Görüş Bildir
Haberler
Tercan Kaymakamlığı'nda Silahlı Saldırı: Müftülük Personeli 4 Kişiyi Öldürdü ve İntihar Etti

Tercan Kaymakamlığı'nda Silahlı Saldırı: Müftülük Personeli 4 Kişiyi Öldürdü ve İntihar Etti

Onedio Medya
17.08.2018 - 16:47

Erzincan'ın Tercan Kaymakamlığında müftülükçe düzenlenen toplantıda, bir müftülük personelinin silahla ateş açması sonucu, Tercan Müftü Vekili Ersin Kan ve zanlının da aralarında bulunduğu 5 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, müftülükçe kaymakamlıktaki salonda düzenlenen aylık toplantı sırasında müftülük personeli ile bazı kişiler arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.

DHA'nın haberine göre, saldırgan Fatih Aslan, rastgele ateş açtı.  Zanlının silahından çıkan kurşunların isabet ettiği Rasim Kılıç ve Ersin Kan öldü; müezzin Muhammet Fatih Küçükyıldız (30), Murat Kılıç (45), imam Harun Yakup Günday ve Sait Günday yaralandı. Zanlı, aynı silahla intihar girişiminde bulundu.

Zanlının da aralarında bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti, durumu ağır 2 yaralının tedavisi sürüyor

Zanlının da aralarında bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti, durumu ağır 2 yaralının tedavisi sürüyor

Yaralanan zanlı ile 4 kişi ambulanslarla Tercan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradaki ilk müdahale sonrası Erzincan Mengücek Gazi ve Araştırma Hastanesine sevk edilen yaralılardan imam Harun Yakup Günday, müezzin Muhammet Fatih Küçükyıldız ve zanlı Fatih Aslan da hayatını kaybetti. Hayati tehlikesi bulunan diğer 2 yaralının tedavisinin ise sürdüğü belirtildi.

Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, AA muhabirine, olayın Tercan ilçesinde kaymakamlık binasındaki toplantı salonunda müftülüğün her ay yaptığı toplantı sırasında yaşandığını söyledi.

Valilik izin talebi nedeniyle tartışma çıktığını akardı

Valilik izin talebi nedeniyle tartışma çıktığını akardı

Valilikten yapılan açıklamada ise olayın müftü odası ile evrak bürosundaki müftülük çalışanlarının toplantısı sırasında yaşandığı belirtilerek, zanlı Fatih Aslan'ın müftülükte yardımcı hizmetler kadrosunda çalıştığı bildirildi. Fatih Aslan'ın izin talebi nedeniyle tartışma çıktığı aktarılan açıklamada, zanlının, müftü odası ve evrak odasındaki çalışanlara ateş açtığı, ardından kafasına ateş ederek yaralandığı belirtildi.

Valilik açıklamasında ayrıca Tercan Cumhuriyet Savcılığınca olayla ilgili tahkikata başlatıldığı ve olayın  tüm yönleri ile araştırıldığı kaydedildi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ecem Gürpınar

Bu gidişle kendi soyumuzu kendimiz yok edeceğiz