Görüş Bildir
Haberler
Turistler Bihaber! Dünyanın Dört Bir Yanından Mutlaka Görülmesi Gereken 13 Az Bilindik Yer

Turistler Bihaber! Dünyanın Dört Bir Yanından Mutlaka Görülmesi Gereken 13 Az Bilindik Yer

Yabancı bir ülkede turistik gezi yapılacağı zaman görülecek yerler önceden bellidir: Önemli müzeler, tarihi yapılar, büyük meydanlar ve şehrin adını duyuran diğer popüler yerler. Bu içerikte dünyanın dört bir yanında bulunan, çok bilindik olmayan ama tanınmayı hak eden 13 büyüleyici yeri sizler için derledik. Hazırsanız başlıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Tayvan'daki Gökkuşağı Köyü, adının hakkını veriyor doğrusu.

Burası her zaman böyle göz alıcı değildi elbette. 86 yaşındaki Huang Yin-Fu, köyün sokaklarının yeterince renkli olmadığını düşünüp sokakları ve yolları Tayvan geleneklerinden ilham alarak boyadı. Sonuç ise masalsı!

12. Kazara bulunup Büyük Britanya'nın en büyük gizemlerinden biri haline gelen Shell Grotto ilginç yapısıyla merak uyandırıcı.

5 milyondan fazla deniz kabuğundan oluşan yapının neden, nasıl ve kimler tarafından yapıldığı bilinmiyor. İddialara göre bu işte paganistlerin, cadıların veya gizli bir örgütün imzası olabilir. Kim yaptıysa iyi iş çıkarmış.

11. Mason törenlerine ev sahipliği yaptığı düşünülen Quinta da Regaleira, güzel olduğu kadar da gizemli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Portekizde bulunan yapının en ilgi çekici parçası "Baş Aşağı Kule" olarak da bilinen 8 metre derinliğindeki sarmal yapılı kuyu.

10. Romanya'daki Neşeli Mezarlık olarak anılan Cimitirul Vessel belki de yeryüzündeki tek sevimli mezarlık. Mezar taşlarının üzerinde espirili şiirler ve karikatürler olması ise alışık olduğumuz bir durum değil.

Mavi mezar taşlarında kişilerin hayattayken ne yaptıkları yazmakta. Eski mezarlar tarlada çalışan insanlara, modern olanlar ise barmenlere, tamircilere ve kimyagerlere ait.

9. Dünyanın en nemli yerlerinden biri olan Hindistan'ın Çerapunçi şehrindeki canlı kök köprüleri, ilginç olmalarının yanı sıra oldukça çevre dostu.

Bu fantastik köprüler bölgenin yerlileri tarafından oluşturuldu. Köprülerin her biri üç kökten oluşuyor ve her yıl dayanıklılıkları artıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. İtalya'daki yeraltı tapınağı Damanhur'u duydunuz mu?

1980'lerde Torino'nun yakınlarındaki gizemli Damamhur topluluğu kendileri için bir tapınak inşa etmek istedi fakat yetkililerin onlara engel olmalarından korktular. Dolayısıyla gizlenmenin en iyi yolu olarak yerin altına yapıldı. 14 yılda tamamlanan ve eski tekniklerle boyanan saray görülmeye değer.

7. Amerika Birleşik Devletleri'nin Virginia eyaletinde bulunan "Stalacpipe Organ" adlı org, türünün tek örneği çünkü titreşip ses çıkaran boruların yerinde sarkıtlar var. Sarkıtlara bağlı küçük çekiçler klavye ile kontrol ediliyor.

1957'de bir matematikçi gezdiği mağaranın akustiğinin harika olduğunu fark etti. Sonuç ortada...

6. Tayland'daki Beyaz Tapınak olarak bilinen 1997 yapımı Wat Rong Khun, buzdan bir sarayı andırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saraya giden yoldaki düzinelerce el, günahı ve şüpheyi temsil etmekte. Bu yüzden "cehennemde cennete giden yol" olarak da tanımlanıyor.

5. Avustralya'da bulunan Paronella Parkı 1930'da yapıldı. Önceleri popüler olan park bir süre sonra bütün ziyaretçilerini kaybetti.

Park, 20. yüzyılın sonlarına doğru restore edildi ama çeşmeler ve şelalerle birlikte güzel göründüğü için anıtların üzerindeki yosunlara dokunulmadı. Parkı çekici yapan şey de bu oldu.

4. Ünlü Stonehenge anıtının başarılı bir taklidi olan Carhenge'yi özel yapan şey, boyanmış eski arabalardan oluşuyor olması.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Nebraska eyaletinde bulunan yapı, babası anısına bir anıt yapmak isteyen araba tamircisi Jim Reinders tarafından kuruldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Mağaraya ve müzeye benzeyen Stockholm metrosu aynı zamanda dünyanın en uzun sanat galerisi.

Duvarlarda ve istasyonlarda gökkuşağı, dev ayakkabısı ve sergi gibi ilgi çekici şeyler görmek mümkün.

2. Çarpıcı duvar resimleriyle bilinen kimliği gizli sanatçı Banksy tarafından yaratılan Dismaland, popüler eğlence parkı Disneyland'in tamamen zıttı.

İngiltere'de bulunan bu parkta at arabası kaza yaptığı için ölen Cindirella ve güvercinler tarafından saldırıya uğrayan kadın heykeli gibi birçok korkutucu ve karanlık eser bulunmakta. Çalışanların asık suratlı olduğu bu parkın çocuklar için uygun olmadığını da söylemeden geçmeyelim.

1. Asıl adı Wat Pariwat olan yapı David Beckham Tapınağı olarak anılıyor. Bazı yerli hayranlar Beckham'ı tapınağa eklemek istedi ve nedense kimse karşı çıkmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tapınakta Pikachu, Superman, Che Guevara ve Albert Einstein gibi ünlü figürleri bulmak da mümkün.

BONUS: İki soğuk ülkede doğa ile iç içe futbol sahaları!

BONUS: İki soğuk ülkede doğa ile iç içe futbol sahaları!

Soldaki görsel Norveç'teki Lofoten adasının üzerinden uçan bir uçaktan çekildi. Manzara harika görünüyor! 

Sağdaki futbol sahası ise Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Meschersky Parkı'nda bulunmakta. Serin bir havada ormanla iç içe futbol oynamak da bambaşka bir deneyim olsa gerek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
43
14
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
besiktaslifrodo

#13 Türkiye'de böyle yerler olsa hemen yerlesirim.

Gizem Yenikler

Muhteşem yerler