekte global anlamda adapte edilmesini kolaylaştırıyor.

Solana ileride daha fazla şirketi geride bırakacak kadar güçlü olabilir.

Solana ileride daha fazla şirketi geride bırakacak kadar güçlü olabilir.

Sahip olduğu bu özellikler nedeniyle son dönemde Ethereum'un pazar payından ciddi oranda çalan Solana, sunduğu Solana Pay ile dApp alanında da büyük rakiplerden biri olmaya başladı. Uzman görüşlerine göre güçlü ve hızlı ödeme mekanizması, sunduğu çeşitlilik ile güçlü altyapı, Ethereum'u ileride daha fazla tehdit edebilir. Solana bu şekilde başarılı olmaya devam eder ve Solana Pay geniş bir kullanım alanı yakalarsa Visa ve Mastercard gibi şirketleri bile geride bırakabilir.

Solana en güçlü rakip olduğunu kanıtlamak için güvenlik açıklarını kapatmak zorunda!

Solana en güçlü rakip olduğunu kanıtlamak için güvenlik açıklarını kapatmak zorunda!

Temel olarak uzmanlara göre, Ethereum ekosistemi güncellemesini tamamlamadıkça ağdaki işlem ücretleri daha da pahalı hale gelecek ve bu durum daha fazla kullanıcının alternatif ağlar aramasına neden olacak. Halihazırda hızlı ve ucuz bir ödeme sistemi sunan Solana da bu süreçte pazar payını katlayacak. Ancak bu aşamada göz önünde bulundurulması gereken sorunlardan en önemlisi saldırı riski. Yüksek kullanıcı sayısına adapte olacak şekilde ölçeklenecek Solana ağının uzmanlara göre güvenlik risklerini kapama adına yapması gereken çok fazla çalışma var ve bunu başarırsa en güçlü ETH rakibi olduğunu kanıtlayabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın