Görüş Bildir
Haberler
Tasarımlarıyla Göz Kamaştıran İçine Girip Kaybolmak İsteyeceğiniz 13 Indie Oyun

Tasarımlarıyla Göz Kamaştıran İçine Girip Kaybolmak İsteyeceğiniz 13 Indie Oyun

Lisa Campton
15.05.2022 - 16:30 Son Güncelleme: 18.05.2022 - 19:05

Gerçek dünyanın kaosundan kaçıp başka bir dünyanın içinde kaybolmak istediğimiz zaman çareyi oyunlarda arıyoruz. İşte tasarımlarıyla göz dolduran, içinden çıkmak istediğiniz o oyunlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hades

1. Hades

Supergiant Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan roguelike bir aksiyon rol yapma video oyunu olan Hades, 2018 yılında piyasaya sürüldü. Bastion ve Transistor oyunlarının yaratıcıları tarafından hazırlanan bu rogue-like zindan tarayıcısı oyununda Yeraltı Dünyası'ndan kurtulmak için önüne geleni kesip doğrarken ölülerin tanrısına meydan okuyabilirsiniz.

2. Stardew Valley

2. Stardew Valley

Dünyanın en çok bağımlılık yapan oyunlarından biri olan Stardew Valley 2016 yılında Eric 'ConcernedApe' Barone tarafından geliştirilip bir simülasyon, rol yapma video oyunu olarak piyasaya sürüldü. 

Stardew Valley'de oyuncular, şehrin koşuşturmasından uzaklaşmak için, ölen büyükbabasının harap olan çiftliğini Stardew Vadisi olarak bilinen bir yerde devralan bir karakterin rolünü üstlenirler. Oyun açık uçludur ve oyuncuların ekin yetiştirme, hayvan yetiştirme, mal hazırlama, cevherler için madencilik, ürün satma ve evlenip çocuk sahibi olmak gibi, kasaba halkı ile sosyalleşme gibi çeşitli aktiviteler yapmalarına izin verir. Oyun ayrıca üç oyuncuya kadar çevrimiçi oynamalarına izin verir.

3. Omno

3. Omno

Yayıncı Future Friends Games ve geliştirici StudioInkyfox, atmosferik macera oyunu Omno'yu 2021 yılında piyasaya sürdü. 

Platform ve macera oyunu ögelerini birleştiren ve bizi bir fantezi diyarına yolculuğa çıkaran bir yapım olan Omno'da oyuncular büyülü bir asa ile donatılmış bir adam rolünü üstlenerek ve çeşitli yerleri ziyaret ederek, bilmeceler ve engellerle karşılaşıyor.

Oyun çizgileriyle Unreal Engine 4 motoru ile geliştirildi. Bu prodüksiyonun üç boyutlu grafikleri, sadece zengin renkleriyle değil ilginç tasarımıyla da dikkatleri çekiyor.

4. Supraland

4. Supraland

Fizik bulmacaları içeren bir keşif ve macera oyunu olan Supraland, Supra Games tarafından 2019 yılında üretildi. 

Genel anlamda Supraland, 'Birincil Bakış Açılı Metroidvania Bulmaca' oyunudur. Ağırlıklı olarak esinlenilen oyunlar Zelda, Metroid ve Portal'dır. Supraland seni zeki olarak kabul eder ve bağımsız bir şekilde oynamanı sağlar. Hikaye kısadır ve sana peşinden koşman için kapsamlı bir hikaye sunar, sonradan seni serbest bırakır.

5. Valheim

5. Valheim

İsveçli Iron Gate Studio tarafından geliştirilen bir hayatta kalma ve sandbox türündeki video oyunu olan Valheim, Coffee Stain Studios tarafından 2 Şubat 2021'de Windows ve Linux kullanıcıları için Steam platformunda erken erişim olarak yayınlanmıştır. 

İçerik olarak oldukça zengin, dolu dolu bir oyun olan Valheim, hayvan evcilleştirme, patron savaşları, bina inşa etme, üretim, kaynak toplama, avlanma ve arkadaşlarınızla kapışma gibi birçok mekanik oyunu da içinde barındırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ori and the Will of the Wisps

6. Ori and the Will of the Wisps

Xbox Game Pass sahiplerine ücretsiz olarak sunulan Ori and the Will of the Wisps, hikayesini güzel bir şekilde yansıtan ve ambiyansı ile sizi içerisine çeken yapısıyla adeta göz dolduruyor.

7. Astroneer

7. Astroneer

System Era Softworks tarafından geliştirilmiş bir sandbox macera oyunu olan Astroneer, 2019'da tam olarak piyasaya sürülmeden önce Aralık 2016'da erken erişimle piyasaya sürüldü. Gezegenleri kolonileştirmek, yapılar oluşturmak ve kaynakları toplamak bu oyunun başlıca görevlerinden birkaçı. Bu macerada oyuncular birlikte çalışarak yerin altında ya da üstünde özel üsler inşa edebilir, çeşitli araçlar üreterek engin bir güneş sistemini keşfedebilir ve araziyi kullanarak hayal edebilecekleri her şeyi yaratabilirsiniz.

8. Satisfactory

8. Satisfactory

İsveçli video oyunu geliştiricisi Coffee Stain Studios tarafından oluşturulan bir fabrika simülasyon oyunu olan Satisfactory temelde 3D birinci şahıs açık dünya keşif ve fabrika kurma oyunudur.

9. Hollow Knight

9. Hollow Knight

2017'de Microsoft Windows, macOS ve Linux işletim sistemleri için, 2018'de Nintendo Switch, PlayStation 4 ve Xbox One için geliştirilip yayınlanan oyun çeşitli dost veya düşman böceklerle karşılaşarak, bosslar ile savaşarak ve yeni güçler ve özellikler açarak harabe olmuş Hallownest Krallığı'nı dolaşan ve keşfeden, isimsiz bir savaşçı olan The Knight'ı içerir. Oyuncuyu büyülü dünyasına hapseden bu oyun genel olarak oldukça iyi eleştiriler almıştır.

10. Exo One

10. Exo One

Muhteşem manzaralar eşliğinde uzayda ve zamanda yolculuk yaptığınız, doğaüstü, yerden ve havadan gezici bir keşif oyunu olan Exo One Steam’de yayınlandı. Muhteşem bilim kurgu havası havası veren oyun kullanıcılarına inanılmaz bir deneyim sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ato

11. Ato

Ato, Tiny Warrior Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir Metroidvania oyunudur. 8 Mayıs 2020'de Microsoft Windows için Steam'de yayınlandı.

12. Potion Craft: Alchemist Simulator

12. Potion Craft: Alchemist Simulator

Potion Craft: Alchemist Simulator, iksir yapmak üzere aletleriniz ve malzemelerinizle fiziksel olarak etkileşime girdiğiniz bir simyacı simülatörüdür. Dükkânınız tamamen sizin kontrolünüzde oluyor. Bu oyunda yeni tarifler bulabilir, müşterileri dükkânınıza çekebilir, dilediğiniz kadar deney yapabilirsiniz.

13. Disco Elysium

13. Disco Elysium

ZA/UM tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir rol yapma video oyunu olan Disco Elysium, geçtiği zamandan onlarca yıllar önce gerçekleşmiş bir savaştan çıkmış ve hala iyileşmekte olan büyük bir şehirde geçiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oyundaryus Femüç

Disco elysyum ne işi var listede mk yok köyü oyun demiyom da tasarımla göz kamaştıran derken....