Görüş Bildir
Haberler
IŞİD Suriye'den Ateş Açtı: 1 Astsubay Şehit

IŞİD Suriye'den Ateş Açtı: 1 Astsubay Şehit

FreiGeist
23.07.2015 - 17:01 Son Güncelleme: 24.07.2015 - 01:12

@muratdemircim

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kilis'te Suriye tarafından açılan ateş sonucu 1 astsubay şehit oldu. Yaralanan askerlerin ise durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Olayın ardından TSK, Suriye'deki IŞİD mevzilerine ateş açtı. Bir IŞİD militanı öldürüldüğü bildirilirken çatışmanın saat 19.40 sularında sona erdiği ve sınırdaki birliklerin güvenli bölgeye çekildiği duyuruldu.

Kilis'in Elbeyli İlçesi yakınlarında Suriye sınırındaki Dağ Hudut Karakolu'nda görev yapan güvenlik güçlerine IŞİD'in kontrolündeki Suriye topraklarından ateş açıldı.

Açılan ateşte memleketi ve görevli olduğu Gaziantep'ten kısa süre önce geçici görevle Kilis'e gönderilen Jandarma Astsubay Mehmet Yalçın Nane şehit oldu. Saldırıda yaralanan uzman çavuşlar Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe de hemen Gaziantep'te hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından angajman kuralları çerçevesinde obüs ve tanklarla anında karşılık verilen IŞİD mensubu 1 kişi öldürüldü, 3 araç da vuruldu.

Hürriyet Gazetesi, çatışmanın 19.40 sularında sona erdiğini, askerlerin güvenli bölgeye çekildiğini duyurdu.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakoluna, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti.

Görsel: NTV

Güvenlik güçlerinin, IŞİD  kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini vurgulayan Tapsız, 'İlk ateşte maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı, fotoğrafta görülen roketatar ve kalaşnikofun öldürülen militana ait olduğu, bu silahların dışında çok sayıda mühimmatın da ele geçirildiği bilgisini geçti. 

IŞİD militanının cesedinin, sınırdan alınarak karakolun bahçesine getirildi de bildirildi.

TSK'dan açıklama geldi

Genelkurmay Başkanlığı'ndan saldırıya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

23 Temmuz 2015 günü saat 13.30'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1’inci Hudut Alayı (Oğuzeli/Gaziantep) Dağ Hudut Karakolu sorumluluk sahasında görevli unsurlarımıza sınırın Suriye tarafında DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bölgeden silahlı beş teröristçe açılan ateş sonucu, bir Kahraman Astsubayımız şehit olmuş, iki Uzman Çavuşumuz yaralanmıştır. 

Personelimize ateş eden DEAŞ mensubu terörist silahlarıyla (1 roketatar, 1 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği) birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca yine DEAŞ mensubu teröristlere ait 3 araç vurularak ağır hasar verdirilmiştir. Şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz.

Asker teyakkuz durumunda

Asker teyakkuz durumunda

Anadolu Ajansı'na göre güvenlik güçleri, IŞİD mensuplarının telsiz görüşmelerinden yeni bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğu istihbaratını aldı ve kritik noktalardaki görevli birlikleri saldırıya karşı uyardı. 

Askerin alarm durumunda olduğunu bildiren Anadolu Ajansı, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan'ın geceyi askerlerle mevzide geçireceğini bildirdi.

"Yaralı IŞİD militanı Türkiye'ye alınmayınca çatışma çıktı"

Suriye Türkmen Hareketi Başkan Yardımcısı Tarık Sülo Cevizci, IŞİD'in yaralı bir militanını Türkiye'ye sokmak istediğini ancak askerin buna izin vermemesi üzerine çatışmanın çıktığını iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk TV'ye konuşan Suriye Türkmen Hareketi Başkan Yardımcısı Tarık Sülo Cevizci, şunları söyledi:

'Bu konuyla ilgili Türkiye tarafından söylenenlerin dışında, bize karşı taraftaki arkadaşlarımız aracılığıyla bilgiler geldi. Bu bilgilere göre, IŞİD tarafından yaralı ya da ağır hasta olan birisinin Türkiye'ye getirilmesi istenmiş. Ancak Türk askeri geçişlere izin vermemiş. Bunun üzerine IŞİD militanları, Türk askerlerine sınır hattı üzerinde pusu kurarak, devriye yapan askerlere ateş açarak oradaki askerlerimizin şehit olmasına sebep olmuşlar.

Ajanslar ve Habertük

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0