Görüş Bildir
Haberler
Tahir Elçi Hakkında İddianame: 7,5 Yıla Kadar Hapis

Tahir Elçi Hakkında İddianame: 7,5 Yıla Kadar Hapis

FreiGeist
26.10.2015 - 16:25 Son Güncelleme: 26.10.2015 - 17:17

Geçtiğimiz hafta gözaltına alınıp serbest bırakılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hakkında 'terör örgütü propagandası' suçundan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz hafta gözaltına alınıp serbest bırakılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hakkında iddianame hazırlandı. Elçi'nin, 'terör örgütü propagandası' suçundan 7,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Tahir Elçi'nin 14 Ekim'de CNN TÜRK 'teki Tarafsız Bölge programında sarf ettiği, 'PKK terör örgütü değildir. Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, toplumda çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir' sözleriyle ilgili soruşturma başlatmıştı. Elçi hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etmişti. Talebi değerlendiren Bakırköy 2. Sulh Ceza Hâkimliği, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti. Elçi geçen Pazartesi gecesi gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır'dan İstanbul'a getirilen Elçi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, daha sonra adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
2
1
1
0
0
0