Görüş Bildir
Haberler
Suudi Arabistan Koronavirüs Sebebiyle Umre Ziyaretlerini Askıya Aldı

Suudi Arabistan Koronavirüs Sebebiyle Umre Ziyaretlerini Askıya Aldı

Batuhan
27.02.2020 - 13:53

Suudi Arabistan yönetimi yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Mekke ve Medine'ye giriş çıkışları yasaklayarak, umre ziyaretlerini geçici olarak askıya aldığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkedeki uzman sağlık kurumlarının yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği belirtilerek, 'Sağlık otoritelerinin tavsiyesi ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla alınan koruyucu tedbirler kapsamında, umre ya da Mescid-i Nebevi ziyareti için Suudi Arabistan'a girişlerin geçici olarak askıya alınmasına karar verilmiştir' denildi.

Turistik vizeyle girişler de askıya alındı

Turistik vizeyle girişler de askıya alındı

Açıklamada ayrıca, virüsün tehlikeli bir şekilde yayıldığı ülkelerden Suudi Arabistan'a turistik vizeyle girişlerin ve Suudi Arabistan ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerin vatandaşlarının ülkeye giriş çıkışlarında ulusal kimlik kartı kullanımının da askıya alındığı belirtildi.

"Yeni umre kaydı alınmayacaktır"

"Yeni umre kaydı alınmayacaktır"

Diyanet İşleri Başkanlığı da Suudi Arabistan'ın koronavirüs salgınına karşı tedbir amacıyla umre ziyaretlerini askıya almasıyla ilgili olarak ''Suudi Arabistan’da bulunan umrecilerimizin ülkemize dönüş tarihleri ile ilgili bir değişiklik söz konusu değildir. Suudi Arabistan’ın aldığı bu karar nedeniyle de geçici olarak yeni umre kaydı alınmayacaktır' açıklamasını yaptı.

Kriz masası kuruldu

Kriz masası kuruldu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Diyaeddin Şahin de Konunun çok taze olduğunu vurgulayarak, 'Diyanet İşleri Başkanlığı, Cidde Başkonsoluğu ve TÜRSAB olarak kriz masası oluşturduk. Yolcuları bir an önce döndürmek gerekiyor mu, gerekmiyor mu? Bu konuda sahada arkadaşlarımız rapor hazırlıyorlar.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Sadece bugün için yaklaşık 3 bin yolcu etkilendi"

"Sadece bugün için yaklaşık 3 bin yolcu etkilendi"

Şahin, tarifeli seferler ve charter seferleri dikkate alındığında bugün için yaklaşık 3 bin yolcudan bahsettiklerini, şu anda umre için Suudi Arabistan'da olanların dönüşleriyle ilgili sıkıntı olmadığını dile getirdi.

Bu durumun acentelere maliyetine ilişkin soru üzerine Şahin, 'Sadece vize bedeli yanacaksa bile 200 doların üzerinde. Diyanet kartı, otel rezervasyonlarıyla ilgili durumun ne olacağını şimdiden kestiremiyoruz. Yolcu başına 200 dolar ile 1000 dolar arasında değişen zararlar olacaktır.' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
15
10
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
denizlerderya

akplilere göre en güvenli yerin orası olması gerekmiyo muydu? O kadar okunup üfleniyo vs ne biliyim,ilginç. İran da hastanede hemşireler tütsüyle korunuyomuş... Devamını Gör

Ares

E şeytanı kim taşlayacak?