Görüş Bildir
Haberler
Üzeri Kirli Çocuğu Koltuktan Kaldırıp Yere Oturttuğu İddia Edilmişti: 6 Ay Seferden Men Edildi

etiket Üzeri Kirli Çocuğu Koltuktan Kaldırıp Yere Oturttuğu İddia Edilmişti: 6 Ay Seferden Men Edildi

Yasin Arslan
23.05.2019 - 18:34 Son Güncelleme: 24.05.2019 - 15:19

Mersin'in Erdemli ilçesinde minibüse binen bir çocuğu, kıyafetleri kirli olduğu gerekçesi ile koltuktan kaldırıp yere oturttuğu iddia edilen şoför, 6 ay süre ile seferden men edildi. Sosyal medyada tepkilerin odağı haline gelen şoför Ali Sarı, 'Çocuğa hiçbir şekilde, 'Kalk, buraya otur' demedim. Böyle bir olayın yaşanmasına çok üzüldüm' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın haberine göre, ismi öğrenilemeyen bir çocuk, 10 gün önce sabah saatlerinde Kargıcak Mahallesi'ndeki evine gitmek için sanayi sitesi önünden Ali Sarı yönetimindeki dolmuşa bindi ve ücretini ödeyip koltuğa oturdu. Kıyafetleri kirli olduğu gerekçesi ile şoför tarafından yerinden kaldırılan küçük çocuk, kapı girişinde yere oturtuldu.

Sosyal medyada paylaşıldı

Sosyal medyada paylaşıldı

O sırada bir yolcunun çocuğun fotoğrafını çekip, 'Kargıcak dolmuşunun şoförü, sırf kıyafetleri kirli diye koltuğa oturtmadı ve üstüne azarladı. Ücretini dahi ödemişti. Tek suçu ise ekmek parası için sanayide çalışması' notu ile sosyal medyada paylaşması üzerine şoföre tepki yağdı. Soruşturma başlatan kooperatif yönetimi, tepkiler ardından şoför Ali Sarı'yı 6 ay süre ile seferden men etti.

'Benim burada hiçbir müdahalem yoktur'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanayi sitesinden devamlı müşteri aldıklarını ve çocuğa kendisinin müdahale etmediğini söyleyen şoför Ali Sarı, yaşanan olaydan dolayı çok üzüntü duyduğunu söyledi ve şöyle konuştu:

'Çarşıdan küçük yolcuyu aldım ve ben yola bakmakla meşguldüm. Çocuğa hiçbir şekilde, 'Kalk, buraya otur' demedim. Ben de sabahleyin bu görüntünün sosyal medyadan paylaşıldığını görünce şok oldum. Ben böyle bir olayın yaşanmasına ve verilen tepkilere çok üzüldüm. Benim burada hiçbir müdahalem yoktur. Kaldı ki, biz her zaman sanayi sitemizin önünden yolcu alırız ve yolcularımızın üzeri kirli olabilir ama hiçbirini ayakta götürmeyiz. Hepsi yerini alır ve yolculuklarını yaparlar, çok üzgünüm.'

'Dışarıdan birisi müdahale ederek çocuğu oturduğu yerden kaldırıyor'

'Dışarıdan birisi müdahale ederek çocuğu oturduğu yerden kaldırıyor'

Paylaşım üzerine soruşturma başlattıklarını dile getiren Kargıcak Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Murat Erdoğan ise, 'Hemen minibüsün kamerasını incelemeye aldık. Olayın görüldüğü ve paylaşıldığı gibi olmadığını gördük. Minibüs şoförümüz Ali Sarı, çocukla hiçbir diyaloğa girmiyor. Dışardan birisi kapıdan müdahale ederek çocuğu oturduğu koltuktan kaldırıyor ve yere oturmasını işaret ediyor. Çocuk da kalkıyor ve yere oturuyor ama şoför ile hiçbir diyaloğa girmiyor. Bir yolcu da bunu çekip, sosyal medyadan yayınlıyor. Biz olayın araştırılması ve sonuca bağlanıncaya kadar adı geçen minibüs şoförünün belgesini 6 aylık süreyle durdurduk. Böyle bir olayın yaşanmasından büyük üzüntü duyuyoruz' diye konuştu.

Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan da fotoğraftaki çocuğun sanayide çalışmadığını, çocuğun sanayide çöp toplayan kişilerden olabileceğini söyledi.

Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan da fotoğraftaki çocuğun sanayide çalışmadığını, çocuğun sanayide çöp toplayan kişilerden olabileceğini söyledi.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
389
108
82
7
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
be happy

kusura bakmasın ama o gariban çocuk üzerinden prim yapmış fotoyu çeken.hemen telefona sarılıp foto çekmek yerine müdahale etseydi bunlara gerek kalmazdı.şofö... Devamını Gör

Tyliebee

Dışarıdaki adamın müdahalesinden saniyeler sonra araç hareket ediyor, demek ki şoför gayet koltuğunda oturuyor ne olduğundan haberi bile yok. Asıl linci yeme... Devamını Gör

Kartal Ata

Sanayide çalışmadığı çöp topladığı bilmem ne bilmem ne kimse de demiyor ki bu çocuğun okulda olması lazım. Biri de demiyor ki çocuğa sahip çıkılmalı okutulma... Devamını Gör

ulan it herif

Sen fakirlik nasıl yok olur sorusunun cevabını arıyorsun. Onlar da diyor ki zenginlik nasıl korunur?