Görüş Bildir
Haberler
Uzay Aracı Asfalta İndi

Uzay Aracı Asfalta İndi

Batuhan
26.01.2016 - 13:56

Ayakkabı üreticisi United Nude, çığır açan otomobil tasarımıyla ilham veriyor. Lo Res adındaki araç asfaltta ilerleyen bir uzay aracı gibi duruyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugüne kadar pek çok otomobil üreticisinin yeni modellerini tasarlarken, çekici hatları nedeniyle ayakkabılardan ilham aldığını duymuşsunuzdur. Ancak bu kez durum biraz daha tersine dönmüş gibi görünüyor.

Ünlü ayakkabı tasarımcısı United Nude tarafından tasarlanan otomobil konsepti gerçekten başka bir dünyadan gelmiş gibi duruyor!

Şimdiye dek otomobiller için ortaya atılmış en çılgın tasarımları bile kıskandıracak sadeliğe sahip Lo Res adındaki bu proje otomobilinin ortaya çıkış hikayesi de oldukça enteresan.

Bir ayakkabı olduğunu tahmin ettiğimiz sabit bir objenin, bilgisayar ortamındaki 3 boyutlu görüntüsünün, çözünürlüğünün birkaç kat düşürülmesi sonucu elde edilen Lo Res , Marcello Gandini tarafından tasarlanan Lamborghini Countach ’ın altyapısı üzerine inşa edilmiş.

Elmas gibi çoklu yüzeye sahip olacak şekilde polikarbonattan imal edilen Lo Res , sürücüsüne şeffaf bir kapsülün içerisindeymiş hissi vererek benzersiz bir sürüş deneyimi vaad ediyor. Araç yolda ilerlerken de asfalta inmiş bir uzay aracı hissi yaratmayı başarıyor.

Aracın oldukça minimalist tasarlanmış iç mekanında da sadece sıra dışı bir direksiyon simidine yer verilmiş. Sürücü koltuğu da aracın ortasına yerleştirilmiş. Kapısı olmayan aracın üst kabuğu tamamen açılıyor.

United Nude, sıra dışı ayakkabılarının yanı sıra otomobil tasarımı konusunda da kendisini geliştirmeye devam edeceğini söylüyor.

Shiftdelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
23
12
9
7
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın