Görüş Bildir
Haberler
Ucuza Gitmesin! Arabana Değer Katacak 10 Şey

Ucuza Gitmesin! Arabana Değer Katacak 10 Şey

Radlands
16.11.2022 - 18:44

Ne kadar özen gösterirsek gösterelim, arabalarımız zamanla yaşlanma eğiliminde olurlar Normal şartlar altında, arabanın durumuna dikkat etmeyebiliriz, ancak satmaya karar verdiğimizde arabayı her yönüyle incelememiz gerekir. Satışta arabanızın değerini arttıracak tüyoları bu içeriğimizde sizlere anlatıyoruz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kapsamlı bir bakıma sokun.

1. Kapsamlı bir bakıma sokun.

Kapsamlı bir yetkili serviste servis hizmeti, aracınıza yeni bir soluk getirecek... Bakım sırasında yağ filtresi, hava filtresi, motor yağı, dişli yağı, klima filtresi gibi tüm gerekli şeyleri değiştirmekten çekinmeyin. . Herhangi bir mekanik sorunu olmayan, tüm parçaları mükemmel bir uyum içinde çalışan bir otomobil, alıcıların ilk tercihi olur.

2. Temizleyin, yıkayın ve fırçalayın.

2. Temizleyin, yıkayın ve fırçalayın.

Kapsamlı bir dış ve iç temizlik paket, aracınızı satışa çıkarmadan önce almanız gereken en önemli şeydir. Günümüzde araba temizleme ve yıkama da sofistike hale geldi, aracınızın kaliteli parlak görünümü, pazarlık yaparken kesinlikle işinize yarayacak ve arabanız için en iyi teklifi almanıza yardımcı olacaktır.

3. Güzel kokmasına önem verin.

3. Güzel kokmasına önem verin.

Arabanın önemli, soyut bir yönü, kokusudur. Arabanızın potansiyel alıcıyla ilk etkileşimi sırasında güzel kokması son derece önemli olmasına rağmen, birçok kişi kokunun rolünü hafife alır. Birisi döşemedeki lekeleri veya ön panelin kaybolan parlaklığını gözden kaçırabilir; ancak, kötü kokuyu görmezden gelmek neredeyse imkansızdır. Güzel kokuyu taze tutmak için kaliteli bir araba parfümü kullanın.

4. Aracınıza stil katın.

4. Aracınıza stil katın.

Arabaya bazı önemli aksesuarların eklenmesi, satış değerini artırmak için iyi bir fikirdir, ancak arabayı çekici kılmak için aşırıya kaçmadığınızdan emin olun. Kapı koruyucuları, tampon koruyucuları ve pencere siperlikleri gibi bazı temel aksesuarların eklenmesi temel korumayı artırırken aracın güzellik katsayısına katkıda bulunur. Bu gelişmiş görünüm, anlaşmayı tamamlarken ekstra para istemenize yardımcı olur.

5. Ezikleri ve Çizikleri Düzeltin.

5. Ezikleri ve Çizikleri Düzeltin.

Araçta küçük ezikler veya çizikler olması özellikle büyükşehirlerde tampon tampona trafik koşullarında gittiğimiz için normal bir durumdur. Ancak bu, aracın sahibi tarafından iyi bakılmadığı izlenimi vererek aracın satış değerini etkileyebilir. Bu nedenle, satış işlemine başlamadan önce arabadaki tüm ezik ve hasarları gidermeniz önerilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lastikleri değiştirin.

6. Lastikleri değiştirin.

Aracınızla yol arasındaki temas noktası olan lastikler, aracın en önemli parçalarından biridir ve ideali her 50.000 kilometrede bir değiştirmesidir. Eskimiş görünen bir çift tekerlek, alıcılar üzerinde kesinlikle kötü bir izlenim bırakır. Bu nedenle, arabanızı satışa çıkarmadan önce, yeni bir çift tekerlek almalısınız veya mevcut olanların değiştirilme zamanı gelmediyse, parlatıcı ürünlerle ufak hileler yapabilirsiniz.

7. Farlarınızı değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

7. Farlarınızı değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

Aracın aydınlatma gücü oldukça kritiktir ve aracın far ve arka lambasının iyi çalışır durumda olduğundan emin olmalısınız. Birkaç yıl sonra, farların aydınlatma kapasitesi düşer ve yenilenmesi gerekir. aracınızın öyle bir ihtiyacı varsa kesinlikle ilgilenmelisiniz!

8. Sakin bir sürüş tarzı benimseyin.

8. Sakin bir sürüş tarzı benimseyin.

Sürüş şekliniz, aracın çalışma durumu üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Agresif bir sürücü sadece kendini yormakla kalmaz, aynı zamanda hızlı sürüş davranışına eşlik eden yüksek kaza riskinin yanı sıra aracın mekaniklerine de ekstra bir yük getirir. Aracınızı ne kadar sakin ve dikkatli kullanırsanız değerini o kadar arttırırsınız.

9. Araç belgelerinizi koruyun.

9. Araç belgelerinizi koruyun.

Aracınızla ilgili evrakların düzgün ve düzenli bir şekilde muhafaza edilmesi de alıcı adayını olumlu yönde etkileyecektir. Servis kaydından, hasar kaydından, ekspertiz raporundan, kullanım kılavuzundan vb. araçla ilgili tüm belgelerinizi sakladığınızdan emin olun.

10. Direkt güneş ışığı altında park etmekten kaçının.

10. Direkt güneş ışığı altında park etmekten kaçının.

Birçoğumuz için önemsiz görünen bazı küçük önlemler, aracı iyi durumda tutmak için gerçekten önemlidir. Özellikle yaz aylarında, aracı direkt gün ışığına maruz bırakmamak gerekir. Metalik boyaya sahip otomobiller, saatlerce doğrudan güneş ışığı altında park edildiğinde  parlaklıklarını kaybetmeye eğilimlidir. Otoparka gidip gelmek zorunda kalsanız bile aracınızı gölgeli bir yere park etmeye çalışın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Logical

Ya da bu kadar şeyle uğraşmak yerine sadece akpye oy verin. İşe yaradığını gördük sonuçta...