Görüş Bildir
Haberler
Ultrasoğuk Cüce Yıldız Etrafında 3 Gezegen Keşfedildi

etiket Ultrasoğuk Cüce Yıldız Etrafında 3 Gezegen Keşfedildi

Batuhan
03.05.2016 - 11:09 Son Güncelleme: 03.05.2016 - 21:59

Gökbilimciler, dünyadan 40 ışık yılı uzaklıktaki bir ultrasoğuk cüce (sönük ışıklı) yıldızın yörüngesinde Dünya büyüklüğünde 3 gezegen keşfetti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Güney Rasathanesi'nin (ESO) internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, La Silla Gözlemevi'ndeki Trappist teleskobunu kullanan astronomlar, güneşin 10 katı küçüklüğündeki ultrasoğuk sönük ışıklı yıldızı izlerken, yıldızın ışığının belirli aralıklarla söndüğünü fark etti.

Cüce yıldız ile dünya arasında cisimler olduğunu anlayan bilim adamları detaylı gözlemler ile yıldızın yörüngesinde hacimleri Dünya ve Venüs'e yakın 3 gezegen bulunduğunu belirledi. Cüce yıldıza Trappist-1 ismini koyan astronomlar, Güneş'ten çok daha soğuk ve kırmızı, Jüpiter'den ise çok az daha büyük bu tür bir yıldızın etrafında ilk defa gezegen bulunduğunu kaydetti.

"Şimdiye kadar, ultra-soğuk cüce yıldızların yörüngesinde bu tür "kırmızı dünyaların" bulunması tamamen teorikti"

"Şimdiye kadar, ultra-soğuk cüce yıldızların yörüngesinde bu tür "kırmızı dünyaların" bulunması tamamen teorikti"

Araştırmayı yürüten astronomlardan Emmanuël Jehin, keşiflerinin gezegen popülasyonuna ve evrende yaşamın bulunmasında bir paradigma değişimi anlamına geldiğini söyledi. Jehin, 'Şimdiye kadar, ultra-soğuk cüce yıldızların yörüngesinde bu tür 'kırmızı dünyaların' bulunması tamamen teorikti. Ancak bu kadar sönük bir kızıl yıldız etrafında sadece bir gezegen bulmadık, 3 gezegenli bir sistem keşfettik.' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
218
68
24
4
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kaan Arslan

Biz daha önce biliyorduk ki. İlk astronot Muhammed tamam mı uçan katırla uçtu.

Pasif Kullanıcı

Daha neler neler vardır kimbilir.. Bazı zihniyetler evreni 9 gezegenden ibaret bir yer olarak düşünsede öğreneceğimiz çok şey var

Azazil

cabuk feyk gelmeden yorum yazam )