Görüş Bildir
Haberler
Televizyonun Başından Kalkamayacak Kadar Müptelası Olduğumuz 19 Çizgi Film

Televizyonun Başından Kalkamayacak Kadar Müptelası Olduğumuz 19 Çizgi Film

Sabahın köründe kalkıp izleriz valla. Çok seviyoruz. Keşke her saat yayınlansa. ❤️

1. Taş Devri

Fred Çakmaktaş, karısı Vilma, çocukları Çakıl ve vefakâr ev hayvanları Dino, komşuları Barney Moloztaş, karısı Betty ve evlat edindikleri çocukları Bam Bam, Taş Devri'nin karakterleridir. Taşyatağı'nda (Bedrock) yaşarlar. Fred ve Barney çok yakın arkadaştır ve aynı taş ocağında çalışırlar. En sevdikleri spor bowlingtir, sürekli oynarlar. Seneler boyu ekrana kitleyen bu çizgi filmi çok seviyoruz.

2. Jetgiller

Çağdaş Amerikan kültürünün ve yaşam stilinin başka bir zamana uyarlanmış bir aile sitcom'udur. Jetgiller; robotların, uzaylıların, hologramların ve enteresan buluşların olduğu bir gelecek zaman ütopyasında yaşamaktadır. Orijinal seri 1962-1963 yılları arasında 24 bölüm olarak yayınlandı. Tekrarları yıllarca cumartesi sabahları yayınlanmaya devam etti.

3. Scooby Doo

Scooby Doo, Shaggy ve diğer gençlerin her bölümde hayaletli muhitlerin sırlarını çözmelerini anlatıyor. Bölüm boyu hayaletten kaçar, bölümün sonunda da maskesini çıkarıyorlar. 😂

4. Tom ve Jerry

Tom & Jerry, William Hanna ve Joseph Barbera tarafından yaratılmış kısa filmler serisi halinde, ev kedisi Tom (tam adı Thomas) ile onunla aynı mekanı paylaşan ev faresi Jerry arasında geçen şiddetli ve komik mücadeleleri anlatan animasyon serilerinin genel adıdır. İlk Tom ve Jerry animasyonu 1940 yılında yapılmıştır.

5. Şirinler

1981'de televizyonda gösterilen Şirinler büyük ilgi görmüştür. Yıllarca Türkiye'de de yayınlanan çizgi dizi, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere birçok ülkede, yüksek izlenme oranları elde etmiştir.

6. Tsubasa

Kaptan Tsubasa1981'de Yoichi Takahashi tarafından yaratılmış bir anime serisidir. Öykü Japon genç takımının yıldız oyuncusu Tsubasa Oozora'nın yaşadıklarını anlatmaktadır. Türkiye'de 'Küçük Golcü' olarak da yayınlanıyor. Hafta sonları sabah 7'ye alarm kurup Tsubasa için kalkanlar ne kadar güzel olduğunu iyi bilir. ⚽️

7. Temel Reis

Popeye veya Türkçe dublajda bilinen adıyla Temel Reis, Elzie Crisler Segar'ın oluşturduğu dünyaca ünlü, ıspanak yiyerek güçlenen, çizgi roman karakteridir. Sevgilisinin Adı Olive (Türkçe: Safinaz) 'dır. Başlıca düşmanı Bluto (Türkçe: Kabasakal) adlı kurgusal karakter olan Temel Reis, kendi döneminde izleyicilerine rotoskop makinesiyle sunulmuştur.

8. Hayalet Avcıları

Meşhur film serisinden uyarlanmış çok eğlenceli bir çizgi film. Bunlar dört çılgın bilim adamı. Hangar gibi bir ofisleri, kabarık kızıl saçlı kaçık bir sekreterleri, bir de evlere şenlik bir arabaları var. Hayaletleri yakalayıp elektrik süpürgesi gibi bir cihazla hapsediyorlar. Bazen hayaletler şehirde serbest kalıyor, ortalık şenlik yerine dönüyor. Bir de bunların başlarına ekşiyen Yapışkan (Slimer) diye çok şeker, yeşil bir hayalet var. Bu da sürekli yemek yiyor, her yere salya bulaştırıyor. 😅

9. He Man

1983 ila 1985 yılları arasında çekilen çizgi film; 130 bölüm olarak çekilmiştir. Seride; He-Man ve arkadaşları Eternia'yı ve Şato'sunun sırlarını İskeletor'un kötü emellerinden korumaya çalışıyor. 'Gölgelerin gücü adına, güç bende artık'  sözünü duyduğumuz an biz de gaza geliyoruz haliyle. 😄

10. Sevimli Hayalet Casper

Casper kendi adını taşıyan çizgi film serisinde yer alan kurgusal bir karakterdir. Casper Dost Canlısı Hayalet olarak da bilinir. Casper'ın bir hayalet olmasından dolayı, etrafındaki bütün canlılar ondan korkmakta bu da Casper'ı çok üzmektedir. Bundan dolayı da hiç arkadaş edinememektedir. Fakat o diğer hayaletlerin aksine, insanları korkutmak yerine onlara yardım etmeyi seçer. Her defasında kötülük yapmaya çalışan üç amcasını durdurmaya çalışır.

