Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de İçerik Editörlüğü Yapmanın Zorlukları!

Türkiye'de İçerik Editörlüğü Yapmanın Zorlukları!

Türkiye'de İçerik Editörlüğü Yapmanın Zorlukları!

İçerik Editörlüğü son yıllarda ülkemizde oldukça rağbet gören mesleklerden biridir. Kolay yoldan para kazanmak olarak görülen yazarak para kazanmak birçok insanın hevesle başlayıp hüsranla noktaladığı bir süreçtir.

İçeriklerin Çalınması!

Büyük emek vererek, özene bezene hazırladığınız içerikler yayınladığınız andan çok kısa bir süre sonra bambaşka internet sitelerinde yayınlandığını görürsünüz. Ne yazık ki bu konuda çok fazla yapacak bir şey yok. Her ne kadar içerik koruma adı altında hizmet veren girişimler ve projeler olsa da sadece uyarı yapmaktan başka bir işe yaramıyorlar.

İçeriklerin Nerede Yayınlanacağını Bilmemek!

Birçok içerik editörü kurumsal firmalara ve müşterilere nerede yayınlanacağını bilmeden içerikler üretir. İçeriği hazırlar ve müşteriye teslim edersiniz. Ondan sonra içerik internetin uçsuz bucaksız dünyasında seyre koyulur.

Kelime Sayısı Takıntısı!

Birçok SEO uzmanına göre özgün içerik en kıymetli içerik türüdür. Hal böyle olunca da özgün içerik kriterleri oluştu. Özgün içerik olmasının birinci kriteri 300 kelimeden az olmayan ve daha önce hiç bir yerde yayınlanmamış bir içerik olmasıdır. Halbuki, iyi bir içerik editörü kelime sayısına takılmadan anlatmak istediğini anlattıktan, aktarmak istediğini aktardıktan sonra içeriğini sonlandıran içerik editörüdür.

Zaman Sıkıntısı!

Çok fazla para kazanmak adına çalışma saatleri içerisine onlarca içeriği sıkıştırmaya çalışmak da sevdaya dahil. Hızlı yazmak, çok yazmak elbetteki çok para kazanmak anlamına geliyor ancak üretilen içeriğin kalitesinin düşmesine neden oluyor. Zamana takılan içerik yazarları mutlaka içeriğin bir yerinde kelime hatasına takılabiliyor.

''Ben de Yazarım Ne Var ki Yazmak da!''

İşte bir içerik editörünü çıldırtan kalıp tepkime cümlesi. ''Ben de yazarım ne var ki?'' cümlesi cinnetten bir önceki kavşaktır. Yaz güzel kardeşim, elinden alan mı var, sektör ortada, müşteri ortada... Mesela yazmak değil zaten mesele istenileni en kaliteli şekilde yazmaktır.

Home Office Çalışmak!

Home Office çalışmak çalışma şekillerinin en zorudur. Belirli bir çalışma saatiniz yoktur. Tüm zaman sizin yönetiminize kalmıştır. Hele bir de disiplinsiz bir çalışma yeteneğiniz varsa geceler, gündüze, gündüzler geceye ten değdirmeden ilerler. Hürc-ü merç oluverirler.  Her ne kadar '' evde pijama ile çalışanlar'' şeklinde kategorize edilseler de home office çalışmak gerçekten ciddi disiplin ve özveri ister.

Profesyonel İçerik Editörlüğü Hizmeti için www.twitter.com/proicerikyazari adresinden etkileşebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın