Görüş Bildir
Haberler
Tırnak Beyazlatma ve Uzatmak İçin Neler Yapılabilir?

Tırnak Beyazlatma ve Uzatmak İçin Neler Yapılabilir?

Şebnem Sucu
25.08.2021 - 10:19

Tırnaklarda büyümenin durması, sararmaları da beraberinde getirmektedir. Dış ya da iç etmenlerden dolayı zarar gören tırnaklarda büyüme yavaşlayarak tırnağın en üst katmanında sararmalar ortaya çıkar. Bu durumu gizlemek için günümüzde takma tırnak, kalıcı oje gibi çeşitli uygulamalar bulunsa da hiçbirinin kullanımı gerçek tırnaklar kadar rahat değildir. Bu sebeple kısa sürede tırnaklarını uzatmak ve rengini açmak için yöntemler araştırılır. Peki, tırnak beyazlatma ve uzatmak için neler yapılabilir? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun ve sağlıklı tırnaklar kadınlar için oldukça önemlidir. Ellerin daha estetik görünmesinin yanı sıra onları bakımlı bir görünüme kavuşturur. Sık sık oje sürmek, sigara kullanımı ve kozmetik ürünler gibi çeşitli faktörler bazı durumlarda tırnakların uzamamasına ve buna bağlı olarak sararmalarına neden olmaktadır. Kadınların hiç hoşuna gitmeyen bu durum, bazen mantar gibi cilt hastalıklarından dolayı da gelişebilir. Ancak onların daha beyaz olmalarını ve kolay uzamalarını sağlamak için evde uygulanan bazı yöntemler başarılı sonuçlar vermektedir. Peki, tırnak beyazlatma ve uzatmak için neler yapılabilir? İşte tüm cevaplar…

TIRNAKLAR NASIL UZAR?

Tırnakları uzatmak için uygulanabilecek birçok yöntem bulunmaktadır. Normalde yavaş uzasa da çeşitli ritüellerle tırnaklar daha hızlı uzayabilir. Hızlı uzayan tırnaklar için şu yöntemler uygulanabilir;

- Tırnaklarınızı tuz ve sirke ile her gün masaj yaparak daha hızlı uzatabilirsiniz.

- Kullandığınız el kreminizin içine zeytinyağı, badem yağı ya da limon ilave ederek uzamalarını sağlayabilirsiniz.

- Tırnaklarınızı gün içinde suya sokacak eylemlerde bulunabilirsiniz. Ancak aşırı su ile temas eden tırnaklar kolay kırılabilir. Bu nedenle dikkat etmek gerekir.

- Tırnak çevresinde oluşan ölü deri ve tırnak etlerini kesmek tırnaklarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.

- Limon suyu ile yağı karıştırarak tırnaklarınıza sürebilirsiniz.

- E vitamini tırnaklarınızın hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur bu sebeple kapsül şeklinde temin ederek el kreminize katabilir ve ellerinize uygulayabilirsiniz.

- Aynı zamanda daha uzun tırnaklar için C vitamini alımınızı arttırabilirsiniz.

TIRNAKLAR NASIL BEYAZLAR?

Tırnaklardaki sararmaları gidermek için uygulayabileceğiniz yöntemler için ise aşağıdaki tarifleri tırnaklarınıza uygulayarak etkili sonuçlar alabilirsiniz.

KARBONAT VE LİMON İLE TIRNAK BEYAZLATMA

1 yemek kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı limon suyu

Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırarak macun kıvamına getirin. Temiz bir diş fırçası ile tırnaklarınıza nazikçe uygulayın ve 5-10 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz. Bu işlemi yapmadan önce tırnak çevrenizde yara olmamasına özen gösterin. Aksi takdirde canınız yanabilir.

SİRKE İLE TIRNAK BEYAZLATMA

Yarım bardak ılık su, yarım bardak sirke

Su ve sirkeyi bir kapta karıştırın ve tırnaklarınızı bu suyun içine alarak 20 dakika bekletin. Haftada 3-4 kere uygulayarak sararmaları giderebilirsiniz.

DİŞ MACUNU İLE TIRNAK BEYAZLATMA

Oldukça kolay bu yöntemi haftada 2 kere uygulayabilirsiniz. Temiz bir diş fırçasına bir miktar macun sürerek nazikçe fırçalayın. Düzenli uygulamada kısa sürede tırnaklarınızdaki sararmalarda açılma fark edeceksiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
4
3
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın