Görüş Bildir
Haberler
Toksik Bir İlişkide Olduğunuzu ve Acilen Bütün Bunlara Bir Son Vermeniz Gerektiğini Gösteren 21 İşaret

Toksik Bir İlişkide Olduğunuzu ve Acilen Bütün Bunlara Bir Son Vermeniz Gerektiğini Gösteren 21 İşaret

Sheida
11.08.2019 - 21:26

İlişkinizde bu işaretlerden herhangi biri varsa tek yapmanız gereken koşarak uzaklaşmak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sürekli olarak temkinli davranmak zorundaymış gibi hissediyorsanız

Sürekli olarak bir şey söylemekten çekiniyor, herhangi bir şey yapmaktan korkuyorsanız, karşınızdaki kişi sizi kendiniz gibi davranmanıza engel oluyorsa ilişkinizin sağlıklı bir ilişki olduğunu söylemek çok zor.

2. Bitkin hissediyorsanız

İlişki hayatınıza neşe katmalı, hayatınızı sizden almamalı. Sürekli olarak koruma altında hissediyor, sürekli bir kavga içerisindeyseniz ve artık kendinizi yapay hissediyorsanız bu durumda bitkin olmanız hiç şaşırtıcı değil hem duygusal hem fiziksel anlamda

3. Onunla birlikteyken sürekli bir negatif enerjiyle doluysanız

Eğer toksik bir ilişkiniz varsa kendiniz negatif olduğunuz gibi çevrenize de hırçın davranmaya başlarsınız. Her zaman pozitif ve enerji dolu olmanız tabii ki beklenemez ancak bir ilişkide bütün zorlukların üstesinden beraber geldiğiniz gibi negatifliğin de üstesinden birlikte gelmeniz gerekir. Bunu yapamıyor ve daha da vahşileşiyorsanız ilişkiniz acilen bitirilmelidir.

4. Size saygısızca davranıldığını hissediyor ya da karşınızdaki kişiye saygı göstermiyorsanız

Birçok ilişki uzmanına göre bir ilişkide ihtiyaç duyulan ilk şeylerin başında saygı geliyor. Bu ilişki ne olursa olsun, arkadaşlık ya da duygusal bir ilişki farketmeksizin. Eğer karşı taraftan saygı görmediğiniz gibi siz de karşı tarafa saygı duymuyorsanız neden bu ilişki içerisindeyim diye bir durup sormanız gerekebilir.

5. Aranızda hiçbir güven kalmadıysa

Tıpkı saygı gibi karşılıklı güven duygusu da ilişkinin olmazsa olmazıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eğer iletişim problemleri yaşıyorsanız

Bir ilişkide iletişim konusunda sıkıntı varsa diğer hiçbir şeyin önemi kalmaz. Karşı tarafa güvenebilir, sevebilirsiniz ancak sağlıklı bir iletişim kuramıyorsanız işler bir anda karışabilir. İletişiminizde sürekli yanlış anlaşılmalar yaşıyorsanız bu ilişkinizi tehlikeye atabilir.

7. Şiddetin her türlüsü ile karşı karşıyaysanız

Şiddet birçok türde olabilir, fiziksel ya da psikolojik. Bir ilişkide suistimal varsa, sözlü şiddet hatta fiziksel şiddet varsa bu ilişki kesinlikle bitmelidir.

8. Kendi benliğinize ve gerçek duygularınıza ihanet ediyorsanız

Özgün ve olduğunuz gibi olmak duygusal ve mental sağlığınız açısından çok yararlıdır. Eğer ilişkiniz için kendinizi feda ediyorsanız, bu sağlıklı bir hareket değildir. Artık kendinizi bile tanıyamaz haldeyseniz büyük bir problemle karşı karşıyasınız demektir.

9. Kapana kısılmış gibi hissediyorsanız

Hiç kimse kurtulmadığı duygular içerisinde sıkışıp kalmak istemez. Sanki ilişkinizde bütün duvarlar üstünüze geliyor ve çıkış yolu bulamıyormuş gibi hissediyorsanız muhtemelen ilişkiniz sağlıklı yaşamanız için doğru bir yer değildir.

10. Sürekli olarak önemsiz ve değersiz olduğunuz hissettiriliyorsa

Genelde toksik bir insanla karşı karşıya olduğunuzun en büyük işareti karşınızdaki kişinin sizden üstün olmaya ve sizi kontrol etmeye çalışmasıdır. Böyle davranarak etrafındaki insanları kendilerinden düşük görür ve önemsiz hissetmelerine neden olurlar. Çok geçmeden de ilişkiniz sağlıksız bir hal alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Düzenli olarak eleştiriliyorsanız

Yapıcı eleştiriler ilişkilere son derece yarar sağlar. Ancak eleştiri birinin silahı haline gelip, sizi hiçbir zaman doğru şeyi yapmadığınıza ikna etmeye başladıysa işler kontrolden çıkıyor demektir.

