Görüş Bildir
Haberler
The Social Network'ten Steve Jobs'a Sıfırdan Servet Sahibi Olmuş Kişilerin Hayatını Anlatan Film ve Diziler

The Social Network'ten Steve Jobs'a Sıfırdan Servet Sahibi Olmuş Kişilerin Hayatını Anlatan Film ve Diziler

20.11.2022 - 09:55

Akşamları güzel bir dizi ya da film izleyerek geçirmenin keyfi bir başka. Özellikle başarı hikâyelerini konu edinen yapımlar seyir keyfini zirveye taşıyor. Peki, siz de başarılarıyla başkalarına ilham veren kişileri anlatan yapımları seviyor musunuz? Öyleyse gelin, sıfırdan servet sahibi olmuş kişilerin hayatını anlatan film ve dizileri beraber keşfedelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Joy (2015) – IMDb 6.6

15. Joy (2015) – IMDb 6.6

Gerçek yaşam öyküsünden ilham alan yapımlar arasına adını yazdıran Joy, genç bir kadının başarı yolculuğuna odaklanıyor. Geniş bir hayal gücüne sahip olan Joy; eski eşinin, iki çocuğunun ve belalı babasının gölgesinde kararlı bir şekilde ideallerinin peşinden gider. Bunun karşılığı olarak Joy’u güzel günler bekler. Filmin yönetmen koltuğunda David O. Russell otururken başrollerde Jennifer Lawrence, Robert DeNiro ve Bradley Cooper yer alıyor.

14. Girlboss (2017) - IMDb 7.0

14. Girlboss (2017) - IMDb 7.0

Girlboss, çalıştığı işlerde bir türlü mutlu olamayan ve arzu ettiği seviyeye gelemeyen Sophia'nın başarı merdivenlerini tırmanmasına odaklanıyor. Zevk aldığı işi yapmaya karar veren Sophia, internet üzerinden vintage kıyafetler satmaya başlıyor ve böylece hayatını değişiyor. Netflix orijinal yapımı olan Girlboss, henüz 27 yaşında kendi markasını yaratan Nasty Gal'den ilham alıyor.

13. Boiler Room (2000) - IMDb 7.0

13. Boiler Room (2000) - IMDb 7.0

Boiler Room'da Seth Davis önderliğindeki arkadaş grubu, kendilerine ait küçük bir kumarhane işletmeye başlar. Babasının tüm ikazlarına rağmen para kazanma arzusundan ödün vermeyen Seth Davis'in yolu, yeni açılan bir borsa şirketine de düşer. Burada mesai harcamaya başlayan Davis, kısa süre içerisinde kayda değer bir yükselişe imza atar ancak günün sonunda vicdanını sorgulayacak noktaya gelir. Boiler Room'un yönetmen koltuğunda Ben Younger otururken film; Giovanni Ribisi, Vin Diesel, Ben Affleck ve Nia Long gibi isimleri bir araya getiriyor.

12. War Dogs / Vurguncular (2016) - IMDb 7.1

12. War Dogs / Vurguncular (2016) - IMDb 7.1

Gerçek bir yaşam öyküsünden esinlenen War Dogs, iki arkadaşın sıra dışı macerasına odaklanıyor. Miami'de yaşayan ve Irak Savaşı boyunca küçük işletmelerin ABD Ordusu'nun sözleşmelerine dahil olmasını sağlayan anlaşmadan yararlanan ikili, giderek zengin olmaya başlar. Hükümetin girişimini suistimal ederek Afgan Ordusu'yla 300 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza atar. İki arkadaş çok geçmeden başlarının dertte olduğunu anlar. Komedi-suç türündeki War Dogs'un yönetmenliğini Todd Phillips yapıyor.

11. Steve Jobs (2015) - IMDb 7.2

11. Steve Jobs (2015) - IMDb 7.2

Danny Boyle imzasıyla beyaz perdeye taşınan Steve Jobs'ın hayatı, usta yönetmenin ellerinde ilgi çekici bir yapıma dönüşüyor. Filmde Steve Jobs'ın hırslı yüzüyle de tanışıyorsunuz. Yapımda Steve Jobs'a Michael Fassbender hayat verirken Macintosh’un eski pazarlama müdürü olan Joanna Hooffman'ı ise güzel oyuncu Kate Winslet canlandırıyor. Filme Jobs'ın kızı Lisa ile olan ilişkisine de bir parantez açılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. American Hustle / Düzenbaz (2013) - IMDb 7.2

10. American Hustle / Düzenbaz (2013) - IMDb 7.2

American Hustle, yetenekli dolandırıcı Irving Rosenfeld ve ortağı Sydney Prosser'ın genç bir FBI ajanı tarafından yakalanmasıyla başlıyor. İki dolandırıcı, hapsi boylamamak için FBI'ya çalışmayı kabul eder. Irving Rosenfeld ve Sydney Prosser'ın görevleri ise kendileri gibi usta olan dolandırıcıları tespit etmek. FBI'ın yaptığı plan doğrultusunda bir Arap şeyhinin yönettiği ve kumar cenneti olan Atlantic City'de ünlü kumarcıların katılacağı bir organizasyon düzenlenir. Her şey yolunda giderken plan zaman içinde değişmeye başlar. Christian Bale, Bradley Cooper ve Amy Adams'ı bir arayan getiren American Hustle'ın yönetmeni ise David O. Russell.

