Görüş Bildir
Haberler
Toplanın Beyler, Lazım Olur! Erkeklerin Anlayacağı Dilden 13 Makyaj Malzemesi Tanımı

Toplanın Beyler, Lazım Olur! Erkeklerin Anlayacağı Dilden 13 Makyaj Malzemesi Tanımı

Kadınlar olarak genlerimizinden olsa gerek, makyaj konusuna oldukça meraklıyız. Hatta sadece meraklı olmayıp bu işin uzmanı olanlarımız bile var. Biz biliyoruz ama peki erkekler makyaj malzemeleri konusunda ne kadar bilgililer? Eğer özel merakı yoksa hemen hemen hiçbir şey bilmiyorlar diyebiliriz. Hatta dillerinin döndüğü kadar anlattıkları da bir hayli değişik. Buyrun size beyler, açıklamalı makyaj malzemesi isimleri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Kombiyi kapatayım istersen ya yanakların kızarmış" (Allık)

Hayır kombiden değil, gayet iradeli bir şekilde kendimizin kızarttığı bir durum. Üstelik bunun için para veriyoruz. Israrla anlamamak isteyen erkeklere 'şeftali', 'terracota' falan diyip daha da ileri gidebilirim.

2. "Kedi gibi nası yapıyorsun onu öyle ya?" (Eyeliner)

Hiç kolay olmuyor açıkçası. Bunun için belediye kurs açsa gidip kayıt olacak birçok kadınız. Kirpiklerin dibine çekilen o eğimli çizginin ve bu işe yarayan aracın adı eyeliner oluyor beyler.

3. "Gözlerinin altı çökmüş ya, hasta mısın geçmiş olsun?" (Kapatıcı)

Eğer diğer günlerden farklı olarak bir göz altı koyuluğu görüyorsanız, o gün kapatıcı sürmemiş olabiliriz. Göz çevresine küçük dokunuşlarla sürdüğümüz bu malzemenin adı kapatıcı. Neyi kapatıyormuş? Koyu halkaları... Aferin!

4. "Yastıkta siyah siyah bi şeyler var yav" (Maskara)

Bazen makyajımızı yeterince temizlemeyince yastık kılıfına çıkan lekelerin sebebi rimel ya da diğer adıyla maskaradır. Kirpiklerimizin kıvrıklığını, dolgunluğunu, her bir şeyini bu malzemeye borçluyuz. Bakın, istediği rimeli bulamamış bir kadın gerçekten çok tehlikeli bir şey olabilir!

5. "Dudakların kendinin mi?" (Ruj)

Rujlar, dudakları ön plana çıkartan makyaj malzemeleridir. Zaten erkekler tarafından %100 bilinen tek makyaj malzemesidir desek yalan olmaz. Bir kadın dudağını her renk yapabilir, kafasına göre...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Şuranda sim kalmış, kına gecesine mi gittin?" (Highlighter)

Hah geldik zurnanın zırt dediği yere! Bu ismi artık çok sık duyuyor olmalısınız beyler. Şu aralar çok büyük bir trend çünkü kendisi. Ayrıca kendisi sim değil, likit ya da stick olarak piyasada bulunan bir tür parlatıcı. Bunu biz elmacık kemiklerimize falan sürüyoruz, acayip güzel oluyoruz.

7. "Gözünün üstünün rengi değişmiş" (Far)

Çıkma araba farı değil, göz farı. Gözümüze derinlik vermek için ya da rengarenk yapmak için kullanıyoruz. Erkekler bunu tarif edebiliyolar ama nedense adını bilmiyorlar. Sanayiden aklınıza gelsin beyler!

8. "Sen bana sarılınca gömleğimde desen çıkıyo" (Pudra)

Olabilir, bazı pudralar bizi de kandırıyor. Biz bunu makyajın ilk aşamasında kullanıyor. Amaç yüzümüzdeki tonları eşitlemek. Gömleğinizi falan yıkarsınız geçer beyler, bunların lafını edip durmayın bi zahmet.

9. "Senin gözlerin büyümüş mü, nolmuş ya?" (Göz kalemi)

Göz kalemi ile bu tür oyunlar yapmak mümkün. Eyeliner yerine kullanabiliriz ya da alt kirpiklerimizin dibine uygulayabiliriz. O anki duruma bağlı her şey, bilemeyiz...

10. "Betin benzin atmış, hayırdır?" (Fondöten)

Demek ki doğru fondöteni bulamamışız. Çünkü biz fondöteni yüzümüze canlılık ve renk versin diye uyguluyoruz. Bazen de işte böyle yanlışlıklar olabiliyor. Ay o kadar zor ki bu işler, hangi birini anlatayım?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Kaşında bir şey var dur bi siley... aaa kaşın yok?" (Kaş kalemi)

Ellemeyin öyle bilip bilmeden. Bazen kaşlarımıza şekil vermek için bir kısmını kaş kalemi ile şekillendirebiliriz. Veyahut kaşlarımız seyrek olabilir, onlara hat vermek için kullanmış olabiliriz. Siz bilip bilmeden oynamayın öyle her şeyle!

12. "Senin yüzünün şekli değişmiş; birine benzeticem dur" (Kontür)

Çeşitli tonda kullandığımız fondöten ve benzeri gereçlerle yüzümüzün hatlarını ön plana çıkartma ya da küçük değişiklikler yapma işlemine diyoruz. Bu yöntemle Kim Kardashian, Adele ve Sibel Can makyajı yapmak mümkün oluyor.

13. "Beyazlı tırnak şeysi" (French manikür)

Bunu iyice kafanız karışsın diye yazdım buraya beyler. Bu noktaya kadar hepinizi biraz aydınlatabildiysek ne mutlu. Artık kız arkadaşlarınızın ortamlarında bir adım daha öndesiniz. 

French işte bu görseldeki manikür çeşidi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
659
197
142
57
20
20
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın