Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Fizikçi Olmak

Türkiye'de Fizikçi Olmak

Fizikist
08.05.2014 - 16:07 Son Güncelleme: 08.05.2014 - 17:50

Türkiye'de Fizikçi Olmak

Sağlıklı planlanmamış politikalar yüzünden ülkemizde fiziğe ve fizikçiye gereken önemin verilmediği acı bir gerçek ne yazık ki.

Açıkçası bu gerçekle yüzleşmeyi hep daha ileri bir tarihe erteleyen zihinlerin, aşırı derecede kan kaybetmiş bir hastaya 'üzüm verin, kan yapar' muamelesi yapan zihinlerden hiçte farklı olmadığını düşünüyorum. 

'Fizikçi olsa olsa bir dershanede öğretmen olur' mantığıyla hazırlanmış yasalar, tüzükler, yönetmelikler, plan ve programlar yüzünden şu an işsiz binlerce fizikçinin öğrenimleri boyunca edindikleri tüm kazanımlar çöpe gidiyor. Bir fizikçinin devlete 4 yıllık maliyeti yaklaşık 54.000 TL. Üniversiteler arasında bile çoğu zaman denkliğini sağlayamadığınız hatta neye göre hazırlandığı tartışılır ders programları ve içeriklerine ek olarak kimi akademisyenlerin özverili çalışmaları nedeniyle 4 yıl olarak hesaplanan mezuniyet süresi 5, 6 hatta 7 yıla kadar uzayabiliyor. Bunlara rağmen mezun olmayı başarabilmiş fizikçi unvanını bütün yetkileriyle almaya hak kazanan bilim adamı adaylarımız bundan sonraki süreçte işsiz kalma sorunuyla karşı karşıya kalıyor.

Kaynak: http://www.fizikist.com/icerik-turkiy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın