Görüş Bildir
Haberler
Üretici 'Katlanacak Gücümüz Kalmadı' Dedi: Et ve Süt Bulmakta Zorlanacaksınız

Üretici 'Katlanacak Gücümüz Kalmadı' Dedi: Et ve Süt Bulmakta Zorlanacaksınız

Üreticiler yaz aylarında tüketicinin et ve süt ürünlerini bulmakta zorlanabileceği uyarısında bulunarak hükümete 'acil önlem alın' çağrısı yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), süt ve et sektöründeki son gelişmelere yönelik açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, süt ve et sektörünün gidişatının kaygı verici olduğu belirtilirken, 'Biz üreticiler olarak önümüzü göremiyoruz. Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı. Tedarik zinciri kırılma noktasına geldi, böyle devam ederse Mart ayı itibariyle yem hammaddesi bulmakta zorlanacağız' denildi.

Tüketicinin et ve süt bulmakta zorlanabileceği uyarısının yapıldığı açıklamada, 'İnek kesimleri devam ederse yaz aylarında süt arzında düşük ve turizmden gelen talep sebebiyle tüketiciler de et ve süt bulmakta zorlanacaktır' ifadesi yer aldı.

TÜSEDAD Yönetim Kurulu imzalı açıklamada, 8 Aralık tarihinden itibaren üretici süt fiyatının 4.70 TL/litre olarak belirlendiğini belirterek, 'Maliyet hesapları yapılırken Ekim sonu maliyetleri temel alınmıştı. 1 Kasım tarihinden bu güne yem maliyetleri yüzde 53 arttı. 1 litre sürü 5.5 TL'nin üzerinde mal edip 4.70 TL'ye satmak sürdürülebilir değil. Acil önlem alınması için çağrı yapıyoruz' çağrısında bulunuldu.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
15
9
5
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bilirkişi Raporu

Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Et ve süt yemeyiz biz de. Hem zaten tüm dünya aç şuan pandemiden dolayı. 50 liralık almaya devam edeceğiz. Dış mihrakların ... Devamını Gör

Bozkurt

O zaman FEDÖ'cüsünüz. Bunun mantıksız başka bir açıklaması yok.

feyk

2 sene once buyukbas hayvancilik icin teknik bir noktada danismanlik hizmeti vermistim, isin ucundan ufak bir yatirimimda olmustu. o yuzden ekonomik ic yuzun... Devamını Gör

Berk

Biz bunları anlatırken kimse anlamadı yıllarca. Annemin köyünde herkesin 3 5 10 hayvanı vardı herkes üretiyordu 10 yıl önce neredeyse herkes hayvanlarını sat... Devamını Gör