Görüş Bildir
Haberler
TBMM Başkanı Şentop: 'Türkiye Ekonomik Olarak Salgından En Az Etkilenen 3. Ülke'

TBMM Başkanı Şentop: 'Türkiye Ekonomik Olarak Salgından En Az Etkilenen 3. Ülke'

Batuhan
06.10.2020 - 19:17

Tekirdağ'daki Endüstriyel Fuarı'nın açılışına canlı bağlantı ile katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 'Pandemi sürecinde ekonomisi en az zarar gören ülkelerin yer aldığı bir araştırma sonucu yayınlandı. Türkiye'nin ekonomik olarak salgından en az etkilenen 3üncü ülke olarak yer aldığı görülmektedir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trakya'nın alanında tek olan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı'nın (ÇEF) 4'üncüsü, bu yıl pandemi nedeniyle çevrim içi olarak düzenleniyor. Kurulan sanal stantların 3 gün boyunca 24 saat ziyaret edilebileceği fuarın açılışına TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da telekonferans yöntemiyle katıldı.

"Türkiye'de e-ticaret hacminin yüzde 39 artarak 83 milyar 100 milyon lira seviyesine ulaştı"

"Türkiye'de e-ticaret hacminin yüzde 39 artarak 83 milyar 100 milyon lira seviyesine ulaştı"

TÜSİAD'ın bu yıl açıkladığı rapora göre, Türkiye'de e-ticaret hacminin yüzde 39 artarak 83 milyar 100 milyon lira seviyesine ulaştığını söyleyen Şentop, 'Koronavirüs salgını sebebi ile bu yıl bu rakamın daha da arttığını tahmin ediyoruz. Gelecek yıllarda özellikle düzenleyicilerin, katılımcıların bu hususta daha büyük tecrübeye sahip olacaklarını ve edinecekleri tecrübe ışığında kendilerine yeni bir pencere açacaklarını düşünüyorum. Zira geleceğin ekonomisinde e-ticaretin ve teknolojinin ağırlığı su götürmez bir gerçektir. KOBİ'lerimizin e-ticaret ve teknolojiye yatırım yapması teşvik edilmeli ve bu konuda yatırım teşvikleri verilmelidir. Bu konuda her zaman destekçiniz olacağım. Bu virüsün tezahür etmesinin hem Türkiye'nin jeopolitik konumuna hem de ekonomik kurumlarda duyulan ihtiyacı artırdığı açıkça göstermektedir. Birçok uluslararası şirket, ucuz iş gücü sebebi ile tercih edilen Asya ülkeleri yerine yeni üretim ve ticaret merkezi olarak Türkiye'nin tercih ediliyor olması bu tespitimizin ne kadar haklı olduğunu göstermektedir. Kaldı ki, bizim Türk ticaret kanunumuzda acillerin basiretli hareket etme mesuliyeti vardır. Geçenlerde pandemi sürecinde ekonomisi en az zarar gören ülkelerin yer aldığı bir araştırma sonucu yayınlandı. Türkiye'nin ekonomik olarak salgından en az etkilenen olan 3üncü ülke olarak yer aldığı görülmektedir' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
33
31
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Bunların yaşadığı kafa nasıl bir kafa... ..... Türk Lirası tüm para birimleri karşısında değer kaybediyor... ..... Bir markete gidin sadece kahvaltılık ürün... Devamını Gör

Ali Karaman

Doğru bizi etkilen corona salgını değil. Burada masum virüsü suçlamanın anlamı yok. Bizim ekonomiyi başka virüsler vurdu. Anladınız siz onu

SU

Jüpiter'de yaşıyor kendisi!