Görüş Bildir
Haberler
Üniversite Sınavına Girmiş Olanların En Yakından Çektiği 12 Çile

Üniversite Sınavına Girmiş Olanların En Yakından Çektiği 12 Çile

Kapadokya MYO
16.06.2017 - 16:19

Üniversite sınavına girenin halinden ancak üniversite sınavına giren anlar 😎

1. Sen sınava hazırlanırken üniversiteye senden önce başlamış arkadaşların eskisi kadar arayıp sormaz, memlekete ziyarete geldiklerinde seninle eskisi kadar sık görüşmezler.

Hmm kısacası 'O güzel insanlar, o güzel atlara binip gittiler' diyebilir miyiz?

2. Bütün bir yılını olimpiyatlara hazırlanan bir atlet edasıyla ev, okul ve etüt merkezi üçlüsü arasında deli gibi koşuşturarak geçirirsin.

Muhteşem üçlü!

3. Çalışmaktan yorulup biraz dinlenmek için televizyona baksan “İzle sen izle… Ben gircem nasıl olsa o sınava da!” sözlerinden asla kurtulamazsın.

Ben evlatlık mıyım?

4. Bu yoğun tempoda bir de gece geç saatlere kadar ders çalışmaktan sonunda şaşkına dönersin…

5. Ders çalışıyorsun zihnin açılsın diye annen sürekli odana yiyecek bir şeyler taşır, bunca derdin arasında bir de kilo sorunları başlar.

6. Sınav yaklaşırken annenler dualar eder, zihnin açılsın diye okunmuş pirinçlerle, dökülen kurşunlarla, bağlanan çaputlarla filan çeşitli şaman ayinleri düzenler.

Bunların işe yarayacağından eminiz değil mi? 😐

7. Şeklen ve ruhen kendini hazır hissetsen bile sınav vakti gelip çattığında asla tam olarak hazır olamazsın.

8. Geçmiş yıllarda çıkmış tüm soruları hatmetmiş olmana rağmen sınavda karşına öyle bir soru çıkar ki apışıp kalırsın.

9. Bütün bir sene boyunca tüm olasılıkları en ince detayına kadar defalarca hesaplamışsındır. Ancak işler yine de bazen hiç beklemediğin şekilde gelişir.

10. Tam da "Oh bee rahatladım bundan sonrası deniz güneş kum!" diyecekken kafanda sana tatil yaptırmamaya and içmiş o soru belirir "Hangi üniversite?"

Dur bi deniz girseydim bari be 😒

11. Sonunda sınav sonuçları açıklandığında tercih için rehber hocana koşarsın. O bir şey der, ailen ve arkadaşların başka bir şeyler der, sen anca şaşkın şaşkın bakakalırsın.

Hanginizi dinleyeceğimi şaşırdım!

12. Veya 4 yıllık bir üniversiteyi kazanamadığın için sanki sınavı kazanamamış gibi hissedersin. Sana çok daha iyi bir gelecek sunacak 2 yıllık bölümleri bu yanılgıyla gözün görmeyebilir.

Tam sana uygun 2 yıllık üniversiteleri farkettiğinde hayat sana güzel olacaktır ^^

Gelişmekte olan sektörlerin önde gelen temsilcileriyle işbirliği içerisinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Kapadokya Meslek Yüksekokulu bu sayede mezunlarına sağlam bir gelecek sunmaya devam ediyor.

Gelişmekte olan sektörlerin önde gelen temsilcileriyle işbirliği içerisinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Kapadokya Meslek Yüksekokulu bu sayede mezunlarına sağlam bir gelecek sunmaya devam ediyor.
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bugra Elmas

Uçakla seyahat ederken sadece uçağın içinde değil, çıkış ve varış havalimanlarının her aşamasında da Kapadokya MYO mezunları ile karşılaşabilirsiniz. Kabi... Devamını Gör

Bugra Elmas

Gastronomi dünyasının Oscar’ı kabul edilen Bocuse D’or yarışmasında daha öğrenciyken Türkiye’yi temsil eden ve daha yirmili yaşların ortasına gelmemişken ünl... Devamını Gör

Bugra Elmas

Ancak kendinizi daha iyi hissedecekseniz siz yine de iki yıllık bölümleri küçümsemeye ve işsiz kalma pahasına dört yıllık bölümleri tercih etmeye devam edebi... Devamını Gör

omerfeee

hocam sen ciddi misin ya?