Görüş Bildir
Haberler
Süper Lig'in İlk Yarısında 153 Maçta 36 Farklı Hakem Görevlendirildi

Süper Lig'in İlk Yarısında 153 Maçta 36 Farklı Hakem Görevlendirildi

Mustafa
30.12.2015 - 10:22

Merkez Hakem Kurulu (MHK), sezonun ilk yarısında yapılan 153 maçta 36 farklı hakemi görevlendirdi. Fırat Aydınus, yönettiği 10 maçla devre arasına en fazla görev verilen hakem olarak girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aydınus'u, sekizer maçta düdük çalan Cüneyt Çakır, Bülent Yıldırım, Barış Şimşek, Mete Kalkavan ve Deniz Ateş Bitnel izledi.

Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Ali Palabıyık, Serkan Çınar ve Alper Ulusoy da yedişer maça atanarak, en fazla düdük çalan hakemler arasında yer aldı.

MHK tarafından az tercih edilen hakemler ise birer kezle Özgüç Türkalp, Kutluhan Bilgiç, Mustafa Öğretmenoğlu, Onur Karabaş, Volkan Bayarslan, Erkan Engin, Murat Özcan, Özkan Çeliker, Koray Gençerler ve Abdullah Yılmaz oldu.

'Süper Lig hakemi' statüsünde bulunan Mustafa İlker Coşkun, Mehmet Emre Atasoy ve Caner Ak, ilk devre tercih edilmedi.

Derbi Maçları

MHK, sezonun ilk yarısındaki derbi maçlarda farklı isimleri görevlendirdi. Geçen sezon 3 derbiye çıkan Cüneyt Çakır, ilk devre 'üç büyükler' arasındaki maçlara atanmadı.

Beşiktaş'ın, Fenerbahçe'yi 3-2 yendiği sezonun ilk derbisinde Halis Özkahya düdük çaldı.

İlk yarının en çok güvenilen ismi olan Fırat Aydınus, Fenerbahçe-Galatasaray (1-1) derbisinde görev alırken, Mete Kalkavan da Beşiktaş'ın, Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği maçı yönetti.

Kart Raporu

Kart Raporu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakemler arasında en fazla kırmızı kartı Mete Kalkavan çıkardı. Kalkavan, 8 maçta 5 kez kırmızı kartına başvurdu.

Kalkavan'ın ardından dörder kırmızı kartla Cüneyt Çakır, Deniz Ateş Bitnel ve Ali Palabıyık sıralandı. İlk yarının en çok düdük çalan hakemi Fırat Aydınus, kırmızı kartını 3 kez kullandı.

Sarı kart istatistiklerinde ise ilk sırada Aydınus yer aldı. FIFA kokartı bulunmayan Aydınus, 10 maçta 59 kez sarı kart gösterdi.

Barış Şimşek 48, Özgür Yankaya ve Ali Palabıyık 40, Mete Kalkavan 39, Cüneyt Çakır ve Serkan Çınar 37 kez sarı kartına yöneldi.

Penaltı İstatistikleri

Süper Lig'de penaltı istatistiklerinde ise başı 4 hakem çekti. Cüneyt Çakır, Serkan Tokat, Alper Ulusoy ve Özgür Yankaya, üçer kez penaltı noktasını gösterdi.

Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek, Barış Şimşek, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık, Yaşar Kemal Uğurlu, Mustafa Öğretmenoğlu, İlker Meral, Çağatay Şahan, Süleyman Abay ve Ümit Öztürk, ikişer kez penaltı düdüğü çaldı.

Fırat Aydınus bir kez beyaz noktaya yönelirken, 8 maçta görev alan Deniz Ateş Bitnel penaltı kararı vermedi.

TRT Spor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0