Görüş Bildir
Haberler
TAM MEVSİMİNDE: İNCİR

TAM MEVSİMİNDE: İNCİR

Favoreat
20.08.2014 - 16:42

İçinde A, B1, B2 ve C vitaminlerini barındıran; kalsiyum, demir, fosfor, manganez, sodyum ve potasyumdan zengin bu mükemmel meyvenin 2 tanesinin içindeki kalsiyumun 1 bardak süte denk geldiğini biliyor muydunuz? 

Yüksek lif oranı sayesinde kabızlığı önleyen ve diyetlerde de başrolde olan incir aynı zamanda öksürük, bronşit gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Düzenli olarak incir tükettiğinizde içeriğindeki karoten, lutein ve tannen sayesinde yaşlanmanın vücudunuzdaki etkilerini geciktirdiğini görebilirsiniz.

Tam da mevsimindeyken, ev yapımı incir reçeli tarifini sizinle paylaşıyoruz. 1 kilo inciri soyun ve geniş bir tencerede 20 dakika boyunca kaynatın. Haşlanan incirlerin suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Ardından hafifçe sıkın ve acı suyunu akıtın. 4 su bardağı su, 1 kg toz şeker ve 5 adet karanfili geniş bir tencereye alın ve kaynatın. Şeker iyice eriyip, şerbet kıvamına geldiğinde incirleri ekleyin ve yaklaşık yarım saat pişirin. En son 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.

FAVOREAT AŞÇILARINDAN İNCİRLİ LEZZETLER

Kaynak: http://www.favoreat.com/tam-mevsimind...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın