Görüş Bildir
Haberler
Tek Başına Yola Çıkmaya Korkan Kadınları Cesaretlendirecek 12 Tavsiye

Tek Başına Yola Çıkmaya Korkan Kadınları Cesaretlendirecek 12 Tavsiye

Lorien.jpg
09.11.2016 - 15:21 Son Güncelleme: 09.11.2016 - 15:36

Yolculuklarım boyunca en sık duyduğum soru 'Korkmuyor musun?' oluyordu. Bazen yalnız bazen de arkadaşlarımla gerçekleştirdiğim yolculuklarımda hissettiğim en son şey korku oldu. Sürekli duymuş olduğum-uz- bu soruya bir kadın olarak cevabım: Hayır! 

Sizin de korkmamanız gerektiğinin nedenlerini bir bir sıralıyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yola çıkana kadar kafanda binlerce soru olacak. Ama yola çıkmak için attığın ilk adımda hepsi geride kalır ve sadece ilk kez göreceğin yerlerin heyecanını taşırsın yanında.

2. Yeni hikayelere, yeni hayatlara tanık olursun. Onlarla beraber geçirdiğin zamanda onların hikayelerine eşlik ederek kendi hikayelerin için yeni sayfalar açarsın.

3. İlk önce kendine güvenmelisin. Karar vermen gereken başkalarının ne yapacağı değil senin ne yapacağındır. Yola çıkmak sana ne yapacağını gösteren ilk adımdır.

4. Yeni yerler görmek, hep merak ettiğin şehirlere, ülkelere gitmek zengin olmaktan geçmez.

Kendi kendine yaptığın ufak bir birikim ve bir de sırt çantanla istediğin yere gitmekte özgürsün. Emin ol sana yardım edecek onlarca insanla tanışacaksın.

5. "Çok gezen mi çok okuyan mı bilir? " sorusunun cevabını kendine vermek için en güzel fırsat. Böylelikle kafanda ki bir soru daha gitmiş olacak. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İçindeki heyecan her zaman canlı kalacak. Çünkü yolun sana ne getireceğini asla bilemezsin.

Bekli saatlerce güneş altında ya da yağmurda yürüyeceksin. Belki de biraz aç kalacaksın. Ama sonunda karşılaştığın o muazzam manzara sana bunların hepsini unutturacak.

7. Hiç tanımadığın insanların sadece evlerini arabalarını değil, sofralarını da paylaşacaksın.

Böylece sen de paylaşmayı hatırlayacaksın. Geçtiğin köylerin birinde bir teyzenin gönülden ikram ettiği bir meyve yediğin en lezzetli meyve olacak. :)

8. Hafıza albümüne yüzlerce gülen yüz eklenecek. Böylece sıkkın olduğun zamanlarda hatırlayıp yeniden gülümsemene sebep olacak.

9. Yol en iyi öğretmenlerdendir. Yolda öğrendiklerini başka hiçbir yerde bulamazsın. Kendini korumayı, yanındakileri korumayı öğreneceksin.

10. Evet, bazen seni sıkan insanlara denk gelebilirsin. Onlar hayatın her alanında karşına çıkacaklar.

Seni yenmelerine izin verme. Böyle şeyler seni daha güçlü yapacak. İyiyle kötüyü ayırmayı öğreneceksin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bazen de kötü niyetli insanlara denk gelebilirsin. Böyle zamanlarda sakin ol.

Mutlaka kendi güvenlik önlemlerini önceden al. Ama olur da acil bir durum olursa önce soğuk kanlı olmayı öğrenmelisin. Kötü deneyimlerden kaçmak istiyorsan gündüz erken saatlerde yola çık. Yanında kendini iyi hissettiğin biri olduğunda daha güvende hissedersin.

12. Ne olursa olsun yola çıkmak dışarıda hala iyi insanların olduğunu gösterecek sana.

Şu zamanda kimsenin kimseye güveni yokken birilerinin sana güvenerek arabasını paylaşması iyi hissettirecek. Senin de onlarla yola devam etmeye karar vermiş olman karşı tarafa da hala güvenebilen insanlar olduğunu hatırlatacaktır.

Korkmayın! Bir çok insan yeni yerler görmenin verdiği huzuru yola adım atarak buluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
60
13
6
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
umran_1988

sorun tek başına yolculuğa çıkmak değil ki etrafta bir sürü kanı bozuk insanlar var onlarıda hesaba katmak gerek