Görüş Bildir
Haberler
Tunceli Belediyesi'nin Toplu Sözleşmesi: İşçilere 8 Bin TL Maaş, Kadınlara Regl ve 8 Mart İzni

etiket Tunceli Belediyesi'nin Toplu Sözleşmesi: İşçilere 8 Bin TL Maaş, Kadınlara Regl ve 8 Mart İzni

Emre Ordu
16.03.2021 - 18:22 Son Güncelleme: 17.03.2021 - 10:52

Tunceli Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle, çalışanların ücretlerine yüzde 20 zam ve sosyal haklarında iyileştirme sağlandı. İmzalanan sözleşmeyle, belediyenin kadın çalışanlarına yönelik pozitif ayrımcılık yapılacak, her ayın belli bir günü regl, menopoz ve 8 Mart izni ile LGBTİ+  bireylere 'Onur Yürüyüşleri'nde idari izin verilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tunceli Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında, toplu sözleşme imzalandı. Tunceli Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplu sözleşme imza törenine, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Canan Ay Doğan ile Ümit Kaya, DİSK Genel İş Tunceli Temsilcisi Şükran Yılmaz Koç ve işçiler katıldı.

Örnek sözleşme

Örnek sözleşme

İmzalanan sözleşmeyle, belediyede 63 kadrolu çalışana yüzde 20 zam yapıldı. Yapılan zammın dışında, kadınlara pozitif ayrımcılık yapılarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bir gün, her ayın belli bir günü regl izni ve LGBTİ+ bireylere de Onur Yürüyüşü'nde bir gün izin verilecek.

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, sözleşmeyi önemli bulduklarını ifade etti. 

Belediye Başkanı Maçoğlu, 'Biz de regl, menopoz, Onur Haftası, 8 Mart gibi, kadınların eşit temsiliyetiyle ilgili, kesin protokol kararlarımız söz konusu. Sosyal açıdan da yemek ve kira yardımında yüzde 50 ile yüzde 100 arasında bir çalışmamız oldu. Bakış açınız, işçilerin ve onların sendikasıyla ilişkileriniz iyi olursa, güzel bir çalışma yürütebilirsiniz. Burada sendikadaki arkadaşların bizimle diyalogu çok iyi. Gerçekten birbirimizi anladık. Bir önceki dönem yüzde 13 zam verdik, bu dönem de yüzde 20 oranında zam verdik. Gönül isterdi ki, bütçemiz daha iyi olsun ve işçimize hak ettiğini çok daha fazlasını verelim. İşçiler ve memurlar sınırın hep altında kalıyor. Ama yaptığımız zamlarla, bazı işçilerimiz 8 bin TL'nin üstünde, bazıları da 8 bin TL'ye çok yakın maaş alacak. Tüm işçilerimize hayırlı olsun' diye konuştu.

"Çok iyi bir rakam"

"Çok iyi bir rakam"
İçeriğin Devamı Aşağıda

DİSK Genel İş Tunceli Temsilcisi Şükran Yılmaz Koç ise, belediye ile imzalanan toplu sözleşmede, kadınlara yönelik maddelerin yer almasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

Koç, 'Kadınlara, kendilerinin belirleyeceği bir günde regl izni, menopoz izni, 25 Kasım ve 8 Mart'ta idari izin verilecek. Onur Haftası'nda da LGBT kimliğini sağlayan kişiler, idari izinli sayılacak. Yapılan sözleşmeyle işçilere yapılan zam, günümüz ekonomisinde çok iyi bir rakam. Belediye başkanımıza teşekkür ederiz' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
730
347
98
36
21
14
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Naz

Vallahi bu gidişle Tunceli'ye taşınacağım

Buket Aydın

Mansur yavaş cb olamazsa uöarım bu kişi olur. Adam yaptıklarının hesabını bile veriyor. Bu hareketleri de ne hoş, hala umut var gibi

Shadow

Galiba Türkiye'de en iyi yönetilen belediyelerden bir tanesi, ara sıra gördüğüm haberlerle ilgimi çekmiştir. Belediye başkanını ülkenin başına geçirseniz %10... Devamını Gör

H.A.A.

Sn. Shadow , bu sözleşmeyi yapan adam sadece bugünü düşünüyor demektir. başa geçerse bize de aynı şeyi yapacaktır. olumlu yorumlanacak hiç bir noktası yok bu... Devamını Gör