Görüş Bildir
Haberler
Tacizin Cezası Bu mu? Tacizcinin Toplu Taşımaya Binmesi Yasaklandı, İstanbul Kart'ına El Konuldu

etiket Tacizin Cezası Bu mu? Tacizcinin Toplu Taşımaya Binmesi Yasaklandı, İstanbul Kart'ına El Konuldu

İstanbul'da otobüste bir kadını taciz ettiği iddiasıyla yargılanan zanlıya 'toplu taşıma araçlarını kullanma' yasağı verildi. Mahkemenin emsal niteliğindeki kararı hukukçuları da şaşırttı, sosyal medya ise cezayı yetersiz buldu. 

Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, evli ve 3 çocuklu bir adam, kalabalık otobüsün içinde bir kadını taciz etti. Kadın aynı adamı bir buçuk ay sonra yine aynı otobüste görünce otobüsü durdurup polis çağırdı. 29 yaşındaki T.S. gözaltına alındı.

Suçlamayı kabul etmedi.

Suçlamayı kabul etmedi.

Gözaltına alınan adam o gün otobüsün çok kalabalık olduğunu ve orta kapıdan bindiğini söyledi. Bindiği esnada yanında bir adamın olduğunu ve kadına dokunmadığını iddia etti.

Daha önce aynı suçtan yargılandığı ortaya çıktı.

Daha önce aynı suçtan yargılandığı ortaya çıktı.

Şüpheli adam iddiaları reddetse de daha önce de aynı suçtan yargılanıp karşı tarafın şikayetinden vazgeçmesi üzerine beraat ettiği ortaya çıktı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme birçok adli kontrol kararını uygulayarak T.S.'yi serbest bıraktı.

Uygulanan adli kontrollerinden biri de toplu taşıma araçlarını kullanmama.

Uygulanan adli kontrollerinden biri de toplu taşıma araçlarını kullanmama.

Tutuklamanın bir tedbir olduğunu ve suçun şüpheli lehine değişebileceğini kaydeden mahkeme T.S.'nin yurt dışına çıkmamasına, haftanın 4 günü karakola imza atmasına ve 10 bin lira ödemesine karar verdi. Bunların yanı sıra toplu taşıma araçlarını kullanmaması şeklinde bir adli kontrol hükmü daha uyguladı. Yani şüpheli metro, tramvay, otobüs, minibüs gibi araçlara binemeyecek.

Karara uymazsa tutuklanacak.

Karara uymazsa tutuklanacak.

İstanbul Kart'ına el konulan şüpheli, toplu taşıma araçlarını kullandığı tespit edildiği anda tutuklanacak. İşine patronunun götürüp getirdiğini söyleyen T.S. karara, 'Patronum beni alıyor. Onunla gidip geliyorum. Güveniyoruz kendimize. İnşallah atlatacağız.' yorumunu yaptı.

'İlk kez görüyorum, çok ilginç'

'İlk kez görüyorum, çok ilginç'

Mahkemenin verdiği kararı değerlendiren avukat Ramazan Bulut, 'İlk bir karar. İlk kez görüyorum. Çok ilginç. Görülmedik' dedi. Adli kontrolün mahkemece yanlış değerlendirildiğini ifade eden Bulut, şöyle konuştu:

'Bir kısım araçlara ve taşıtlara veya bunlardan bir kısmına, bir kısmını kullanmama şeklinde bir adli kontrol var. Sanırım mahkeme burada bir değerlendirmede hata yapıyor. Bu adli kontrolün denetlenebilme imkanının çok olduğunu değerlendiremiyorum. Çünkü kartını alsanız başkasının kartıyla biner. Kaldı ki minibüse kartla da binilmiyor. Ancak birinin bunu görüp ihbar etmesi lazım. Fakat bu ihbar da yeterli değil.'

Mahkemenin verdiği karar sosyal medyanın gündeminde...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
238
119
19
13
13
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilal Şahin

Ve hakim kararı açıklar ; ııı cıs bi daha yapma tmm mı ?

Toreador

Resmen bizimle dalga geciyorlar, hem tespit edilmesi ve yakalanmasi imkansiz hem de nolcak akbilini mi alacaksiniz yine

diloni

bu ülkede kadın olmaktan nefret ediyorum