12. Karşı tarafın mutluluğu sizinkinden daha önemli hale geldiyse

Sağlıklı ilişkiler vermek ve almak üzerine kuruludur. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Sağlıklı bir ilişkide mutluluk verirseniz ilişkinizde güzel şeylerle karşılaşırsınız ve bu her iki tarafta pozitif duyguları ön planda tutar. Toksik bir ilişkide ise genellikle hep bir tarafın mutluluğu daha önemli hale gelir. Sizin de mutlu olmaya hakkınız olduğunu asla unutmayın.

13. İlişkiniz size artık hiçbir şey katmıyorsa

İlişkiniz artık size bir şey katmıyorsa ve durağan hale geldiyse, kişisel olarak büyümeniz ve gelişmenize de etki edecektir. Yolunuza bakmanın ve devam etmenin zamanı gelmiş olabilir.

14. Tartışmalar artık mantık çerçevesinden çıktıysa

İlişkideki küçük çaplı tartışmalar stres seviyesini yükseltebilir bu da kortizon ve adrenalin seviyelerine etki eder. Bu bazen sağlıklı olarak görülür. Ancak ilişkinizdeki tartışmalar sürekli haldeyse ve olaylar artık mantık çerçevesinden uzaklaşıyorsa durup bir düşünmek gerekebilir.

15. O etraftayken rahatsız hissetmeye başladıysanız

Vücudunuzu dinleyin. İlişkinize bağlı kalmaya çalışırken bazı işaretleri görmezden geliyor olabilirsiniz. Karşı tarafın etrafındayken fiziksel olarak hasta ve rahatsız hissetmeye başladıysanız bu toksik bir ilişki işareti olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Hayatınızı artık size ait değilmiş gibi hissediyorsanız

Bu muhtemelen zararlı hale gelmeye başlayan bir ilişkinin en büyük işaretidir. Eğer hayatınız artık size ait değilmiş gibi hissetmeye başladıysanız, artık bundan kurtulmak ve hayatınızı tekrar kazanmanın zamanı geldi demektir.

17. Birbirinize ültimatomlar vermeye başladıysanız

Koşulsuz sevgi ve destek bu günlerde zor bulunuyor. İlişkiniz eğer ültimatomlar verme üzerine kurulu hale geldiyse, ‘bunu yap yoksa…’ ya da ‘eğer böyle yapmazsan…’ gibi cümleler kullanmaya başladıysanız ilişkiniz sağlıksız bir hale gelmeye başlamış demektir.

18. Zoraki bir şeyler yapmaya başladıysanız

İsteğiniz dışında şeyler yapmaya zorlanıyorsanız bu sizin için ne fiziksel ne de mental açıdan sağlıklı değildir. Zararlı bir ilişkinin en büyük işaretlerinden biri budur.

19. Başarılarınızı ve zaferlerinizi kutlamayıp sizi kötü hissettiriyorsa

Başarılar kutlanmak içindir. Ne yazık ki toksik bir ilişkide partneriniz zaferleriniz ve başarılarınız konusunda sizi tebrik etmek yerine üzebilir. Bunun nedeni sizi ön planda görmekten rahatsız olmalarıdır. O olmadan hiçbir şey olduğunuzu düşünmek isterler. Sebebi her ne olursa olsun bu kişiden kesinlikle uzak durmanız gerekir.

20. İlişkiye ilk başladığınız zamanlarda olduğunuzdan daha kötü hissediyor, hissettiriliyorsanız

İlişkiniz size hayat katmalıdır. Eğer tek yaptıkları şey sizi yıkmak ve kim olduğunuz konusunda kötü hissettirmekse kesinlikle yol vermeniz gerekiyor. Kendiniz hakkında kötü hissetmenize yol açmaları bu kişinin hayatınızdan kesinlikle çıkması gerektiğini gösterir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Sizi bütün çevrenizden uzaklaştırıp kendisine bağlı hale getirmeye çalışıyorsa

Herkesten uzaklaştırılmış ve yalnız kalmış birini kontrol etmek çok daha kolaydır. Toksik ilişkilerde partneriniz sizi bütün çevrenizden uzaklaştırır böylece kendileri tek ve ana destek kaynağınız olacaktır. Ona bağlı kalmanızı ve onsuz hiçbir şey olduğunuzu hissettirmek isterler. Yapmanız gereken ise koşarak uzaklaşmaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
250
78
21
20
16
16
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyoki

Birkaç ay önce sonlanan bir ilişkimde karşı taraf işteki konumumdan tut, yaşadığım yere, yaşamak istediğim yere kadar her şeyi baskıyla değiştirme çabasında ... Devamını Gör

guvercinseher

hepsi aq