Görüş Bildir
Haberler
Uzay Araçları Da Artık 3D Yazıcıdan Çıkıyor

Uzay Araçları Da Artık 3D Yazıcıdan Çıkıyor

Murat Karasoy
15.04.2015 - 15:45 Son Güncelleme: 15.04.2015 - 17:59

Uzay Araçları Da Artık 3D Yazıcıdan Çıkıyor

Rocket Lab adlı şirket şimdi uzay araçlarını alışılmışın dışına taşıyor.

İlk defa pille çalışan sistem getirmeyi hedefleyen şirket ayrıca motorları 3D teknolojisiyle üreterek zamandan ve masraftan tasarruf etmeyi planlıyor.

Üç boyutlu yazıcıdan çıkmayacak şey yok demeyin. Artık aklınıza gelebilecek her şeyin 3D teknoloji ile üretilmesi mümkün. Öyle ki uzay araçlarının motorları da artık bunlara dahil olmuş durumda. Rocket Lab daha doğru hava tahminleri veya daha fazla yere internet bağlantısı için çok daha fazla sayıda göndermeyi planladığı uzay araçlarını, yeni teknolojiyle çok daha farklı bir boyuta taşımayı planlıyor.

Rocket Lab tarafından 3D teknolojisi kullanılarak üretilen motorlar öylesine az yakıt kullanıyor ki, şirketin CEO’su Peter Back’in yaptığı açıklamaya göre bir uzay aracının bir yörüngeye uydu yerleştirmesi, Los Angeles ile San Francisco arasında giden bir jetle aynı miktarda yakıtı tüketiyor.

3D teknolojisinin bir diğer avantajı ise zamandan tasarruf sağlaması. Normalde bir aya yakın sürede tanımlanan bir motor, 3D yazıcı ile üç gün içinde tamamlanmış oluyor. Uzay teknolojilerini bu şekilde geliştiren şirket, bize uzaya daha çok erişim imkanıyla daha çok veri sağlayacak gibi görünüyor.

Kaynak: http://www.yasammekan.com/uzay-aracla...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın