Görüş Bildir
Haberler
Ümit Özdağ ile Kasaplar Arasında KPSS Gerginliği

Ümit Özdağ ile Kasaplar Arasında KPSS Gerginliği

Emre Ordu
06.08.2022 - 16:26 Son Güncelleme: 06.08.2022 - 19:54

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 'ÖSYM'yi Kasaplar Odası'na bağlayalım, çünkü ÖSYM de Türk gençlerinin geleceğini katlediyor' sözlerine Kasaplar Federasyon'ndan tepki geldi. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı,“Biz hayvanları katletmiyoruz. Katil de değiliz' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sorularının bazılarının, Yediiklim Yayınevi'ne ait deneme sınavında sorulduğunun ortaya çıkmasının ardından KPSS iptal edildi. Devlet Denetleme Kurulu tarafından ÖSYM'de başlatılan inceleme sürüyor. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da sınavı düzenleyen ÖSYM'ye tepki gösterdi. Özdağ 'Kasaplar, Kasaplar Odası'nda büyük ve küçükbaş kesimi ile ilgili organize oluyor. ÖSYM'yi Kasaplar Odası'na bağlayalım çünkü ÖSYM de Türk gençlerinin geleceğini katlediyor' dedi.

"Bu söylem yanlış"

"Bu söylem yanlış"

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kasaplar hakkında kullandığı cümleler nedeniyle Ümit Özdağ'a tepki gösterdi. Özdağ'ın kasapları küçük düşürdüğünü savunan Yardımcı, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söylemesini istediklerini belirtti.

Bir meslek üzerinden siyaset yapılamayacağını kaydeden Yardımcı, “Ümit Özdağ beyefendi bir mesleği küçük düşüremez. Bir mesleğin üzerinde siyaset yapılamaz. Yüzyıllardır sürdürülen bir meslek hakkında böyle konuşmasına gerek yok. Esnaftan aldığımız tepki nedeniyle federasyon olarak Sayın Ümit Özdağ'a bizim üstümüzden kurban kesmemesini söylüyoruz. Esnafımızın bu üsluba karşı Ümit beyden geri dönüş, bunun bir yanlış anlaşılma olduğunu söylemesi beklentisi var' dedi.

Federasyona kayıtlı 40 bin esnafın bu sözlerden dolayı tepkili olduğunu öne süren Yardımcı, “Siyasi parti genel başkanının bir mesleği küçülterek böyle söylemde bulunması yanlış. Biz küçükbaş da, büyükbaş da kesiyoruz. Biz hayvanları katletmiyoruz. Katil de değiliz. Onur ve gurur duyduğumuz mesleğimizi yapıyoruz. Kimse kasaplık üzerinden ne polemik ne siyaset yapsın. Sayın Özdağ'dan bu kelimelerin yanlış anlaşıldığını söylemesini ve esnafımızı ikna edecek açıklama yapmasını istiyorum' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
22
13
7
6
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jorge Jesus

Katletmiyo hayvanlardan yazılı rıza metnine imzasını istiyo

Orçun

Ülkenin müzisyeni,tiyatrocusu,oyuncusu,kasabı,memuru hepsi ayrı kaprisli.. Her haltın duyarını kasmayın artık..

bookcase

Bu kadar sağlıksız bir bedene sahip olup, kendini bile yönetemeyen bir insanın herhangi bir kurumu yönetebilmesi mümkün değildir. Zaten et fiyatları da ortada.