Görüş Bildir
Haberler
Tam Kapanma Ne Zaman Bitecek? Sokağa Çıkma Yasağı Uzayacak Mı?

Tam Kapanma Ne Zaman Bitecek? Sokağa Çıkma Yasağı Uzayacak Mı?

Türkiye’de günlük koronavirüs vakalarının 60 binin üzerine çıkması ve aşılama çalışmalarında yaşanan aksaklıklar sonrası 17 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da başlayan tam kapanma, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00’e kadar devam edecek. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre; 5 Mayıs Çarşamba günü 26 bin 476 yeni vaka yer aldı ve 356 kişi de hayatını kaybetti. Peki tam kapanmak süresi uzatılabilir mi? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Bitecek?

Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Bitecek?

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayan, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.

Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirler arası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.

Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir.

Sürecin hedeflediğimiz sonuçları verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına izin verilmeyecektir.

Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde

belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir''

Sokağa Çıkma Yasağı Uzatılacak Mı?

Sokağa Çıkma Yasağı Uzatılacak Mı?

17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek sokağa çıkma yasağının uzatılıp uzatılmayacağı henüz duyurulmadı. Ancak son zamanlarda tam kapanma tarihinin 24 Mayıs'a kadar uzayabileceği söylentileri yaygınlaştı. FOX ekranlarında Çağla Şıkel'ın konuğu olan Prof. Osman Müftüoğlu, bunun olabileceğini hatta olması gerektiğini söyledi.

Yeni haftanın ilk günü yapılması beklenen Kabine toplantısından sonra yeni kararın açıklanması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın