Görüş Bildir
Haberler
Tartışma Yaratan Uygulama: Konya Selçuk Üniversitesi'nde Aşısız Öğrencilerin İsmi Panoya Asıldı

Tartışma Yaratan Uygulama: Konya Selçuk Üniversitesi'nde Aşısız Öğrencilerin İsmi Panoya Asıldı

Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde aşısız ve eksik aşılı öğrencilerin okul panosunda ifşa edildiğine ilişkin görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Türkiye'de 6 Eylül'den itibaren aşı olmayan kişilerin konser, sinema ve tiyatro gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi ibraz etmesi zorunlu hale gelirken, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede aşılama çalışmalarının gönüllülük esasına göre yürütüleceği vurgusu yapıldı.

Aşı zorunluluğu bulunmayan eğitim alanında da PCR testi uygulamaları devreye sokulurken, sosyal medyada paylaşılan bir video ise büyük tartışma yarattı. Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde kaydedildiği öne sürülen videoda, aşısız ve eksik aşılı öğrencilerin okul panosunda ifşa edildiği görüntüler yer aldı.

İsimler panoya asıldı...

İsimler panoya asıldı...

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılan görüntülerde, okulun girişindeki panoya 'Tüm öğrencilerimizin mutlaka korona aşılarını tamamlamaları gerekmektedir' notuyla eksik aşılı olan öğrencilerin isimlerinin yer aldığı listelerin asıldığı yer alıyor.

Üniversitede ortaya çıkan görüntü sosyal mecralarda büyük tartışmalara neden oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
99
66
62
26
12
9
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ateist derviş

Neyi tartışma yaratıyor bunun abi? Seve seve olacak herkes bu aşıyı, neyi konuşuyoruz biz amk oldu olacak Dünya düz mü yuvarlak mı bunu da tartışalım.

Mavi Ada

Kişisel Verileri Başkasına Verme, Yayma veya Ele Geçirme Suçunun Cezası TCK madde 136' ya göre Kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme, yayma veya ele ge... Devamını Gör

Onder Peker

Bu yazdığına göre öğrencilerin notlarını panoda açıklamak da suç. Olun aşınız rahat edin.

feyk

insanlarin saglik durumu mahremidir, oyle ulu orta ifsa edilemez, kisilik haklarinin net sekilde ihlali. ote yandan asi olmayanlar potansiyel hastalik kaynag... Devamını Gör