Görüş Bildir
Haberler
'Turgo Shared' Dolandırıcılığında 4 Tutuklama: 'Biz Sizi Dolandırdık, Özür Dileriz'

'Turgo Shared' Dolandırıcılığında 4 Tutuklama: 'Biz Sizi Dolandırdık, Özür Dileriz'

Eray İspir
05.08.2022 - 00:54 Son Güncelleme: 05.08.2022 - 01:17

Balıkesir merkezli online olarak işleyişe başlayan 'Turgo Shared' sistemiyle ilgili gözaltına alınan 26 kişiden 4'ü tutuklandı. Oluşturulan sistemle 20 bin kişinin mağdur olduğu ve yaklaşık 20 milyon TL'lik haksız kazanç elde edildiği ortaya çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

20 bin üye, 20 milyon TL

20 bin üye, 20 milyon TL

Balıkesir'de, kendisini Japonya merkezli bir firmanın temsilcisi olarak tanıtıp, güven sağlayan ve emekli polis memuru olduğu öğrenilen G.T., iddiaya göre, online Turgo Shared sistemi üzerinden üyelikler yapmaya başladı. Sistem üzerinden 174 dolardan başlayan fiyatlarla giriş yapan üyelere yatırdıkları anaparayı 20 gün içerisinde geri alacakları söylendi. 

Ardından ise sistem düzenli olarak çalışmaya başladı. Anaparalarını alan üyeler kara geçmeye başladı. Sistem, ilk belirlemelere göre Balıkesir merkezli 10 ile yayıldı.

Şu ana kadar yaklaşık 20 bin üyeye ulaştığı ve 20 milyonun üzerinde para toplandığı tespit edilen Turgo Shared uygulamasında, ilk olarak üyelere sistem üzerinden bisiklet ve motosiklet seçeneği sunulurken, artan talep sonrasında değeri 800 bin TL'yi bulan lüks otomobiller de eklendi.

'Biz sizi dolandırdık, özür dileriz'

'Biz sizi dolandırdık, özür dileriz'

Sisteminin kapanması sonrasında mağduriyet yaşayan ismini vermek istemeyen bir vatandaş paravan şirketin Balıkesir'deki ofisine baskın yaptı. Öfkeli vatandaş hızını alamayıp terk edilen ofiste camlar ve kapılar olmak üzere geride ne kaldıysa kırıp döktü. İş yeri sahibi ile konuşup anlaştığını, zararını karşılayacağını belirten öfkeli vatandaş, 'Sabah ben kalktım, uyandığımda dalga geçer gibi 'Biz sizi dolandırdık, bu bizim sorumluluğumuz özür dileriz' diye mesaj attılar. Ben de sabah sabah çok sinirlendim. Soluğu daha önceden adresini bildiğim ofiste aldım. dükkanda aldım. Her yeri kırıp döktüm. Paramparça yaptım. Sonuna kadar değdi. Hiç pişman değilim. Dükkan sahibiyle konuştuk ve anlaştık. Onun bu konularla hiçbir alakası yok' dedi.

4 kişi tutuklandı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
4
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Idemci

güzelim Anadolu insanı dolandırılmak için elinden her geleni yapıyor . dolandırolmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyor.

Volkan

Bu teknoloji ve haber çağında hala dolandirilmakta ısrar eden bu kadar çok insan varsa dolandırıcılar ne yapsın? onlar da zor durumda. dolandırılma talebine ... Devamını Gör

Vejdin Dayan

helal olsun bu kadar malın ahlaksız in olduğu ülkede bu suç sayılma mali