Görüş Bildir
Haberler
Tarkan, Zeytinliklerin İmara Açılmasına İsyan Etti: 'Rant İçin Zeytin Ağaçlarına Kıymayın'

etiket Tarkan, Zeytinliklerin İmara Açılmasına İsyan Etti: 'Rant İçin Zeytin Ağaçlarına Kıymayın'

Batuhan
31.05.2017 - 14:22 Son Güncelleme: 31.05.2017 - 14:45

TBMM gündemine taşınan 'Zeytin Ağacı Koruma Kanunu' değişikliği çevrecilerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Yapılacak değişiklikler zeytinlik alanların tanımının değişmesine neden olacak.  Eğer bir dönümde 15'ten az zeytin ağacı varsa o alanlar zeytinlik sayılmayacak. Üreticiler zeytinliklerin termik santrale, toplu konuta, sanayi tesislerine, maden ve taş ocaklarına dönüştürülebileceğini vurguluyor. Son olarak Tarkan Zeytinlik Kanunu’nda yapılacak değişikliğe karşı ses verenlerden biri oldu ve “rant için zeytin ağaçlarına kıymayın' dedi... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün saat 15:00’te Meclis’te görüşülecek yasa tasarısı öncesinde çevreye duyarlılığıyla bilinen Tarkan’dan bir mesaj geldi.

Bugün saat 15:00’te Meclis’te görüşülecek yasa tasarısı öncesinde çevreye duyarlılığıyla bilinen Tarkan’dan bir mesaj geldi.

Twitter hesabından duruma tepki gösteren Tarkan, “Bir ülkenin en büyük nimeti, değeri onun doğasıdır. Zeytin ağaçları Anadolu’nun hazinesidir belleğidir. Rant için zeytin ağaçlarına kıymayın” diye yazdı.

Bir zeytinlik fotoğrafı paylaşan Tarkan, #ZeytinAğacınaSadakat etiketini kullandı.

Peki düzenleme ne getirecek?

Peki düzenleme ne getirecek?

Yasa çıkarsa 1 dönümde 15'ten az zeytin ağacı varsa o alanlar zeytinlik sayılmayacak. Dolayısıyla termik santrale, toplu konuta, sanayi tesislerine, maden ve taş ocaklarına dönüştürülebilecek. 

Zeytinlik alanlara 3 km mesafede zeytinyağı fabrikası dışında bir şey yapılması yasak. Tasarıyla bu yasak da kalkacak. 

Onlarca, yüzlerce yılda yetişen zeytin ağaçlarını kesenlere hapis cezası yerine daha hafif para cezası verilecek.  

Konuya dair görüşlerini paylaşan Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Ümmühan Tibet, yapılmak istenen değişiklik ile zeytinliklerin idam fermanının onaylanacağının altını çiziyor ve ekliyor: “Zeytinliklerin yüzde 70’i yapılan tanım içine giriyor.”

3573 Sayılı Kanunun daha önce 6 defa Meclis’te tüm partilerin oyları ile reddedildiğini hatırlatan Tibet, yasada ısrar edilmesinin nedeninin madencilik ve inşaat sektörü ile rant konusu olan diğer sektörlerin sürekli saldırısı olduğunu dile getiriyor. 

Tasarının geri çekilmesi için TBMM’ye dilekçe gönderen üretici temsilcileri ise “Yasa çıkarsa Türkiye’de zeytinlik kalmayacak” yorumunu yapıyor.

Sanatçının bu duyarlı davranışına sosyal medyadan gelen tepkiler ise şöyle 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
260
98
20
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Allah razı olsun sonunda bi ünlü daha ülkenin geleceğini siyasi iktidar yalakası olmaya tercih etti , adamsın Tarkan.Yarın öbürgün Ardayla Rıdvan çıkıp kamu ... Devamını Gör

Drn d.

Bakın işte damara göre şerbet verilerek değil böyle star olunur! Bravo Tarkan...

Jehat Sercan Yacan

Ülkeye devasa bir avm gibi davranıyorlar. Heryeri ve herşeyi satmaya çalışıyor ve hazır paraya konuyorlar. Üretim neymiş, neden yapılırmış hiç ses yok.