9. Pirates of Silicon Valley (1999) - IMDb 7.2

9. Pirates of Silicon Valley (1999) - IMDb 7.2

Pirates of Silicon Valley, başarı öyküleri ile adlarını tüm dünyaya duyurmayı başaran Bill Gates ve Steve Jobs'ın hayatını konu ediniyor. Maddiyatı ikinci plana atan bu başarılı ikili, sıra dışı fikirleri ile zenginliğe kavuşuyor. Pirates of Silicon Valley'nin yönetmenliğini Martyn Burke yaparken Anthony Michael Hall, Joey Slotnick ve Noah Wyle başrolleri paylaşıyor.

8. Wall Street / Borsa (1987) – IMDb 7.3

8. Wall Street / Borsa (1987) – IMDb 7.3

Amerikan sinemasının önde gelen isimlerinden Oliver Stone imzası taşıyan Wall Street, 1980’lerin iş dünyasına ve bu dünyanın arka planına yer veriyor. Genç ve hırslı bir borsacı olarak resmedilen Bud Fox, Wall Street efsanesi Gordon Gekko tarafından baştan çıkarılır ve yasa dışı dünyaya adım atar. Fox, zenginliğin bedelinin fazlasıyla ağır olduğunu keşfeder.

7. The Aviator / Göklerin Hakimi (2004) - IMDb 7.5

7. The Aviator / Göklerin Hakimi (2004) - IMDb 7.5

Usta yönetmen Martin Scorsese imzası taşıyan The Aviator'da filmin kahramanı olan Howard Huges karakterini ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio canlandırıyor. Başarılı oyuncuya Cate Blanchett eşlik ediyor. Hayata neredeyse sıfırdan başlayan Howard Huges, ihtişamlı bir hayata ulaşıyor. Özellikle sinema ve havacılık alanında yükselen Huges'un etkileyici hikayesi The Aviator'da sizi bekliyor.

6. The Social Network / Sosyal Ağ (2010) - IMDb 7.8

6. The Social Network / Sosyal Ağ (2010) - IMDb 7.8

The Social Network'ün hikâyesi aslında herkes tarafından biliniyor. Bu hikâyeyi etkileyici bir hâle getiren ise başarılı yönetmen David Fincher. Facebook'ın fikir aşamasından büyümesine kadar devam eden sürece mercek tutan The Social Network, şirketteki tüm iniş ve çıkışlara da yer veriyor. Filmin başrollerinde Jesse Eisenberg, Andrew Garfield ve Justin Timberlake yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Big Short / Büyük Açık (2015) - IMDb 7.8

5. The Big Short / Büyük Açık (2015) - IMDb 7.8

Gerçek bir hayat hikâyesine ve Michael Lewis'in çok satan kitabına dayan The Big Short, 2007 ve 2010 yılları arasındaki finansal krizi konu edinen bir film. Dört kişinin ekonomik çöküşü ön görmesini ve bundan yararlanmalarını işliyor. Brad Pitt, Ryan Gosling, Steve Carell ve Christian Bale'i bir araya getiren The Big Short'un yönetmeni ise Adam McKay.

4. How to Make It in America (2010-2011) - IMDb 7.9

4. How to Make It in America (2010-2011) - IMDb 7.9

How to Make It in America dizisi, moda sektöründe yükselmeyi hedefleyen iki genç adamın hikâyesini konu alıyor. Pek çok zorlukla karşılaşan ikili, bu engelleri aşmak için çetin bir mücadele veriyor. Yer yer eğlenceli anlara da sahne olan How to Make It in America, moda dünyasındaki düzeni gerçekçi bir bakış açısıyla yansıtıyor.

3. The Wolf of Wall Street / Para Avcısı (2013) - IMDb 8.2

3. The Wolf of Wall Street / Para Avcısı (2013) - IMDb 8.2

Gerçek bir yaşam öyküsünden beyaz perdeye taşınan The Wolf of Wall Street, Martin Scorsese ve Leonardo DiCaprio'yu bir araya getiren bir diğer yapım. Amerikan borsasında bir komisyoncu olan Jordan Belfort, değersiz hisse senetleri ile çok sayıda yatırımcıyı aldatarak zengin olur. Çok hızlı şekilde zengin olan Belfort, kazandıklarını bir o kadar hızlı harcar. Sınırsız bir lükse kavuşa Belfort için çöküş de giderek yakınlaşır. Filmde DiCaprio'ya Jonah Hill ve Margot Robbie eşlik ediyor.

2. Halt and Catch Fire (2014-2017) - IMDb 8.4

2. Halt and Catch Fire (2014-2017) - IMDb 8.4

Halt and Catch Fire, IBM'in bilgisayar dünyasındaki hızlı yükselişine mercek tutan bir dizi. İsmini bir bilgisayar komutundan alan yapım, yeri geldiğinde 1980'li yılların Amerika'sına da kadrajında yer veriyor. Anlatısını zeki ve önsezisi yüksek bir mühendisin gözünden gerçekleştiren Halt and Catch Fire, mühendisin dev şirketlere karşı verdiği mücadeleyi işliyor.

1. Silicon Valley / Silikon Vadisi (2014-2019) - IMDb 8.5

1. Silicon Valley / Silikon Vadisi (2014-2019) - IMDb 8.5

Kara komedi türünde bir dizi olan Silicon Valley, bilgisayar programcısı olan Richard ve beş arkadaşının hikâyesini işliyor. Entrika dolu teknoloji dünyasına karşı mücadele veren arkadaş grubu, dev şirketlerin rakip ürünlerini yenmeye ve yatırımcı bulmaya çalışıyor. Tabii bu sırada Richard ve arkadaşlarının başına beklenmedik olaylar da geliyor. IMDb puanı ile başarısını kanıtlayan filmin başrollerinde Thomas Middleditch, T.J. Miller, Josh Brener, Martin Starr ve Kumail Nanjiani var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın