Görüş Bildir
Haberler
Survivor'da Şoke Eden Gelişme: Federasyon Tepki Gösterdi, Ayrılıyor!

Survivor'da Şoke Eden Gelişme: Federasyon Tepki Gösterdi, Ayrılıyor!

Sunay Korkmaz
23.03.2021 - 19:11

Survivor 2021'de hakaretler havada uçuştu. Türkiye Güreş Federasyonu'ndan tepki geldi. Survivor Gönüllüler Takımı'nda yarışan Uğurtan Dora'nın Başpehlivan İsmail Balaban için söylediği soytarı' ve 'Zenne gibi oynarsın ancak' sözleri Güreş Federasyonunu ayağa kaldırdı. İsmail Balaban'ın Survivor'dan ayrılacağı iddia edildi. İşte tüm gelişmelerle ilgili haberimiz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Soytarı, Zenne Gibi Oynarsın Ancak"

"Soytarı, Zenne Gibi Oynarsın Ancak"

Survivor 2021'de başpehlivan İsmail Balaban ile Gönüller Takımı'ndan Uğurtan Dora'nın tartışması gündeme bomba gibi düştü. Yaşanan tartışmada Uğurtan Dora'nın ünlü sporcuya yönelik kullandığı 'Soytarı' ve 'Zenne gibi oynarsın ancak' ifadeleri güreş camiasında büyük tepki çekti.

Türkiye Güreş Federasyonu yaptığı açıklamayla bu sözleri kınarken Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ise, 'Programı bıraksın gelsin, ne kazanıyorsa desteği ben vereceğim' dedi. İsmail Balaban'ın ise Survivor'dan ayrılacağı öne sürüldü.

Uğurtan'ın Balaban için sarf ettiği 'soytarı' ve 'Zenne gibi oynarsın ancak' sözleri güreş camiasını ayağa kaldırdı. Güreş Federasyonu ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim konuyla ilgili açıklama yaptı.

"Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı güreşçimize bu tür hakaretler yapılmasını uygun görmüyoruz"

"Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı güreşçimize bu tür hakaretler yapılmasını uygun görmüyoruz"

Konuyla ilgili olarak Türkiye Güreş Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 'Survivor 2021'de Ünlüler Takımı'nda mücadele eden Başpehlivan İsmail Balaban önceki gün karşı takım oyuncularıyla gerginlik yaşamış, gönüllüler takımından Uğurtan Dora ünlü sporcu için çirkin ifadeler kullanmıştır. Bu ifadeleri Türkiye Güreş Federasyonu olarak kınıyoruz. İsmail Balaban bu yarışmaya kendi isteği ile gitmiştir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı güreşçimize bu tür hakaretler yapılmasını uygun görmüyoruz. Yaklaşık 670 yıllık bir geçmişe sahip olan Kırkpınar yağlı güreşleri bizim kültürümüzün bir parçasıdır ve ata sporumuzdur. Yağlı güreşler, içinde sevgi, saygı ve hoşgörüyü barındırır. Bu değerler bir güreşçi için her zaman kazanmaktan daha önemlidir. Bu felsefe daha küçük yaşta pehlivanlara verilir. İsmail Balaban'da bu kültürle yetişmiş, ahlaklı bir başpehlivanımızdır. O hakareti yapan kişiyi kınıyor, İsmail Balaban'ın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz' ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın