Görüş Bildir
Haberler
Tam Bir RPG: Stardew Valley Oynarken Bilmeniz Gerekenler

Tam Bir RPG: Stardew Valley Oynarken Bilmeniz Gerekenler

Deniz Ünsal
18.06.2023 - 11:02

Stardew Valley, bilmeyenler için oldukça derin bir kuyu. Basit grafikleri ve teması ile belli önyargıları beraberinde taşısa da bir kere oyuna başladığınızda, yan görevler, karakterler, ekinler, zanaatlar derken saatleriniz günleriniz geçmiş oluyor. Tüm bunlar sizin oyun deneyiminizi zenginleştirirken elbette gözden kaçan, fark edilemeyen bir dolu da unsur var. Gelin hep beraber Stardew Valley'in gözden kaçan sırlarına ışık tutalım.

Kaynak: https://gamerant.com/stardew-valley-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Başkan Lewis'i Yakalamak

10. Başkan Lewis'i Yakalamak

Pelikan Kasabası'nın belediye başkanını hepimiz biliyoruz. Oldukça sevimli ve işinde gücünde duran bu Lewis Amca, aslında o kadar da masum değil. Sonbaharın dokuzuncu günü Harvey ile klinikte konuşan Başkan Lewis, bu konuşmanın ardından eve gitmek yerine Marnie'nin Çiftliği'nin yolunu tutuyor. Saat 21:20'de de suçüstü basabiliyorsunuz. Eğer bunu kaçırırsanız, başkanın mor şortunu da zaten bulabilirsiniz.

9. Yaşlı Üstat Cannoli Heykeli

9. Yaşlı Üstat Cannoli Heykeli

Gizli Koru'ya gittiğinizde sol üst köşedeki heykeli görmüşsünüzdür. Yıldız Savaşları'ndaki Obi-Wan'a selam çakan bu kişi Yaşlı Üstat Cannoli. Ende Tohum'dan çıkan Tatlıtaş Meyvesi'ni bu heykele verirseniz gözleri kırmızı kırmızı parlar ve ağzı açılır. Sonra da size bir Yıldızkaydı verir. Ancak bu etkileşim sadece bir sefer olur.

8. Yıldızkaydı Salonu

8. Yıldızkaydı Salonu

Yıldızkaydı Salonu'nun arkasındaki varillerde bir farklılık gördünüz mü? Kısmen saklanmış metal kutuya Ördek Mayonezi koyduğunuzda Pembemsi Limon adındaki sevimli bir eşya alacaksınız.

7. Gizli Objeler

7. Gizli Objeler

Stardew Valley'de Gizli Notlar bu objeleri bulmanıza yarıyor. Her ayın 28'inde saat tam on iki olduğunda Halkevi'nin arkasındaki oyun alanına gittiğinizde bir Peluş Junimo bulabilirsiniz. Bu Gizli Not#13'ün işaret ettiği olan. Gizli Not#14 ise Taş Junimo'ya nasıl ulaşacağınızı gösterir.

6. İridium Krobus Heykeli

6. İridium Krobus Heykeli

İridium Krobus aslında bir mobilya parçasıdır. Kömürözü Ormanı'nın en güney noktasındaki Lağım girişinin yanında balık tutarak elde edilebilir. Ama bunu yapabilmek için Balık Tutma seviyenizin 15 olması gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Balıkçı'nın Can Simidi

5. Balıkçı'nın Can Simidi

Eğer Halkevi üç paketini de tamamlarsanız Wlly'nin Balıkçısının arka odasına girebilirsiniz. Burada bir tekne bulacaksınız, ayrıca burada balık da tutabilirsiniz. Yeterince sabrederseniz bir can simidi de tutabilirsiniz.

4. Sınırsız Çim Numarası

4. Sınırsız Çim Numarası

Oyunda karakterlere ve görevlere dalmış giderken bazen çim ve hayvancılık işleri angarya gelebilir. Bundan kurtulmanın da elbette bir yolu var. Pierre'den tarifini 1.000g karşılığında aldığınız Çim Yetiştirici'yi yerleştirip etrafındaki karelere birer çit direği dikerseniz, yetiştirici korunmuş olur ve etrafına durmadan çim oluşturmaya devam eder.

3. Paylaşılan Şapkalar

3. Paylaşılan Şapkalar

Şapkaların kilidini açıp, onları kafanıza takabilirsiniz. Ancak sadece bir kafamız var ve diğer şapkalar kullanılmayı bekliyor olacak. Onun yerine etraftaki bazı nesnelerin üzerine tıklayarak şapkamızı onlara verebiliriz. Örneğin akvaryumdaki deniz kestanelerinin şapkası olabilir ya da korkuluğa daha şık bir şapka takabiliriz.

2. Gizli Korkuluk Tarifi

2. Gizli Korkuluk Tarifi

Oyundaki tüm korkulukları açtığınızda size ayrıca Deluxe Korkuluk adında, normal korkulukların iki katı alan etkisine sahip bir korkuluğun tarifi verilecektir. Akşam Pazarı, Ruhluk Arefesi, Kumarhane, İlkbahar Çiçek Dansı gibi yerlerde 6 adet korkuluğu bulduktan sonra Müze'ye belli bir miktarda bağış yaparsanız #7 ve #8 numaralı korkuluklara da sahip olacaksınız.

1. Yüksek Değerli Ballar

1. Yüksek Değerli Ballar

Kovanınızın beş birim etrafına yerleştireceğiniz çiçekler ile balınızın türünü belirleyebilirsiniz. Ancak her bal türü her mevsim için aynı değerde değil. İlkbaharde Lale ve Maviruh ballarını üretirken, yaz mevsimi Haşhaş, YAzpulu ve Ayçiçeği üretirsiniz. Sonbahar döneminde ise Perigülü Balı en kazançlı bal türüdür.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın