Görüş Bildir
Haberler
Üniversiteden Mezun Olmadan Önce Her Gencin Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Belgesel

Üniversiteden Mezun Olmadan Önce Her Gencin Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Belgesel

Belgeseller gerçeklikle ilişki kurmanın bir aracı haline gelmiştir. Bakış açısını değiştirmekle kalmayan belgeseller, dünyayı hayal edemeyeceğiniz biçimde görmenizi sağlar. Bazıları gülümseme getirirken bazıları gözünüzden bir damla yaş akıtır. Biz de özellikle üniversiteden mezun olmadan önce mutlaka izlemeniz gereken belgeselleri buraya derledik. İşte, her gencin izlemesi gereken 10 ilham verici belgesel.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cosmos: A Spacetime Odyssey (2014)

1. Cosmos: A Spacetime Odyssey (2014)

IMDb: 9,3

Cosmos: A Spacetime Odyssey, 2014 Amerikan yapımı bir belgeseldir. Bu belgesel bilim adamlarının çalışmalarını sinematik şekilde sunar. Kozmostan ve zamandan örnekler vermektedir. 13 bölümden oluşmaktadır. Cosmos: A Personal Voyage 'in devamı niteliğindedir. 1980 yılında Carl Sagan yazıp sunmuştur. Cosmos: A Spacetime Odyssey belgeselini ise Carl Sagan'ın öğrencisi astrofizikçi Neil deGrasse Tyson üstlenmiştir.

2. Ahtapottan Öğrendiklerim (2020)

2. Ahtapottan Öğrendiklerim (2020)

IMDb: 8,1

Ahtapottan Öğrendiklerim, bir yönetmenin Güney Afrika'da yaşayan ahtapotla olan dostluğunu anlatır. Aralarında herkesi kıskandıran bir dostluk oluşur. Ahtapot yönetmene kendi dünyasının gizemlerini tek tek gösterir. Belgeselde ahtapottan öğrendiklerinize inanamayacaksınız.

3. The Planets (2019)

3. The Planets (2019)

IMDb: 9,1

The Planets, insanların gezegenler hakkında detaylı bilgi öğrenmesini sağlayan belgeseldir. Gezegenlere belgesel boyunca genel bakılıyor. Derinlemesine bilgiler de sunuluyor. Gezegenlerin oluşumunu ve muhtemel geleceklerini anlatıyor. Sunuculuğunu ise Birleşik Krallık versiyonunda Brian Cox yapıyor. ABD versiyonunda Zachary Quinto tarafından sunuluyor.

4. Free Solo (2018)

4. Free Solo (2018)

IMDb: 8,1

Free Solo, Alex Honnold'un fiziksel ve zihinsel macerasını anlatır. Arkadaşları, sevgilisi ve ailesi onu vazgeçirmeye çalışır. Ancak belgeselde kaya tırmanışından vazgeçmeyen Alex'in macerasına tanıklık edersiniz. Malzemesiz ve ekipmansız en yükseğe tırmanma amacını bakalım gerçekleştirebilecek mi?

5. Morgan Freeman ile İnancın Hikayesi (2016-2019)

5. Morgan Freeman ile İnancın Hikayesi (2016-2019)

IMDb: 7,8

Morgan Freeman ile İnancın Hikayesi, Tanrı'ya dair derinlemesine araştırma belgeselidir. Yaratılışın gizeminden destansı bir şekilde bahseder. Bu belgeselde çeşitli mucizelere tanıklık edersiniz. Her bölüm büyük bir soruya yanıt aramaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Küba'nın Özgürlük Hikayesi (2015)

6. Küba'nın Özgürlük Hikayesi (2015)

IMDb: 7,6

Küba'nın Özgürlük Hikayesi, Küba'nın çalkantılı tarihini anlatan belgeseldir. Küba'nın bir diktatörün elinden başka bir diktatörün eline geçmesini tüm çıplaklığı anlatır. Kolonyal zamanlardan günümüze dek bir yolculuğa çıkarsınız. Özgürlük savaşçılarının çetin mücadelelerine tanıklık edersiniz.

7. Benliğin Yüzyılı (2002)

7. Benliğin Yüzyılı (2002)

IMDb: 8,8

Benliğin Yüzyılı, film yapımcısı Adam Curtis'in 2002 İngiliz belgeselidir. Psikanalistler Sigmund Freud ve Anna Freud ile PR danışmanı Edward Bernays'ın çalışmalarına odaklanır. İçinde yaşadığımız tüketim toplumunun nasıl virajlar aşılarak yaratıldığını anlatır. Ufuk açıcı bir belgesel arıyorsanız, tam size göre!

8. American Murder: The Family Next Door

8. American Murder: The Family Next Door

IMDb: 7,2

American Murder: The Family Next Door, birinci elden ham görüntüleri kullanan bir belgeseldir. Shanann Watts ile çocuklarının ortadan kaybolmasını inceler. Bu suç belgeselinde yaşanan feci olaylara şaşıracaksınız. Jenny Popplewell tarafından yönetilir. Amerikan suç belgesel filmidir.

9. İnsan Gezegeni (2011)

9. İnsan Gezegeni (2011)

IMDb: 9

İnsan Gezegeni, 2011 yılı İngiltere yapımı belgeseldir. Dünyanın değişik yerlerindeki insanların yaşam mücadelesini anlatmaktadır. BBC'nin belgesel serileri arasında yer alır. Yeryüzünün en etkileyici turlarından birine çıkmaya hazırsanız, bu belgeseli izleyebilirsiniz.

10. Bana Kim Olduğumu Söyle (2019)

10. Bana Kim Olduğumu Söyle (2019)

IMDb: 7,6

Bana Kim Olduğumu Söyle, İngiliz film yapımcısı Ed Perkins tarafından yönetilen belgesel dizisidir. İkiz kardeşler Alex ve Marcus Lewis'e odaklanır. Alex 18 yaşında kaza geçirir ve hafızasını kaybeder. İkiz kardeşi Marcus da kayıp anılarının yeniden canlanmasına yardım eder.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın