Görüş Bildir
Haberler
Telefon Numaranı Ezberleme Şekline Göre Sayısalcı mısın Yoksa Sözelci mi?

etiket Telefon Numaranı Ezberleme Şekline Göre Sayısalcı mısın Yoksa Sözelci mi?

Ebru Çiftçi
25.02.2021 - 11:00 Son Güncelleme: 25.02.2021 - 22:31

Telefon numaranı nasıl ezberliyorsun? Beynimizin olayları çeşitli şekilde kodlama gibi bir durumu vardır. Kimi sayılarla kimi sözcüklerle kodlar. Peki senin beynin olayları hangi şekilde kodluyor? Sen aslında sayısalcı mısın sözelci misin?

Not: Hepimiz zaten telefon numaramızın 5** kısmını aynı şekilde ezberliyoruz. Bu yüzden o kısımdan sonrasını nasıl ezberlediğinizi düşünerek cevap verin. :) 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Telefon numaranı ezberleme şeklin bunlardan hangisi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sen %100 sayısalcısın!

İnsan beyninin kendine özgü geliştirdiği kodlar vardır. Konu ne olursa olsun beyin onu hep aynı yöntemle kodlamaya çalışır. Senin beyninin sol lobu daha etkin olduğu için sayılarla aran oldukça iyi. Analitik düşünme yeteneğin fazlasıyla kuvvetli olduğu için problemleri çok hızlı çözebiliyorsun. Detaylara inebiliyor, büyük resmi görebiliyorsun. Bir şey ezberlemeye çalıştığında kafanda onu sayılarla eşleştiriyorsun. Çünkü sözel bir şeyi ezberlemekte veya aklında tutmakta zorluk çekiyorsun. Aynı anda birçok işle ilgilenebiliyorsun. Hayatında karşına çıkan her bir sorunu tamamen mantık yoluyla çözmeye çalışıyorsun. Bir şeyin aklına yatması için neden sonuç ilişkisine dayalı verileri analiz ediyorsun. Elinde her zaman somut bir belge olmalı. Sayısalcı insanların gözlem yeteneği de oldukça gelişmiş oluyor. Bu sayede analiz etmekte çok fazla zorluk çekmiyorlar. Zihinleri bir bilgisayar programı gibi arka planda da sürekli çalışıyor. Sen saydığımız tüm bu özelliklere sahip bir insan olarak tam bir sayısalcısın!

Sen %100 sözelcisin!

Senin beyninin sağ lobu daha baskın olduğu için sözcükler senin için her zaman daha önemli olmuştur. Beynin o kelimeleri öyle bir kodluyor ki unutman imkansız hale geliyor. Hayal gücün ve sezgilerin aşırı kuvvetli ki ortaya her zaman yaratıcı işler çıkarabiliyorsun. Görsel ve duyusal zekan sayesinde de etrafındaki her şeyi farklı yorumlayabilme yeteneğine sahipsin. Sağ beyin daha çok yaratıcılığı güçlü olan taraftır aynı zamanda sol beyni de yönetir. Kimsenin göremediği şeyleri görebiliyor, insanlara yol gösterebiliyorsun. Kavrama yeteneğin oldukça fazla diyebiliriz. En küçük bir detaya bile önem verip anlam yükleyebiliyorsun. Senin için verilmek istenen mesajlar her zaman kıymetlidir. İçinde kimsenin göremediği bir sanatçı gizli diyebiliriz. Basit bir dokunuşla ya da fikirle herkesten farklı şeyler ortaya koyabilirsin. Somut değil daha çok soyut bir bakış açısına sahipsin. Bu da hayal gücünün ve sezgilerinin kuvvetli olmasından kaynaklanıyor. İnsan ilişkileri konusunda da oldukça başarılısın. Kendini rahat bir şekilde ifade edebiliyor, kelimelerle adeta oyun oynuyorsun. İşte bu yüzden ikna kabiliyetin de oldukça yüksek. İşte bu yüzden sen kesinlikle sözelci bir insansın...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
605
107
83
49
36
29
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vural Yavaş

telefon numarası 3-2-2 dışında nasıl söylenir ki? ömrümde başka şekilde söyleyen yazan görmedim duymadım. zorlama bir içerik olmuş.

İrem Kara

019 ile başladığı için sıfır ondokuz diyorum ben :(

Cansu C

baktı tc no ezberleme şekli viral oldu şimdi de bunu deniyor :D

OZAN ÖZGÜR ÇAKIR

bi dahakine de şey olur: ''ilkokul numaranı ezberleme şekline göre zeki misin yoksa geri zekalı mı?'' afasgasg 😂😂