Görüş Bildir
Haberler
Uzmanlar Açıkladı! İşte Herkesin İlk Defa Tanıştıkları İnsanlarda Dikkat Ettiği Özellikler

Uzmanlar Açıkladı! İşte Herkesin İlk Defa Tanıştıkları İnsanlarda Dikkat Ettiği Özellikler

Don't mind me
07.09.2018 - 09:38

Gündelik yaşamda pek çok insanla tanışıyoruz, kimilerini severken kimilerinden pek haz etmiyoruz. Birkaç saniyeliğine gördüğümüz bir insan için bile hemen bir fikir ediniyoruz. Peki bu kadar kısa sürede bir insan hakkında yaptığımız yorumları nereden bulduğumuzu hiç düşündünüz mü?

İnsan beyni karşısındaki insanı baştan aşağıya saniyeler içerisinde analiz ediyor ve onun hakkında bize fikirler sunuyor. Gelin insanların neye, nasıl, ne kadar dikkat ettiği ile ilgili bilimsel araştırmaların ortaya koyduğu sonuçlara bakalım.

Kaynak: https://www.businessinsider.com/scien...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Güvenilir olup olmadığınız

i.gifer.com

Saniyenin onda biri içinde, karşınızdaki kişi sizin güvenilir olup olmadığınıza karar verebiliyor.

Princeton Üniversitesi'nin öğrenciler üzerinde yaptığı deneyde, bir grup öğrenciye sadece 100 milisaniye verildi ve bazı aktörlerin yüzlerini yorumlamaları istendi. Başka bir grup ise istedikleri kadar zamana sahipti. Sonuç olarak, saniyenin onda birini kullanan öğrenciler ve sınırsız zamana sahip olan öğrencilerin insanlar hakkındaki izlenimleri aynıydı.

Beynimiz saniyeden daha kısa bir sürede bir insanın güvenilir olup olmadığını bize söylüyor.

2. Cinsel uyum

i.gifer.com

İnsanlar bir diğerinin cinsel uyumunu anlamak için saniyenin sadece yirmide birine ihtiyaç duyuyor, ki bu da bir insanın diğerinin yüzünü bilinçli olarak tanıması için gereken en kısa süre.

Bilinçaltımız bizim idrak bile edemeyeceğimiz bir sürede karşıdaki kişiyle cinsel etkileşim kurup kurmayacağımıza karar veriyor.

3. Gelir seviyeniz

Hollanda'da yapılan bir araştırmaya göre, pahalı markaların ürünlerini giyen insanları, diğerlerine göre daha yüksek statüye koyuyoruz.

Araştırmacılara göre, insanlar sosyal etkileşimden elde edebilecekleri şeyleri ayırt edemiyor, çekicilik, güvenilirlik ve kibarlık gibi şeyleri aynı kefeye koyuyor. Lakin karşısındakinin statüsü ilk göze çarpan şeylerden biri.

Gözün kör olsun para.

4. Zeka

2007 Loyola Marymounth Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre, partnerinizin gözlerinin içine bakışınız zeki biri olarak algılanmanızı sağlıyor.

Uzman Nora A. Murphy, 'Göz teması kurarak konuşmak çok önemli, IQ ile belirgin bir şekilde bağlantılı. İzleniminizi yönetmek istediğiniz zamanlarda göz temasını sıkça kullanmak, daha zeki biri olduğunuz algısı yaratıyor.' diyor.

5. Ne kadar karmaşık olduğunuz

İngiltere'de yapılan bir araştırma, dövmeli kadınların diğerlerine göre daha az çekici, alkolik ve daha karmaşık olarak algılandığını ortaya koydu.

İnsanlar dövmeyi ve aksesuarları benzer şekilde sizin toplumdaki yerinizi bulma konusunda kullanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ne kadar baskın olduğunuz

Pensilvanya Üniversitesi, saçı olmayan insanların diğerlerine göre daha dominant olduğunu gösteren bir çalışma yaptı. İnsanların önce uzun saçlı, sonra sıfır numara fotoğraflarını gösterdikleri öğrenciler, saçı olmayanların daha baskın, uzun ve güçlü bir izlenim bıraktığını söyledi.

7. Ne kadar başarılı olduğunuz

Türkler ve İngilizlerin ortak araştırmasında, katılımcılara aynı insanların önce takım elbiseli ardından gündelik kıyafetle fotoğrafları gösterildi. Katılımcılar, takım elbiseli insanları daha başarılı olarak değerlendirdiklerini söylediler.

Eğer başarılı bir insan izlenimi bırakmak istiyorsanız, takım elbise tercih etmeniz doğru bir seçenek olacaktır.

8. Ne kadar maceracı olduğunuz

Sadece dış görünüş değil, hareketler de dışarıya mesajlar yolluyor. Durham Üniversitesinde öğrencilere 26 farklı kişinin yürüyüşleri izletildi ve gelen yorumlar, kimilerinin daha atletik-sporcu, kimilerinin daha durgun olduğu üzerineydi.

9. Ne kadar buluşulabilir olduğunuz

Online tanışma siteleri üzerine yapılan bir çalışmada insanların sizi sadece fotoğrafınıza göre değerlendirdiği ortaya çıktı.

Araştırmacılar, profile ne kadar ekstra bilgi girilse de, fotoğrafınızın yarattığı ilk izleniminin karşınızdakinin sizle etkileşim kurma konusundaki kararını fazlasıyla etkilediğini söylüyor.

10. Dost musun düşman mı?

78.media.tumblr.com

'Dost başa düşman ayağa bakar.' dese de atalarımız, insanların dost mu düşman mı olduğuna karar verme konusunda İtalyan Psikolog Mariella Pazzaglia farklı bir faktörü dile getiriyor: koku.

Karşımızdakinin sosyal çevremizden veya ailemizden biri olup olmadığını kokularına bakarak karar verdiğimizi söyleyen araştırma, eğer birisi tanıdık bir kokuya sahipse bize yardımcı olacağının sinyallerini verdiğini söylüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
98
26
17
12
6
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Her takım elbise giyeni başarılı sanmak büyük bir yanılgı. Yıllar içindeki tecrübeme dayanarak söylüyorum ki, çoğu cacık. Ayrıca takım elbisenin rengi, duruş... Devamını Gör

Barney

işte ben tüm bunlara önyargı diyorum. bunlar belki karşıdaki ile ilgili genel bir hat çizebilir ama asla o insanı 3-5 saniyede bi değerlendirmeye alamazsınız... Devamını Gör