Görüş Bildir
Haberler
Uzayla Alakalı Cevabı Olmayan 5 Soru

Uzayla Alakalı Cevabı Olmayan 5 Soru

Bedirhan Ağaç
04.05.2014 - 20:12 Son Güncelleme: 27.04.2022 - 15:42

1. Karanlık Madde Nasıl Bişey ?

Görünmez Olsa da Görülür Maddeler Üzerindeki Etkilerinden Dolayı Var Olduğu Düşünülen Ve Gözlemlenebilir Evrenin Yarısından Fazlasını Kapladığı Sanılan ' Karanlık Madde ' Hakkında Fazla Bir Bilgi Yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Büyük Patlama" dan Önce Ne Vardı ?

Çoğu Bilim Adamına Göre Evren, Aşırı Yoğun Bir Noktada Gerçekleşen Büyük Bir Patlama Sonucu Oluşmuştur. Her Şeyin Başlangıcı Olduğuna İnanılan Bu Büyük Patlamadan Önce Neler Olduğu Büyük Bir Merak Konusu.

Kayıp Karşıt Maddeler Nerede ?

Büyük Patlamadan Sonra Aynı Miktarda 'Madde' ve 'Karşıt Madde' Oluşmuş Olması Gerekirken 'Madde' Miktarı Çok Daha Fazladır. 1 mg'ının Üretimi 100 Milyar Dolardan Masraflı Olan 'Karşıt Madde' Tüm Gizemini Korumakta.

Evrende Yalnız Mıyız ?

Radyo Teleskoplar 1977 Yılından Beri Uzayda Dünya Dışı Bir Hayat Aramaktalar. Sadece Samanyolu'nda Bile Milyonlarca Gezegenin Yaşama Elverişli Olabileceği Tahmin Edilmektedir. Fakat Henüz Herhangi Bir Uzaylı Yaşantısına Rastlanılamadı.

Matematik Evrenin Bir Özelliği Midir ?

Evren Matematiksel Olarak Kusursuzca Anlaşılabilir Bir Yapıdadır. İnsanoğlu Tarih Boyunca Çevresindeki Olayları Matematikle Anlamış Ve Pratik Kullanımda Matematikten Yararlanmıştır. Çoğu Matematikçi, Matematiğin Evrenin Bir Özelliği Olduğunu Düşünür. Ve Yeni Matematik Konseptlerinin Doğada Keşfedilmeyi Bekleyen Yeni Hayvan Türleri Gibi Olduğunu Belirtir. Buna Karşın Matematiğin İnsan İcadı Olduğunu Savunan İnsanlar da Vardır. Ünlü Bilim Adamı Galileo ise 'Matematik, Tanrı'nın Evreni Yazdığı Dildir.' Demiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
13
13
12
8
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Minnak Kedi

Neden her kelimenin baş harfi büyükkkkkkkkkk :@