Görüş Bildir
Haberler
Tavada Az Yağ ile Yapabileceğiniz Lezzetli Tarifler

etiket Tavada Az Yağ ile Yapabileceğiniz Lezzetli Tarifler

Busena
07.12.2021 - 13:15

Tavasız bir mutfağın yaşam damarlarından biri kopmuş demektir çünkü onlarla bir sürü işimizi halledebiliyor, onlarla lezzetli yemekler yapabiliyoruz. Kendiniz için ya da çekirdek ailenize tavalarınızda yapabileceğiniz kimi muhteşem, yer yer klasik ama lezzetli mi lezzetli yemek tariflerini yazdık. 

Hem de az yağ kullanarak.🤌🏽

İşte tavanızda yapabileceğiniz leziz tarifler. 👇🏽

''Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.’’

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çıtır patates çubukları yapmak çok kolay.

1. Çıtır patates çubukları yapmak çok kolay.

Orta boy 3 patatesi önce bir güzel haşlayın. Daha sonra güzelce ezip 3'er yemek kaşığı nişasta ve karabiber ile karıştırıp bir güzel yağlı kağıda sarıp orta ya da büyük boy kare tavanızın boyutuna göre kesin. Fazla yağ kullanmadan kızartın. Lezzetli patates çubuklarınız hazır.

2. Kolayca yapabileceğiniz pankek tarifini veriyoruz.

2. Kolayca yapabileceğiniz pankek tarifini veriyoruz.

2 yumurta, 1 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı süt, 1,5 su bardağı un, 1'er paket kabartma tozu ve vanilyayı güzelce karıştın. Daha sonra karışımınızı güzelce pankek tavasına güzelce yayın ve istediğiniz yumuşaklığa ulaşana kadar kızartın.

3. Çocuklara bir şeyler yedirmenin en güzel yolu şekilli tava kullanmak.

Özellikle sabah kahvaltılarında çocuğunuza yumurtayı sevdirebilme ihtimalinizi arttıracağını düşündüğümüz 3'lü çocuk tava seti bulduk. Krep ve yumurta için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çocuğunuzun sevdiği 2-3 kurtarıcı malzemeyi yemeklerinize eklemeniz, yemek sorununu aşmanıza katkısı sağlayabilir. 

Farklı seçeneklere buradan göz atabilirsiniz.

4. Sebze partisi.

4. Sebze partisi.

Havuç, kabak, brokoli, patates ve soğanı yıkayıp ince şeritler halinde kesin. Tabii brokoliler hariç.😅 Wok tavanıza çok az yağ dökerek ısıtın. Daha sonra kesmiş olduğunuz malzemeleri tavaya ekleyin ve çevirerek yumuşamalarını sağlayın. Dilerseniz yağınıza bir kaç baharat ekleyebilirsiniz. Mesela köri sosu...

Daha fazla Wok tava seçeneğine göz atmak isterseniz tıklayın.

5. Özel günlerinizde tavada pişirip parmaklarınıza kadar yiyeceğiniz aşırı lezzetli biftek tava.

5. Özel günlerinizde tavada pişirip parmaklarınıza kadar yiyeceğiniz aşırı lezzetli biftek tava.

Püf noktamız doğru ısıya ulaşmış bir tava... Bunun için titanyum difüzyon tabanlı tavaları tercih etmenizi öneriyoruz, yoksa evinizdeki en uygun tavayı bir güzel ısıtın. Bu sırada orta yağlı biftekleriniz için kekik, taze nane, nar ve tercih ettiğiniz baharatları tavanıza eklemek için hazırlayın. Yüksek ısıdaki tavanıza bifteklerinizi yerleştirin ve mühürlemek için her yüzünü 1'er dakika pişirin. 

Pişen tüm malzemelerle birlikte bifteklerinizi servis edebilirsiniz.🤤

1 parmak kalınlığındaki bonfile 3 dakika da orta-iyi seviyesinde pişmiş oluyor. 

Difüzyon taban ürünleri inceleyebileceğiniz link.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hazırsanız size dünyanın en kolay tarifini veriyoruz.

Sahanda yumurta. Ama nasıl? Kesinlikle bakır tavada yapılmış bol tereyağlı, beyazı iyi pişmiş ama sarısı göz göz kalmış..

Yumurta aşıklarının bizi şu an çok iyi anladığını biliyoruz.

Tereyağının yumurtayı kıpır kıpır yaptırabileceği bakır tava çeşitlerini incelemek isterseniz buraya tıklayın.

7. Size öneri arayışındayken sinir sisteminize katkı sağlayacak bir tava seti bulduk.

Her bulaşık makinesini boşaltışınızda kulplar bir türlü yerine sığmıyor diye sinirleriniz bozuluyorsa işte karşınızda çıkarılabilir kulplu tava seti. Hem de gayet kaliteli.

8. Suda sebzeler.

8. Suda sebzeler.

Evde kendinizi şımartmak istediğiniz zamanlarda pratik bir garnitür ya da ara öğün olarak değerlendirebileceğiniz suda sebzeler lezzetli, hafifi ve hızlı oluyor. Kapaklı tavanıza kaynamış suyunuzu ekleyin. İyice ısındığında dilediğiniz sebzeyi suyun içine ekleyin ve tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Hazııır.

 Dilerseniz suyunuza baharat ekleyebilirsiniz.

9. Rendelenmiş patates kızartması.

9. Rendelenmiş patates kızartması.

Kaşar peynirini ve patateslerinizi bir güzel rendeleyin. Az yağ döktüğünüz döküm tavanıza kadınbudu köfte gibi patates kaşar peyniri karşımınızı ekleyip kızartın. 

Karışımın içine tuz, karabiber ve diğer sevdiğiniz baharatları eklemeyi unutmayın.

10. Ocakta bol bol yemek unutanlar için yanmaz yapışmaz önerisi bulduk.

Kullanıcıları tarafından beğenilen yanmaz yapışmaz özelliğiyle mutfakta yaşanan gergin dakikaları ortadan kaldıracak tava setini buradan inceleyebilirsiniz.

Daha fazla seçenek için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Lavaş pizza çok lezzetli ve basit.

11. Lavaş pizza çok lezzetli ve basit.

Tavanızı çok az yağladıktan sonra lavaşınızı ısınmış tavaya koyun. İstediğiniz malzemeleri ekleyin ve kaşar peynirini ekleyerek tavanızın kapağını kapatın. Lavaşınız çıtır çıtır olsun istiyorsanız bir süre yüksek kalan süreyi de kısık ateşte tamamlayın. Malzemeleriniz istediğiniz kıvama geldiğinde afiyetle yiyebilirsiniz.

Kapaklı bir tavaya ihtiyacınız varsa buraya göz atabilirsiniz.

12. Maraş yöresine ait bir yemek olan elbistan tava.

12. Maraş yöresine ait bir yemek olan elbistan tava.

Et ve et ürünlerini tüketiyorsanız ve henüz elbistan tava yemediyseniz koşarak markete gidin ve 150-200 gr kuşbaşı kuzu ya da dana antrikot alın. 2'şer patlıcan ve domatesi soteleyin. 1'er soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberi de eklemek üzere doğrayın. Kuşbaşı etinizi güzelce pişirdikten sonra farklı bir tavada doğradığınız patlıcanları ve diğer malzemeleri hafif yağda kızartın. Daha sonra etlerle beraber karabiber ve tuz ekleyip biraz tereyağı döküp pişmeye bırakın. En son kaşar peynirinizi ekleyip erimesini bekleyin. Dilerseniz fırınlayarak kaşar peynirinizi kızartabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın