Görüş Bildir
Haberler
Tunceli Belediyesi'nden Örnek Karar: 8 Mart'ta İzin, Yılbaşı ve 1 Mayıs'ta İkramiye

etiket Tunceli Belediyesi'nden Örnek Karar: 8 Mart'ta İzin, Yılbaşı ve 1 Mayıs'ta İkramiye

Mehmet Maçoğlu yönetimindeki Tunceli Belediyesi örnek bir karara imza attı. Belediye çalışanlarına yılbaşında 1.250, 1 Mayıs'ta ise 2 bin TL ikramiye verilecek. 8 Mart'ta kadın çalışanlar izinli sayılacak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tunceli Belediyesi, KESK’e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) ile sözleşme imzaladı.Belediye meclis salonunda gerçekleşen protokole Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile Tüm Bel-Sen Tunceli Şube Başkanı Mazlum Doğan'ın yanı sıra sendika temsilcileri ve belediye çalışanları katıldı.

"Açlık rakamlarının yükseldiği dönemde çok anlamlı bir sözleşme"

"Açlık rakamlarının yükseldiği dönemde çok anlamlı bir sözleşme"

Yapılan sözleşmenin ardından konuşan Tüm Bel-Sen Tunceli Şube Başkanı Mazlum Doğan, “Açlık sınırlarının, rakamların yükseldiği bu dönemde belediyemizde 44 kişiyle yapılan bu toplu sözleşme çok anlamlıdır. 2020-2021 yılını kapsayan bu sözleşmenin, birliğimize, dayanışmamıza, emeğimizin kutsallığına hizmet edeceğine inancım tamdır”  dedi. 

Sürece katkıda bulunan herkese teşekkür eden Başkan Maçoğlu, 'Yaşadığımız dünya sadece insan merkezli değil, ekolojik açıdan ekolojik dengeyi korumak temel hedeflerimizden biri olmalı. Bizler bunu farkındalığıyla tüm canlıların yaşamını önemseyen bir programı savunuyoruz' diye konuştu.

Sözleşmede yer alan maddeler şöyle:

Sözleşmede yer alan maddeler şöyle:
İçeriğin Devamı Aşağıda

1-  Çalışan, birden çok eşli evlilik yapar ise sözleşmeden doğan haklardan faydalandırılmayacaktır.

2-  Çalışanların hizmet verdikleri alanda, halk ile daha iyi iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla ana dil ve yerel dillerde öğrenim görmelerine belediye olanak sağlar.

3- Belediye yönetim ve çalışanlar, verdiği hizmetlerde ekolojik dengeyi korumayı esas alır.

4- Aralık ayında maaş ve temel haklar ile birlikte 1250 TL yılbaşı ikramiyesi ödenir.

5-  1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Bayramı’nda 2000 TL net bayram ikramiyesi ödenir.

6-  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın çalışanlar izinli sayılır. 

7-  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde kadın çalışanlar izinli sayılır. 

8-  Çalışanların alkol, kumar vb alışkanlıklar ile aile içi şiddet uyguladığı anlaşıldığı takdirde, sözleşmeden elde ettiği hak ve alacaklarda faydalandırılmayacaktır.

Tunceli Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda kadın çalışanlarına ayda bir gün regl izni getirmişti:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
295
112
22
7
6
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Stiletto

Napsak Tunceli’ye mi taşınsak

GONCA TANER

Bu kadar olumsuzluklar içinde böyle güzellikler görmek çok güzel örnek alınması gereken bir davranış varol başkanım memleketimle bir kez daha gurur duydum

Tıntın

2. maddeye bak :)))))) Eline büyük güç geçse benimsediğini söylediği ideoloji(?) ile çelişen fikriyle ülkenin içine edecek potansiyele sahip.

semih yurdakul

ÇOK DAHA VAHİM... bu ülkede çoğunluğun müslüman olduğu bir ülkede milli bayramlar yerine yılbaşı özendirmesi 1 mayısı işçi bayramı olarak görüp nevruzu atlam... Devamını Gör