11. Richie Rich

Zengin çocuğu Richie'nin maceraları anlatılıyor. Babasında para gani. Hizmetçileri robot. Köpeğinin üstünde bile dolar işareti var. Adı da Dolar. Bahçesinde çalının yaprakları bile para şeklinde. Cimri ama biraz. O kadar izliyoruz da hiçbir fukaraya yardım ettiğini, bir aç doyurduğunu görmedik.

12. Red Kit

Gölgesinden hızlı silah çeken yalnız kovboy 'Red Kit' sadık beyaz atı Düldül ve sevimli köpeği Rin Tin Tin ile beraber suçluların ve adaletsizliğin amansız düşmanıdır. Suçluları temsil eden Dalton kardeşler; Joe, William, Jack ve Averel birçok macerada yer alırlar.

13. Müfettiş Gadget

Müfettiş Gadget sakar, dalgın, dikkatsiz, çevresinden bihaber olan bir müfettişin macerelarının anlatıldığı çizgi film. Gadget bir insan olmasına karşın vücudunun çeşitli yerlerinden çıkan yararlı cihazlar suçluları yakalamasını kolaylaştırmaktadır. Görevlerde her zaman şef Kuinbi'den aldığı kağıdı okur, şef Kuinbi'ye atar ve kâğıt kendini imha eder. Suçu hep Dr.Pençe işler ve onun bir kedisi vardır. Dr.Pençe'nin yüzü bir kez olsun görülmemiştir.

14. Pembe Panter

En karizmatik çizgi film karakteridir. Hiç konuşmadan fazlasıyla güldürebilmekte ve kişiyi ekran başına bağlayabilmektedir. Ayrıca çizgi filmin müziği de ayrı bir efsanedir.

15. Ayı Yogi

Orijinal ismi Yogi Bear olan çizgi film Jellystone Park parkındaki iki ayı Yogi ve Boo-Boo nun maceralarını anlatır. Yogi'nin kız arkadaşı da Cindy'dir. Başları milli parkın korucusu Ranger Smith ile belaya giren ikilinin maceraları hep hafızalarda kalacaktır.

16. Laff A Lympics

Laff A Lympics, 1977 yılında Hanna Barbara tarafından yapılan çizgi dizi. 24 bölüm süren çizgi filmde çizgi karakterlerden oluşan üç takım her hafta dünyanın farklı bir şehrinde çeşitli yarışmalarda yarışmaktadırlar.

17. Tenten

Tenten'in Maceraları (Les Aventures de Tintin), Belçikalı çizer Hergé tarafından 1929 yılında yaratılmış olan çizgi roman dizisidir. 20. yüzyıl Avrupa çizgi romanlarının en ünlülerindendir. Diziden 200 milyondan fazla kitap basılmış ve dizi 50'den fazla dile çevrilmiştir. Serinin kahramanı, genç bir gazeteci ve gezgin olan Tenten'dir. Maceralarında ona köpeği Milu, arkadaşı Kaptan Haddock ve başka pek çok renkli karakter eşlik eder.

18. Ninja Kaplumbağalar

Ninja Kaplumbağalar (orijinal adı 'Teenage Mutant Ninja Turtles'), fantastik çizgi seri, dövüş sanatlarına hakim 4 tane mutant kaplumbağa ve ustaları mutant fare 'Usta Splinter' ile birlikte kötülerin karşısında verdikleri savaşı konu edinir. Bu sırada iyi bir ninja olabilmenin eğitimini sürdürmektedirler.

19. Afacan Dennis

Afacan Dennis ya da orijinal adıyla Dennis the Menace, efsane bir çizgi sinemadır. Küçük yaştaki Dennis Mitchell yorulmak bilmez yardım sever bir o kadar da sevimli bir karakterdir. Komşuları Bay Wilson'ı çok sever ve en yakın yakın arkadaşı olarak görür, ama sakarlığı yüzünden Bay Wilson'ın başına kötü olaylar gelir. Bir de arkadaş çetesi vardır.

Birlikte nice mutlu ve sağlıklı yıllar dileğiyle!

Birlikte nice mutlu ve sağlıklı yıllar dileğiyle!
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
36
8
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın