Görüş Bildir
Haberler
Adım Adım Terminatör: Samsung Akıllı Lens İçin Patent Başvurusu Yaptı

etiket Adım Adım Terminatör: Samsung Akıllı Lens İçin Patent Başvurusu Yaptı

Ulaş
12.04.2016 - 13:45 Son Güncelleme: 12.04.2016 - 17:14

Samsung’un artırılmış gerçekliği göz bebeğinizin hemen üzerinde görmenizi sağlayacak akıllı lensler için patent başvurusunda bulunduğu açıklandı. 2014’te Güney Kore Fikri Mülkiyet Ofisi'ne yapılan başvuruda kullanıcıların artırılmış gerçekliği akıllı lensler ile akıllı gözlüklerden daha doğal bir şekilde deneyimleyebilecekleri öne sürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya Halleri'nde yer alan habere göre; patent metninde lensler içine yerleştirilen küçük bir anten ile akıllı telefonlara kablosuz bağlanabiliyor bilgisi yer alıyor. Yinelens içindeki hareket sensörü sayesinde kullanıcı göz hareketleri ile ya da göz kırparak gördüğü görüntüyü kontrol edebiliyor. Lenslerin içinde bir mikro kamera da bulunuyor. Kullanıcı yine göz hareketlerini kullanarak bu kameradan görüntü kaydedebiliyor.

Google da geçtiğimiz yıl vücuda dair veriler toplayan akıllı lens patenti almıştı

Google da geçtiğimiz yıl vücuda dair veriler toplayan akıllı lens patenti almıştı

Samsung akıllı lensler üzerine çalışan tek teknoloji devi değil. Google geçtiğimiz dönemde güneş enerjisi ile çalışan ve kullanıcının göz yaşını analiz ederek vücuduna dair veriler toplayan bir akıllı lens patenti almıştı. Bu lens de yine kablosuz olarak akıllı telefona ya da bilgisayara bağlanabiliyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arttırılmış gerçekliğin lens ile birleşiminin nasıl olacağına dair bir simülasyonu terminatör filminde görmüştük.

Samsung’un patent başvurusu henüz onaylanmadı. Ancak teknoloji şirketlerinin bu hamleleri, artırılmış gerçekliğin gözlük boyutundan lens boyutuna geçeceğinin bir göstergesi gibi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
203
87
47
16
10
7
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

artık teknolojiyi neremize sokacaklarını şaşırdılar, şimdi gözümüze göz diktiler yakında akıllı vibratör yapıp götümüze de sokarlar, "sanal gerçekliği hisset... Devamını Gör

Kaan Toler

vee şuan telefona gömülü insanlar görüyoruz, yarın bakan körler göreceğiz. yabancılaşıyoruz..

Gamze Çolak

Bu iş korkutucu bir hal almaya başladı.