Görüş Bildir
Haberler
TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan TÜGVA Açıklaması: 'Yeni Bir Paralel Devlet Yapılanması'

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan TÜGVA Açıklaması: 'Yeni Bir Paralel Devlet Yapılanması'

Ulaş
12.10.2021 - 15:40

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’te düzenlenen basın toplantısında konuştu. Baş, AKP’nin gençleri kazanmaya yönelik çabalarına değinerek “Görüntülerden utanıyoruz” dedi. 

Baş ayrıca TÜGVA için 'Yeni bir paralel devlet yapılanması' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci Metin Cihan’a TÜGVA’da çalışmış bir vatandaşın ulaştırdığı belgelere ilişkin konuşan Erkan Baş’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

'Gazeteci Metin Cihan tarafından kamuoyuyla paylaşılan belgeler AKP’nin gençleri niye karanlığa mahkum ettiğini bir kez daha ortaya koydu. Birkaç saat önce yayınlanan belgeler yeni bir paralel devlet yapılanmasını ortaya çıkarmıştır. Büyükada İskelesi’ne TÜGVA’nın çökmüş olduğu gerçeğiyle yüzleşmiştik. TÜGVA orayı işgal etmiş ve devletin polisiyle halka saldırmışlardı. TÜGVA ile ilgili tartışmalar büyüyünce, daha önce TÜGVA’da çalışmış bir vatandaşın Metin Cihan’a ulaştırdığı belgeler kamuoyuyla paylaşıldı.

Bu belgeler iddia niteliğinde. Bu iddialar TÜGVA devletin tüm kurumlarına kimlerin yerleştirileceğine dair referanslı listeler hazırladığını söylüyor.

Tetikçi yandaş basın dün itibariyle Metin Cihan hakkında akla ziyan açıklamalar yaptı. Bu belgeler gerçekse büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. AKP’den en çok duyduğumuz sözlerden bir tanesi paralel devlet yapılanması ve FETÖ. Bundan 15-20 sene önce Türkiye’de bir tarikatın örgütlendiğini söylediğimizde bize gülüyorlardı. Bu iktidarın devlet kademelerinde yükselmesini sağlayan bir rejimle karşı karşıyayız. Yapılacak tek bir şey var. Bu iddialar ciddiyetle ele alınmalı. Belgelerde adı geçen kişilerin devlet kurumlarında çalışıp çalışmadıkları araştırılmalı.'

Gazeteci Metin Cihan’ın ulaştığı belgelere göre, yöneticiliğini şu an İbrahim Beşinci’nin yaptığı TÜGVA’nın, FETÖ yapılanmasında olduğu gibi kamu kurumlarını istedikleri isimler ile doldurduğu iddia edildi.

Erdoğan'ın gençlerle birlikte gerçekleştirdiği etkinlik de Baş'ın gündemindeydi...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
13
6
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

uğur mumcunun da 90lı yıllardaki bi yazısında cemaatçiler general olup cumhuriyete ayaklanacaklar laiklik devlet eliyle yok oluyor söyleşisi vardı. onu öldür... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

kahraman diye orspu çocuğu vardı burda onu hatırlayorsun bana:D ilk cümlenden sonrasını da okumadım zaman israfı. islamcı terörist seni

Erdem Gülden

Sıfır şaşkınlık yaşıyorum.

a e

yine mi paralel yapılanma? bu kaçıncı oldu? ne ülkeymiş..yapılandır yapılandırabildiğin kadar..