Görüş Bildir
Haberler
Üzerine Reklam Panosu Düşen 5 Yaşındaki Muhammet Hayatını Kaybetti, Sorumlular Hâlâ Belli Değil

Üzerine Reklam Panosu Düşen 5 Yaşındaki Muhammet Hayatını Kaybetti, Sorumlular Hâlâ Belli Değil

Emre Ordu
15.02.2018 - 18:12 Son Güncelleme: 16.02.2018 - 08:32

Konya'da sokakta yürürken üzerine reklam panosu devrilen 5 yaşındaki Muhammet Karabakan, 16 gündür yoğun bakımda verdiği hayata tutunma mücadelesini kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ancak panonun kim tarafından sökülüp oraya bırakıldığı hakkında belediye ve panonun sahibi firma karşılıklı olarak birbirini suçluyor. Acılı aile ise bir an önce sorumluların tespit edilip adaletin yerini bulmasını istiyor.

Olay, geçen 30 Ocak Salı günü saat 12.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi Şamdancı Cevri Sokak'ta meydana geldi. Muhammet Karabakan, ikiz kardeşi Ömer Faruk, ağabeyi İsmail (12), ablası Zeynep (10) ve annesi Sakine Karabakan ile markete gittikleri sırada, kaldırımda atılı vaziyette bulunan reklam panosu, devrildi. Yaklaşık 500 kilo ağırlığında olduğu ileri sürülen panonun altında kalan Muhammet, çevredekiler tarafından kurtarıldı.

Minik Muhammet bu sabah hayatını kaybetti...

Minik Muhammet bu sabah hayatını kaybetti...

Ağır yaralanan Muhammet, ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalesinin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilip yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Minik Muhammet, yoğun bakım ünitesinde 16 gün süren  yaşam mücadelesini bugün sabah saatlerinde yitirdi.

Panonun oto galeriye ait olduğu tespit edildi, mahkemeye çıkarılan şahıs serbest bırakıldı

Panonun oto galeriye ait olduğu tespit edildi, mahkemeye çıkarılan şahıs serbest bırakıldı

Yaşanan olayın ardından tabela olay yerinden kaldırıldı. Ailenin şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı. Kaldırıma atıl vaziyette bırakılan reklam panosunun yakındaki bir oto galeriye ait olduğunu saptandı. Olayla ilgili gözaltına alınan Taha Süleyman B., ifadesinde, reklam panosunun belediye ekipleri tarafından sökülüp yere bırakıldığını ileri sürdü. Taha Süleyman B., 'taksirle yaralama' suçundan çıkarıldığı mahkemece, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Belediye firmayı suçladı

Belediye firmayı suçladı

Tabelanın belediye yetkilileri tarafından sökülüp oraya bırakıldığı iddiasına ise yalanlama geldi. Hem Konya Büyükşehir Belediyesi hem de tabelanın bulunduğu Karatay Belediyesi yetkilileri tabelanın firmaya ait olduğunu ve firma tarafından söküldüğünü öne sürdü.

Ailenin avukatı: "Bu bir cinayettir"

Ailenin avukatı: "Bu bir cinayettir"

Ailenin avukatı Esin Yıldırım, sorumluların hale bulunmadığını belirterek, ''Olayın ardından sorumluların bulunup, cezalandırılması için şikayette bulunduk. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma sürüyor. Ancak sorumlular halen bulunmadı. Bu olayda, ihmal sonucu küçük bir çocuk yaşamını kaybetti. Aile perişan durumda. Bu bir cinayettir. Sorumluların en kısa sürede bulunup cezalandırılmasını bekliyoruz'' dedi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vn113zte17

eskiden böyle bir haber oldumu gündem olurdu artık sıradanlaştı...

polnivmın

Ateş düştüğü yakar Allah kimseye evlat acısı göstermesin..''Yaptıkları yanına kar kalan,elini kolunu sallaya sallaya gezinenler''ülkesinde artık hiçbir şeye ... Devamını Gör

sud58

bu zaten cinayet cinayet varsa illaki bir katil de var 5 yaşındaki çocuk kendi kendinin üstüne düşürmedi ya kocaman tabelayı,ne zaman gözleri dolduran ölüm h... Devamını Gör