Görüş Bildir
Haberler
Tahrip Edici Bir 'Hayal Gücü': 300 Yaşındaki Çınarın 'İçinde Altın Olabilir' Diyerek Gövdesini Oydular

etiket Tahrip Edici Bir 'Hayal Gücü': 300 Yaşındaki Çınarın 'İçinde Altın Olabilir' Diyerek Gövdesini Oydular

Ulaş
23.02.2017 - 16:42 Son Güncelleme: 24.02.2017 - 10:18

Silivri'nin Ortaköy Mahallesi'ndeki piknik alanına giden vatandaşlar tuhaf bir manzara ile karşılaştı. Çünkü Millet Piknik Alanı'nda bulunan ve en az 300 yaşında olan çınar ağacının gövdesi oyulmuş vaziyetteydi.

Durumu daha tuhaf bir hale getiren ise yetkililerin yaptığı açıklama oldu. Yetkililer ağacın gövdesini oyan kişi veya kişilerin define avcısı olduğunu ve altın bulmak ümidiyle ağacı tahrip ettiklerini belirtti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vatandaşların yetkililere haber vermesinin ardından Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlileri neden ve kimler tarafından açıldığı anlaşılamayan, bir insanın girebileceği büyüklükteki oyukta inceleme yaptı.

3 asırlık ve 45 metre uzunluğundaki çınarı elektrikli testere ile tahrip etmişler...

3 asırlık ve 45 metre uzunluğundaki çınarı elektrikli testere ile tahrip etmişler...

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirerek, tahrip edilen çınarda ağaç restorasyonu başlatırken, cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulunarak ağaca büyük zarar veren kişi veya kişilerin tespit edilerek cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu.

Enteresan ama define avcılarının yapmış olma ihtimali üzerinde duruluyor

Enteresan ama define avcılarının yapmış olma ihtimali üzerinde duruluyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; Silivri Park ve Bahçeler Müdürü Zerrin Budak, tarihi ağaca verilen tahribatın nedeni konusunda değerlendirme yaparken, bunun inanışa göre içerisinde altın gizlenmiş olabileceğini ve bunu define avcılarının yapmış olabileceğini söyledi.

Üzerinde durulan zayıf olarak nitelendirilen ikinci olasılığın ise motorlu testere alan bir kişinin bunu denemek için tarihi ağacı seçmesi olduğunu ifade etti.

'Aşıklarımızın gölgesinde serinlediği tarihi çınarı bu halde görmek üzücü'

'Aşıklarımızın gölgesinde serinlediği tarihi çınarı bu halde görmek üzücü'

Aynı mahallede oturan Silivri Belediyesi Meclis üyesi İbrahim Çeşmecioğlu, bunu yapan kişinin mutlaka bulunarak cezalandırılması gerektiğini söyledi. Çeşmecioğlu, 'Bunu yapan insan olamaz. Aşıklarımızın, çocuklarımızın, dedelerimizin gölgesinde serinlediği tarihi çınarı bu halde görmekten büyük üzüntü duyuyoruz.'

Çınarın çürümemesi için doku tedavisi sağlandı gerekli önlemler alındı

Çınarın çürümemesi için doku tedavisi sağlandı gerekli önlemler alındı

Ekipler mantar ilacıyla ağacın içini yıkayarak, steril hale getirdikten sonra tahrip edilen bölgeleri macunla sıvayarak çürümemesi için havayla teması kesti. Ağaç kovuğunun içi dolgu malzemesiyle dolduruldu. Üzeri ince gözenekli krom tel ile çevrelenen ağaç için yapay doku oluşturuldu. Zarar gören ağaç dokularının tedavisi sağlanarak, ağaç restorasyonu tamamlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
809
242
151
37
15
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fafatara

Ya bu kadar gerizekalı insanlarla aynı ülkede olduğum için yemin ederim utanıyorum artık pes pesss pes! Bi ağaç dikmişliği olmayan rezil herifler

alper arslan

ERKEK! kesin yani. ama diğer konularda % 100 haklısın.

Pasif Kullanıcı

Finlandiya'da olsa 5 yıl gündem maddesi olacak konuları biz günde 5 defa görüyoruz. Bağışıklık yaptı artık.

Mustafa Karakoç

siz buna tahrip edici demişsiniz ama bildiğiniz Oruspu Çocukluğu.... Ne istemişler ağaçtan amk moronları...