Görüş Bildir
Haberler
Üniversitede Yeni İnsanlarla Tanışıp Kaynaşmanın 7 Yolu!

Üniversitede Yeni İnsanlarla Tanışıp Kaynaşmanın 7 Yolu!

Onedio Content
14.10.2022 - 15:03 Son Güncelleme: 19.10.2022 - 14:04

Eğlenceli ve sosyal bir üniversite hayatının sırrını bulmaya çok yakınsın! Hadi yaklaş ve yeni insanlarla tanışıp sosyalleşmenin nasıl olacağını bul! İlk adımı nasıl atacağın çok önemli!👇

1. Oryantasyona katılın.

Oryantasyonlar okulu tanımanın en iyi yolu olabilir. Okulu tanıdıkça sosyalleşebileceğin alanları, kişileri keşfetme imkanın olur.

2. Okulun popüler öğrenci kulüplerine katılmaktan çekinmeyin

Kulüpler olmadan bir üniversiteyi düşünemiyoruz bile! İster hobi kulübü, ister kariyer kulübü olsun yeni insanlarla tanışmak harika olacak. Hem bu kulüplerde seninle aynı kafa yapısındaki insanları bulman an meselesi!

3. Tanışmak istediğiniz kişiden ders notu isteyin.

Dersler üniversite hayatının büyük çoğunluğunu oluşturuyor doğal olarak. Tanışmak istediğin kişiye bu ortak alanı güzel değerlendirebilecek bir teklifle git ve ondan ders notlarını iste! En azından bir ders çalışma buddy'si edinmiş olursun fena mı?

4. Ders molasına çıktığınızda muhabbete ortak olun.

Sohbeti başlatacak bir yol aramaktansa hali hazırda başlamış bir muhabbete ortak olmak çok işe yarayabilir. Biraz dedikodu, biraz diğer şeyler... Haydi durma bir soru sor ve çembere dahil ol!

5. Kütüphanede yanınızdaki kişiyi molaya çağırın.

Okulun ortak ve uğrak alanlarını iyi kullanmak burada çok kritik bir etken! Bu alanlarda farklı insanları tanımaktan çekinme! Ders çalışmaktan bunaldığında derdine ortak olacak o kişiyle bir hava almaya çıksan ne güzel olur. Küçük ve anlık muhabbetler bile olsa o kişiyi tekrar göreceğini garanti edebiliriz.

6. Okul tanışma partilerini kaçırmayın.

Belki partilere gitmeye hiç alışkın olmayabilirsin. Dert etme çünkü yalnız değilsin, emin ol ki orada bulunan herkesin temel motivasyonu yeni insanlarla tanışmak. Beraber eğlenebileceğin insanlar mutlaka karşına çıkacaktır.

7. Şehrin en iyi festival ve konserlerini kaçırmayın

Üniversite hayatının olmazsa olmazı sosyal etkinlikler olabilir. Hayatın boyunca 'iyi ki tanımışım' dediğin insanları bu dönemde bulabilirsin. Festivaller, konserler, tiyatrolar, partiler... Hepsi senin için müthiş bilinmezliklerle dolu bir oyun alanı! Öğrenci biletlerini takipte kal!

Daha kolayını arıyorsanız mutlaka dorm’u indirin!

Daha kolayını arıyorsanız mutlaka dorm’u indirin!

Bu tavsiyeler pek çok yolu açabilir de şöyle ortak ilgi alanlarımı paylaştığım insanları doğrudan bulabileceğim bir yer olsa!” diyorsan üniversitelilerin yeni sosyalleşme platformu dorm ile tanışmanı öneririz! 

Şehrin en iyi etkinliklerini keşfetmek ve beraber etkinliklere gidecek arkadaşlar edinip sosyalleşmek için dorm seni bekliyor. İster konser buddy, ister ders çalışma buddy, ister seramik buddy! Üstelik dorm’da sadece senin gibi üniversiteli öğrenciler var. 

Hepsi ve daha fazlası için dorm AppStore ve PlayStore’da!