Görüş Bildir
Haberler
Umut Kısa Yazio: Hiçbir Şey Yapmadan Neden Beni Talep Etmiyorlar Diye Şikâyet Edenlere Öneriler

etiket Umut Kısa Yazio: Hiçbir Şey Yapmadan Neden Beni Talep Etmiyorlar Diye Şikâyet Edenlere Öneriler

Dr. Umut Kısa
24.08.2021 - 12:00 Son Güncelleme: 24.08.2021 - 14:17

Zaman zaman çalıştığım insanlardan şöyle bir istek gelir: Çalıştığım alanda önemli isimlerden biri olmak istiyorum. Aranan biri olmak istiyorum. Daha yüksek ücretlerin teklif edilmesini istiyorum. 

En son istek de sigorta sektöründe bir müşterimden geldi. Kendisi şirketin finans direktörü. Görünür olmak artık bu çağda herkes için çok önemli. Çünkü bir şirket içerisinde istediğiniz kadar başarılı olun görünür biri olmadığınız sürece fırsatlar daralacaktır. 

Alanında önemli bir isim olmak sizin için de önemliyse önerilerim kesin olarak işe yarayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk düşünmenizi istediğim şey, birini önemli bir isim hâline getiren şey nedir?

İlk düşünmenizi istediğim şey, birini önemli bir isim hâline getiren şey nedir?

Örneğin; insan kaynakları alanındaysanız en çok tanıdığınız isim kim? Ya da satın almada çalışıyorsanız bu alanın en önemli ismi kim? Sizce neden isimleri sizin isminizden daha çok biliniyor? Eğer sizden daha fazla biliniyorlarsa emin olabilirsiniz ki sizden daha fazla da teklif alıyorlar. Onların büyük olasılıkla ücretleri de sizden daha yüksek ve işsiz kalma ihtimalleri daha düşük. Eğer aşağıda belirttiğim adımları takip ederseniz inanın bana en fazla 1 yıl içerisinde görünürlüğünüz çok daha yüksek olacaktır. 

• Kendi alanınızda dünyada en bilinen en az üç ismi sosyal medya üzerinden takip edin ve ne yaptıklarını anlamaya çalışın. Mümkünse bir süre sonra paylaşımlarına yorumlar yazın ve diğerleriyle tartışın. Direkt soru sorabilir veya kendisine mail atabilirsiniz. Bu adım sizin trendleri takip etmenizi ve en yeni gelişmeleri herkesten önce bilmenizi sağlayacaktır. Sadece Türkiye’deki gelişmelere odaklanarak bilinir olamazsınız. Dünyanın tamamı sizin fırsat alanınız. 

• Sosyal medyada hesaplarınız olsun ve zaman zaman yeni trendleri ve gelişmeleri takip edin. Alanınızdaki güncel konular hakkında abartmadan paylaşımlar yapın. 

• Mutlaka bir bloğunuz ya da ‘Vlog’unuz (Video Blog) olsun. Haftalık, iki haftalık ya da aylık olarak kendi alanınızla ilgili yazılar yazın veya bir video çekin. İlk başta kimse takip etmeyecektir ancak bir süre sonra fark edilmeye başlayacaksınız. Daha fazla bilgi için Amy Schmittauer’in “Vlog: Youtube Fenomeni Olmak” adlı kitabını kolayca kitapçılarda bulabilirsiniz. 

• Mümkünse alanınızla ilgili birkaç konferansa katılın, katılım sırasında mümkün olduğunca insanla tanışın. Konuşmacıların nasıl davet edildiğini bulun ve kendinizi davet ettirmek için ilişki ve iletişim kurun. 

• Kendi alanınızla ilgili ortak bir sorunu bulun ve alanınızdaki diğer uzmanları mümkünse bu amaç etrafında toplamaya çalışın. Çalıştaylar ya da beyin fırtınaları yapmak için gerekirse alanınızdaki kişilerden bir kahve randevusu alın. Çok yoğun olanlar dışındakiler teklifinizi kesin olarak kabul edeceklerdir. 

• Eğer akademik yazım bilginiz varsa alanınızla ilgili bir araştırma yapmaya çalışın. Eğer ilgi çekici sonuçlar bulabilirseniz, araştırma sonuçlarınızı bir PR ajansı vasıtası ile basına vermeye çalışın. İyi bir şekilde kurgularsanız adınızın geçtiği bir haberi önemli medya kanallarında kolayca görebilirsiniz. Hatta eğer kurumsal bir şirkette çalışıyorsanız çalıştığınız PR ajansı size bu konuda ücretsiz yardımcı olacaktır. 

• Mümkünse görünürlüğünüz için bir uzmanla çalışın. İnanın eğer görünürlüğünüz yükselirse sadece aldığınız ücret farkları bile uzmanın sizden aldığının çok üstünde kalacaktır. 

Yazdıklarımı uygularsanız elinizin boş dönmesi olası bile değil. Sadece birkaç adım sizi herkesin önüne geçirebilir. Kim bu dünyaya yaptıkları ve ismi ile iz bırakmak istemez ki!

Facebook

Instagram

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın