Görüş Bildir
Haberler
Uber’in Londra’daki Kaderine Yüksek Mahkeme Karar Verecek

Uber’in Londra’daki Kaderine Yüksek Mahkeme Karar Verecek

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uber ve Birleşik Krallık’taki Ruhsatlı Taksiciler Birliği ( LTDA )arasında uzun süredir devam eden yasal anlaşmazlık yakında sona erebilir. 5 Ekim’den itibaren,  taraflar ve Londra Toplu Taşıma Organizasyonu (TfL) ile birlikte Uber sürücülerince kullanılan akıllı telefonların taksimetrelerle eşdeğer olup olmadığını belirlemek üzere bir duruşma yapılacak.

TfL  Uber’e lisansını 2012’de verdi. Bir sonraki yıl, Ruhsatlı Özel Araba Kiralama Birliği ve LTDA tarafından TfL’ye Uber şoförlerinin telefonlarının geçerli taksimetre hesabıyla aynı olduğu iddia edilerek itiraz edildi. Taksimetreler yalnızca Londra taksiciler tarafından kullanılabiliyor, bu durumda, eğer iddia doğruysa, teknik olarak Uber yasaları çiğnemiş oluyor. TfL ise iddialar karşısında taviz vermedi ve ‘geçiçi kanı’sının bu ikisinin aynı olmadığı yönünde olduğunu belirtti. 

Olay sonuca bağlanmak üzere Yüksek Mahkemeye taşındı. Duruşmada TfL, Uber ve LTDA argümanlarını sunacak. Karar ne olursa olsun, sorun kesin olarak çözülmüş olacak.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/07/29/hi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0