Görüş Bildir
Haberler
Twitter ve Facebook’ta Haber İçeriği Tüketimi Artıyor

Twitter ve Facebook’ta Haber İçeriği Tüketimi Artıyor

Onedio Teknoloji
15.07.2015 - 11:17 Son Güncelleme: 15.07.2015 - 14:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medya devlerinin haber alanında söz sahibi olmak için harcadığı çabalar meyvesini vermeye başladı.

Pew Research Center tarafından yapılan yeni bir araştırma, internet kullanıcılarının haber içeriklerini tüketmek için Facebook ve Twitter’ı artık daha çok kullandıklarını ortaya koydu. Facebook ve Twitter’ın bu alanda attığı adımlar zaten biliyordu. Facebook’un sürekli yayınladığı güncellemeler ile Haber Kaynağı algoritması kullanıcılara daha dengeli bir kişisel içerikler/haber içeriği sunar hale gelmiş, Twitter ise medya alanında yayınladığı yeni araçlar ile adından söz ettirir olmuştu (bu kervana en son Curator isimli araç katılmıştı).

2035 yetişkin ile yapılan araştırma sonuçlarına göre Facebook ve Twitter üzerinden haber okuyan kullanıcıların oranı her iki platformda da yüzde 63’e çıktı. 2013 yılında yapılan benzer araştırmada bu oran Facebook için yüzde 47 iken, Twitter için ise yüzde 52 idi. Üstelik bu artış sadece belli yaş gruplarında gözükmüyor, 35 yaş altı kullanıcıların haber okuma oranında yüzde 12’lik bir artış gözlemlenirken 35 yaş üstü kullanıcılarda ise yüzde 13’lük bir artış olduğu ortaya çıkarıldı.

Pew’in bulguları ABD’li yetişkinlerin yüzde 41’inin Facebook üzerinden, yüzde 10’unun ise Twitter üzerinden haber içeriklerine eriştiğini gösteriyor. Araştırmaların sürpriz olmayan sonuçlarına göre Twitter biraz daha ‘son dakika haberleri’ için kullanılıyor.

Kaynak: http://thenextweb.com/socialmedia/201...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0