Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Vize Problemi! Reddedilme Oranı 7 Yılda 5 Kat Arttı

Türkiye'nin Vize Problemi! Reddedilme Oranı 7 Yılda 5 Kat Arttı

Türk vatandaşları için Schengen vizesi almak gittikçe zorlaşıyor. Covid-19 nedeniyle dünya genelinde red oranında artış gözlemlense de,  Türkiye'de bu oran 2015'ten bu yana 5 kat artış gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kişinin ülkesine dönmeyeceğinden şüphe ediliyor.

Kişinin ülkesine dönmeyeceğinden şüphe ediliyor.

Türk vatandaşları için Schengen vizesi almak gün geçtikçe zorlaşıyor. Red oranlarındaki artışlara temel sebep olarak Covid-19 gösterilse de, Türkiye'den giden vatandaşların tekrar ülkelerine dönmeyeceği endişesi olduğu düşünülüyor. Türkiye vatandaşlarına gönderilen red mesajlarında 'ülkeye giriş amacının yeterince açık belirtilmemesi ve kişinin ülkesine döneceğine dair şüphe duyulması' gibi sebepler yer alıyor.

Ülkelere ve Senelere Göre Schengen Başvurusu Red Oranları (%)

Ülkelere ve Senelere Göre Schengen Başvurusu Red Oranları (%)

Yurtdışına ihracat yapmaya çalışan iş adamlarından, konferans ve panellere katılmak isteyen akademisyenlere, gazetecilerden Erasmus öğrencilerine dek pek çok insanın başvurusu reddediliyor. 2015 yılında her 100 kişiden 4’ü vize almaya hak kazanamazken bugün her 5 kişiden 1’i aynı kaderi paylaşıyor.

Birçok iş kolu etkileniyor

Birçok iş kolu etkileniyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Farklı mesleki gruplar ve farklı statülerden bir çok vatandaş red cevaplarından nasibini alıyor. İhracat yapmaya çalışan iş adamlarından, konferans ve panellere katılmak isteyen akademisyenlere, gazetecilerden Erasmus öğrencilerine dek pek çok insanın başvurusu reddediliyor. 2015 yılında her 100 kişiden 4’ü vize almaya hak kazanamazken bugün her 5 kişiden 1’i aynı kaderi paylaşıyor.

Ülkeden kaynak çıkışında neden oluyor

Ülkeden kaynak çıkışında neden oluyor

80 Euro olan başvuru ücreti vize alınamasa dahi konsolosluklarda kalması vatandaşların cebinden ciddi bir kaynak çıkışına neden oluyor.

Schengen ülkelerinin konsoloslukları, son 7 yılda vize vermediği insanlardan 26,3 milyon Euro’nun üzerinde gelir elde etti. Başvurusu kabul edilenlerle birlikte bu para 316 milyon Euro’yu buluyor. 

Türkiye pasaportunun yalnızca Schengen ülkeleri nezdinde değil, dünya çapında da değer kaybettiğini söylemek mümkün. Dünyanın en değerli pasaportları sıralamasında 2014 yılında 38.’liğe kadar yükselen Türkiye, aradan geçen 8 yılda 16 sıra kaybederek 54’lüğe kadar düştü. Türkiye pasaportu ile yalnızca 110 ülkeye vizesiz seyahat mümkünken en değerli pasaport olan Japonya pasaportu ile 208 ülkenin 193’üne vizesiz seyahat edilebiliyor. 

Kaynak: Türkiye Raporu'ndan Umut Yahya Toplandı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
8
3
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Neden korkuluyor bu kadar acaba? Halbuki ülkenin refah düzeyi çok yüksek. Giden neden dönmesin? Lannn seneye ben de gitmeyi düşünüyorum. Beni ret etmeyin :(

uzaklardan

Türkiyeyi kıskanıyorlar bu yüzden almıyorlar. Türk turistler aşırı para harcıyorlar gittikleri ülkelerde bu yüzden gittikleri ülkenin vatandaşları kıskanıyor... Devamını Gör

Biker Lady

Bunda önüne gelene hop diye Türk vatandaşlığı verilmesinin de katkısı var. Onlarca suriyelisi,afganı,pakisine vatandaşlık verildi, eee bu milliyetlerden oray... Devamını Gör

Zafer Unlu

Isin en sacma yani ise yabanci uyruklu birisiyle evlendikten sonra ilk 30 gun icerisinde basvuru yaparsan hemen vatandaslik veriyorlar ama bu sureyi gecirirs... Devamını Gör