Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Saatler İleri Alındı Mı? Şuan Saat Kaç? Yaz Saati Uygulaması Nedir?

Türkiye'de Saatler İleri Alındı Mı? Şuan Saat Kaç? Yaz Saati Uygulaması Nedir?

Müge Kakşi
28.03.2021 - 17:10

Yaz saati uygulaması dönemine girdiğimiz bu günde saat kaç sorusu medyada oldukça aratılıyor. Dünyada bir çok ülkede 27 Mart'ı 28 Mart'a bağlayan gecede saatler ileri alındı. Fakat ülkemizde son 5 yıldır sabit saat uygulamasına geçildi ve saatlerde ileri veya geri alınma yapılmıyor. Peki yaz saati kış saati uygulaması nedir? Saat kaç? Türkiye'de saatler ileri alındı mı? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de Şuan Saat Kaç? Saatler Geri Alındı Mı?

Türkiye'de Şuan Saat Kaç? Saatler Geri Alındı Mı?

Türkiye'de saatler ileri alınmadı, ancak Avrupa ülkelerinde yaz saati uygulamasına geçildi. Bu nedenle saatin şu an kaç olduğu büyük merak konusu haline geldi. Peki; saat şuan kaç?

Türkiye'de şu an saatin kaç olduğunu merak ediyorsanız kol saatinize veya manuel olan duvar saatinize bakabilirsiniz. Zira internet üzerinden online olarak görüntüleyebileceğiniz birçok saat, sizin işletim sisteminizdeki saat bilgisinden faydalanmaktadır.

Yaz Saati Kış Saati Uygulaması Nedir?

Yaz Saati Kış Saati Uygulaması Nedir?

Yıl içinde güneş enerjisinden daha fazla yararlanmak amacıyla ülke içinde ortak saat çizgisini mevsime göre değiştirme düşüncesi ortaya çıkmıştır. İlk kez Almanlar tarafından denenen bu metottan istenilen başarı sağlanınca pek çok ülke tarafından yapılmaya başlanmıştır. Türkiye’de yaz mevsiminde 3. saat diliminde yer alan (45° Doğu Boylamı) Iğdır’ın saati, kış mevsiminde ise 2. saat diliminde yer alan İzmit’in (30° Doğu Boylamı) yerel saati ortak saat olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle saatler yazın ileri kışın bir saat geri alınmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın